Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Донг Фенг лекар хуманиста древне Кине

Приповетке древне Кине – мудрости древне Кине

Донг Фенг предак "кајсијске шуме"

Дејвид Ву

14. 04. 2014.

У Кини медицинске професионалце често називају "људи кајсијскe шуме" a овај термин потиче од познатог доктора традиционалне кинеске медицине Донг Фенгa, који је живео у време источне Хан династије и Три краљевства.

Његово име је такође Јун Ји, рођен је био у провинцији Фуђиан. Донг Фенг и друга два позната лекара, Џанг Џонг Џинг и Хуа Туо су у то време називана "Три доктора чудотворца"
Једном је Донг Фенг практиковао уметност лечења на планини Лу и убрзо су се одатле прошириле  легендарне приче о њему.

Једна од познатих прича је "повратити мртваца у живот"
Када је Донг Фенг стигао у кућу једног званичника који је био отрован затекао је тело које је три дана без видљивог дисања лежало на кревету. Породица је очекивала проглашавање његове смрти али је Донг Фенг напипао изyзетно слаб пулс. Он је затим направио напитак испирајући три биљне таблете млаком водом и напојио тиме функционера. Затим му је масирао тело. Коначно породица је могла видети како овај покреће тело и видели су како му образи попримају ружичасту боју. После неколико дана лечења, званичник се опоравио на велику радост његове породице. Прича се брзо проширила и назвали су је "повратити мртваца у живот"

Једна друга прича из медицинске праксе Донг Фенга забележен је у 12 поглављу о легендама о натприродним створењима. Донг Фенг је живео на планини без да би ишта градио. Током дана он је лечио пацијенте без икакве накнаде за свој рад. Ако би излечио пацијента са тешком болешћу, он му је тражио да засади пет кајсијa за њега; када је третирао пацијента са систематским болестима захтевао је да засади дрво. Многи пацијенти су га посећивали а он је био сваког дана веома заузет. После неколико година ово дрвеће је већ формирало шуму.

У шуми је било много птица и животиња које су се тамо играле а када су кајсије сазреле он је саградио складиште. Објавио је следеће: "Ко жели да купи кајсије не мора ми рећи, већ нека у замену за кајсије остави килограм пиринча" Понеке похлепе особе би остављале мању количину пиринча а узимале више кајсија. Kajsija, plod i cvet. Slika sa internetaАли сваки пут кад би се то десило из шуме би дојурио тигар и овако похлеп човек је вриштећи изјурио из шуме. Они би брже-боље у журби бацали неке кајсије на ивици пута. Изненађујуће пак, када су дошли кући и измерили преостале кајсије открили би да су кајсије тачно одговарале износу пиринча којег су оставили за размену. Када су људи крали кајсије без да би платили тигар их је пратио све до њихових кућа. Престрављени доносили би украдене кајсије назад и извињавали се. Тада би се тигар повлачио. Пиринач замењен за кајсије је употребљаван да би се помогло пацијентима са финанцијским потешкоћама. Кајсијска шума Донг Фенга је спасла многе животе.


И тако је према Донг Фенговој "Кајсијској шуми" то име постало појам који се је употребљавао за медицинске заједнице и цвет кајсије је постао симболичан цвет "традиционалне кинеске медицине"

 

Извор текста: http://de.clearharmony.net

Повезани чланци:

Праведни доктор - висок ниво професионалности

Лекар чудотворац кинеске антропологије

Хуа Туо кинески пионир хирургије

 

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤