Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Чаробна пилула коју нико није хтео

Приповетке древне Кине - мудрости древне Кине

Чаробна пилула коју нико није хтео

 

06.10.2012

У Кини постоји прича о мистериозном путовању старог апотекара. Када би га неко питао за име он би се увек представио као “апотекар“ Многи старији људи памте да суSlika sa Vikipedije "апотекара“ видели када су били деца. A, утврдили су да му је лице остало потпуно исто као кад су га први пут упознали. Изгледало је да он никако није старио.

Он је често виђан како продаје лекове из велике тикве коју је носио. Никада није марио да ли су људи плаћали за лек или не. Лекове је давао свима који би к њему дошли са каквом болешћу. Свако ко је добио лек од њега утврдио би да лек делује и да је веома ефикасан. Понекад људи су му само из шале потражили лек, али лек који би им старац дао би брзо нестао. После извесног времена нико се више није усуђивао да прави шалу на његов рачун.

Овај "апотекар" је волео често попити. Ако би се десило да му људи плате за лекове, он би новац давао сиромасима. Понекад људи би га раздраживали питајући га: "Да ли имате чаробну пилулу која може да претвори човека у божанство?" Одговорио би: "Да, заиста имам, кошта 1.000 кованица по пилули" Људи би исмевали старог апотекара и његов " луцкасти разговор" Старац би им узвраћао смехом и рекао: "Замисли само ако би неко пропустио узети чаробну пилулу и остао на земљу" Нико није разумео значење његових речи. Они су једноставно сматрали његов одговор још више смешнијим.

На крају старац отпутовао у Чанган (данашњи Шиан) где је наставио да продаје лекове. Једног дана као и обично су многи људи долазили да купују лекове од њега. Старац потресе тикву да је испразни, али овај пут само једна пилула испаде. Била је огромне величине са предивним сјајем. Ставивши је на длану изјави: "Продавао сам лекове у људском свету више од сто година. Сусрео сам стотине или десет милијарде људи, али нико није био заинтересован за куповину чаробне пилуле. То је заиста тужно! Сада немам избора него да сам на себи потрошим пилулу" Оног тренутка када стави себи пилулу у уста пет шарених облака се створише испод његових ногу. Старац тада скочи на њих и нестаде у небо.

Извор: Биографија кинеских божанстава.

   

 

Превод је са веб странице:http://www.clearharmony.net/articles/200304/11933.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤