Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Једна мисао може одлучити о нечијој судбини

Једна мисао може одлучити о нечијој судбини

16. 02. 2023.

Аутор: Чинјин из Кине

Књиге су биле камен темељац кинеске 5.000 година дуге цивилизације. У њима се може пронаћи суштина кинеске културе од древних класика до легенди о божанствима.
Посебно цењене су биле класике мудраца. Оне су биле писане од великих мислиоца и кристалисале су стандарде за плодан живот са нагласком на морал, веру у богове и поштовање небеског пута.
Заштита ових светих списа сматрала се праведним, племенитим делом које би могло донети благослов заштитнику. Али нису све књиге једнако стваране: неке књиге само кваре људски морал а начин на који се третирају те књиге може утицати и на нечију судбину.

Као што нам казују приче испод, једна мисао и једна одлука су често довољне да промене ток нечијег живота.

Како је тридесет сребрних талара преправило дечакову судбину

Прва прича је из Записа о уништавању опсцених књига - Quan Hui Yin Shu Zheng Xin Lu ( 劝毁淫书征信录 )

Током владавине цара Даогуанг-а из династији Ћинг једног фебруарског дана један дечак је пролазио поред књижаре. Када је ушао унутра, видео је како продавац са великим интеесовањем чита књигу.

"Каква је то књига, господине?" упита дечак.

„Ах, није ништа“, одговорио је продавац књига. "Само неке страсне песме, то је све"

„Шта значи “страсне” упитао је дечак, побуђен радозналошћу.

На лицу продавца се појави лукави осмех. Изнајмио му је и даде му је и дечак је однесе кући.

Када је дечак стигао кући отворио је књигу, прочитао неколико страница и уздахнуо.

"Све док постоје ове књиге, све ћу их уништити"

Сутрадан је дечак поново отишао у књижару. Рекао је продавцу књига да жели да купи све "страствене" књиге из његове радње. Али продавац књига га је исмејао.

"Зарађујем за живот од изнајмљивања ових књига", рекао је. "Како бих ти их могао продати?"

Али дечак је одбио да оде и инсистирао је да их све купи. Продавац књига предложи дечаку смешно високу цену у нади да ће га уплашити.

"Знаш шта, сада ми је потребно нешто новца. Дај ми тридесет сребрних талара и све књиге су твоје"

Неустрашив дечак је отишао кући и одмах затражио од мајке тридесет сребрних талара да купи књиге. Мислећи да њен син жели да купи класичне књиге мудраца дечакова мама је заложила свој златни и сребрни накит да би сину набавила новац. Након што је купио књиге дечак их је однесе кући и све их спали.

Неколико дана касније, дечак је изненада пао у постељу тешко болестан. Лекари му нису могли помоћи; његова породица му је је већ припремала сахрану.

Таман када су сви помислили да је готово с њим дечак је отворио уста  и почео говорити. Али глас који се је чуо звучао је страно:

"Ти си, дечаче, првобитно рођен са обичном судбином" проговори глас. "Био си осуђен да паднетеш на царском испиту и живиш осредњим животом. Међутим већ у тако младом добу, поседујеш исправност и уништавајући и спаљујући порнографске књиге спасио си небројене људе да буду искварени разузданошћу. Због твојих праведних поступака, благословен си од божанства и твоја судбина ће бити промењена: постаћеш славан и постићи много великих ствари у будућности"

Чим је глас престао да говори, дечак се пробуди и поврати му се сопствени глас. Површни слој коже му се ољуштио што му је у потпуности променило изглед а његова болест је потпуно нестала.

И заиста, када је дечак одрастао живео је угледним животом и имао велику срећну породицу са пуно деце и унучади око себе.

Дечак је платио високу цену да уништи ове опсцене књиге како би заштитио мештане, а за своје исправне мисли и поступке био је прописно награђен. Благослов је променио његов живот и судбину потврђујући стару кинеску изреку да "акумулирање врлине може променити судбину"

Ватра са очима

Следећа прича је из данашње Кине и даје пример шта се дешава када људи штите књиге које су добре за људски морал.

Сељани који живе у руралним подручјима често слажу стабљике кукуруза испред својих кућа. Дешава се и то да се оне често лако могу запалити ако породица не буде опрезна, а ови пожари би се брзо могли проширити на друга домаћинства јер је свако имао своју гомилу кукурузних стабљика.

Једног дана током кинеске Нове године 2000. године, нека деца су палила петарде испред куће једног сељака. Искре су улетеле у гомилу кукурузних стабљика његовог западног комшије и кукурузовина се брзо претвори у пепео. Међутим, тако велики пожар оставио је сељакове стабљике кукуруза нетакнуте.

Следећег дана, гомила кукурузовине источног суседа такође се је запалила и изгорела. Ватра је била веома жестока и наставила је да гори чак и након што је сва гомила сагорела. Упркос свим напорима комшилука, никако се није дала угасити.

Породица фармера се забринула да би се и њихова стабљика кукуруза такође могла запалити и уништити. Баш када су ствари изгледале безнадежно, ватра је одједном јењавала смањујући се и на крају се угасила.

Сељани су били запањени.

"Баш  имају срећу!" рече један од њих. "Мора да су их заштитили свеци и Буде, иначе није било шансе да би њихове стабљике кукуруза преостале.

Како се испоставило, овај сељак има рођака који практикује Фалун Дафа. У јулу 1999. године, када је Ђианг Цемин бивши шеф Кинеске комунистичке  партије (КПК), покренуо прогон против Фалун Дафе, многе Дафа књиге су заплењене и уништене.

Штива књига Фалун Дафе уче људе да живе у складу са принципима Истинољубивости, Добродушности и Трпљења, слично класикама мудраца из древних времена.

Породица овог сељака помогла је двојици Фалун Дафа практиканата да сакрију своје књиге Фалун Дафе, упркос опасности коју би им то могло донети од кинеских власти. И као што се види у овом пожару, њихова добра срца су им на крају донела заштиту када им је била најпотребнија.

Моја сопствена прича

Ја сам родом из града Далиан, провинција Лиаонинг. Два пута сам преживела рак, захваљујући благословима Фалун Дафе.

На почетку прогона Фалун Дафе у јулу 1999. године, локална полиција је упала у куће Фалун Дафа практиканата и конфисковала њихове Дафе књиге.

Једног дана, мој муж је отишао у локалну полицијску станицу због неког посла. Док је био тамо, случајно је видео неке од заплењених Дафа књига. Знајући да је пракса добра, сматрао је да треба да покуша да заштити ове књиге.

Када нико није гледао, гурнуо је све Дафа књиге у торбу и искрао их из станице. Однео је књиге својој старијој сестри, мојој снаји, која практикује Фалун Дафу.

"Твоја породица ће бити благословена због овог поступка", захвално му је рекла моја снаја. И била је у праву.

Касније ми је два пута дијагностикован рак. Први пут сам имала рак грлића материце и прилично брзо сам се опоравила након хируршке интервенције.

Моја снаја ми је често доносила Фалун Дафа памфлете а читала сам и Дафа књиге и Мингхуи недељник. Међутим, никада нисам имала жељу да практикујем Дафу.

У јануару 2022. поново ми је позлило и ћерка ме је одвела у болницу на преглед. Овог пута ми је дијагностикован рак плућа у касној фази, а доктори су рекли да су ми плућа већ препуна ћелија рака. Никаква хируршка процедура није била могућа.

Моја ћерка је била скрхана и позвала је мог мужа. Рекао је: "Пошто твоја мама не може да буде оперисана, само је доведи кући. Може да узима кинеске биљне лекове"

Мени је пак на памети била само једна мисао: нећу узимати никакве лекове нити тражити лечење у болници. Ја ћу се само фокусирати на култивацију у Фалун Дафи.

Моја ћерка је била веома узнемирена и стално је плакала.

"Не плачи", рекла сам јој "Ја ћу научити Фалун Дафу као твоја тетка и биће ми добро"

Када сам се вратила кући пронашла сам Дафа књигу коју ми је дала снаја и наставила да је читам. Нисам била прикована за кревет као што би требало да буде пацијент у касној фази рака али сам могла да наставим да радим кућне послове као и обично.

Када су пријатељи и рођаци чули да ме је болница одбила, сви су дошли да ме посете мислећи да можда нећу дуго живети. Били су потпуно изненађени када су ме видели на ногама у нормалном стању.

"Све је то зато што сада упражњавам Фалун Дафу. Иначе бих у најмању руку дуго била прикована за кревет" рекала сам им.

Савремена медицина не може помоћи људима са касним стадијумом рака плућа, али са Фалун Дафом сам се сваким даном осећала све боље и боље док се нисам потпуно опоравила. У свом срцу знам да сам благословена од Фалун Дафе. То је тако диван осећај и ниједна реч није довољна да изразим своју дубоку захвалност.

Ставови изражени у овом чланку представљају ауторова сопствена мишљења или схватања.
Напомена о преузимању текста са странице мингхуи.орг: Сви чланци, графике и остали садржаји објављени на Мингхуи.орг заштићени су ауторским правима. Некомерцијална репродукција је дозвољена, али захтева навођење наслова чланка и везу ка оригиналном чланку.
 
Оригиналан текст на енглеском и кинеском

Објављено на мингхуи.орг  7. фебруара 2023. | Од Чинјин

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤