Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Кинеска астрологија о години Змаја

                                                                        Кинеска астрологија о години Змаја


Шта кинези кажу о години Змаја

 27.01. 2012

Wrapping the Yin-Yangng dragon

 

Од Лили Чу, превод за руско издање часописа Велике Епохе, Дарја Казановова
Изворни линк на крају текстаЗмај је пети по величини у кинеском зодијаку, сматра се за иновативну, креативну поносну, храбру, страствену и ватрену особу.

Змајеви су слободњаци за које је послушност - проклетство. Они кажу да су правила и прописи за друге људе. Змајеви су лепа створење, енергична, самоуверена и неустрашива. Људи који су рођени у години Змаја, имају посебне карактеристике.

Опис неких од њих у складу са кинеском астрологијом и теоријом пет елемената (метал, вода, дрво, ватра и земља)

 

Метални змајеви (рођени 1940 или 2000 год.) 
Метални змајеви су моћни, поштени и храбри. Метални змајеви су успешни. Својом снажном личношћу могу умирујуће деловати на друге. Имају тенденцију да делује и предводе, и утичу на друге да их следе. Најснажније се осећају ако заговарају једну идеју или своја уверења.
Метал змај је лидер. Компромиси им се не допадају.

Вода змајеви (рођени 1952 или 2012 год.)
Вода има смирујући ефекат на карактер неустрашивог змаја. За разлику2012 Godina Zmaja од других змајева, ови типови змаја чине корак назад у процени ситуација.
Тиме доносе праве одлуке, а у стању су да разговарају са људима лицем у лице. Ипак, њихове акције не могу бити успешне ако ситуације довољно не анализирају или не заврше пројект пре него ли започну други.

Дрво змајеви (рођени 1904 или 1964 год.) Дрво змајеви воле да причају о оригиналним идејама, отворени су за другачије погледе. Дрво има утицај на промене и даје овом знаку креативност. Дрво змај је иновативна, креативна и практична личност и цени уметност у било ком облику.
Мање уображени него ли остали знакови змаја, дрво змајеви поседују таленат да са људима буду у добрим односима. Они имају темељ да изграде успешан и срећан живот. Ипак могу бити веома директни и насртљиви.

Ватра змајеви (рођени 1916 или 1976 год.) - енергични и моћни. Могу за тили час да плану из смирености и сталожености. Ватра змај може бити највећи непријатељ другог ватра змаја. Такође пате од безобзирности и ватреног темперамента. Али, ако своје емоције и темперамент задрже под контролом, они врше доминантан утицај на друге људе.

Земљa змајеви (рођени 1928 или 1988 год.) Земљa змајеви су сјајни менаџери јер су практични и трезвени и имају таленат за организацију. Они пате од потребе да им се људи диве, али су пријатељски и спремни да помогну. Елемент земље додаје овом знаку већи део самоконтроле. Поштовање које прижељкују често и  добију. Да би постигли циљеве у животу вредно раде. Ови змајеви узимају свој живот и романтичну одговорност веома озбиљно.


Текст преузет са: http://www.epochtimes.ru/content/view/56652/4/

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤