Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Каракеристике људи рођених у години коња по кинеском зодијаку

Каракеристике људи рођених у години коња по кинеском зодијаку

Епох Тaјмс


14.02.2014 
Према циклусу пет елемената пo кинеском зодијаку је година 2014 година дрвеног коња. Сматра се годином брзих победа, неочекиваних авантура и изненађујућих романса. 

Пет Елемената  Почетак     Завршавање
     
Метални коњ    30. јануар 1930        16. фебруар 1931
Водени коњ    15. фебруар 1942        4. фебруар 1943

Дрвени коњ 

  3. фебруар 1954     23. јануар 1955
Ватрени коњ    21. јануар 1966       8. фебруар 1967
Земљани коња     7. фебруар 1978    27. јануар 1979
Метални коњ    27. јануар 1990    14. фебруар 1991
Водени коњ   12. фебруар 2002    31 Јануар 2003
Дрвени коњ   31. јануар 2014    18. фебруар 2015
Ватрени коњ  17. фебруар 2026     5. фебруар 2027Кинези верују да је за људе коњ један од најважнијих створења на свету с којим трба бити пријатељ.

Елегантан коњ симболише јак карактер са тежњом ка стремљењу напред и постизању циља. Познато је да је коњ једна од животиња која најбрже учи независност. На пример, ждребе може након рођења да за мање од 10 минута устане и почиње да хода готово одмах након тога.

Верује се да они који су рођени у години коња обично имају супериорне манире, обраћају више пажње на свој изглед у смислу стила и асесоара. Имају тенденцију бити великодуши и екстравагантни.

Генерално, они су слободног духа, слободни и увек у покрету чезну за кретањем. Њихов став према свему је позитиван и једноставан. Независни, они не воле да буду потиснути и не прихватају лако помоћ од других.

Обично су отворене особе те им је лако придобити опсежан број пријатеља. Њихова речитост и таленат убеђивања их чине природним вођама. Весели и љубазни лако се слажу с другима. Обдарени проницљивошћу често знају шта други мисле.

Људи рођени у години коња имају широк спектар интереса као што су: драма, музика, спорт, итд. они су обично врло атлетски и спортски оријентисани.

Вредни и креативни они често напредују директно ка циљевима. Нове вештине уче лако и брзо. Њихова личност их чини одличним пословним људима који се могу носити невероватним обимом задатака и заврше их са једнако невероватном прецизношћу.

Међутим, при настанку неких тешкоће и фрустрација они могу бити нестрпљиви и имају тенденцију да лако скрену с правца. Не воле да раде ствари сами и најзадовољнији су када бивају прихваћени, признати, и када им се други из тима диве.

Људи рођени у знаку коња су смeли и духовити. Имају таленат да у критичним тренуцима направе најбоље могуће од дате ситуације, што их чини прилично импресивним.

Осим тога они лако стичу богатство, али га не не задржавају нужно јер стално мењају стратегије и идеје.

Међутим због своје отворене и лабаве природе, нису у стању да добро чувају тајне. Други значајни карактер је да су склони нападању приватности других људи.

Импулсиван као што може бити, коњ воли да испроба све не размишљајући и често му подухват не успе. Срећом, оптимистичке природе никада се не предају осећању неуспеха. Дакле он је у стању да на крају крајева оствари своје циљеве.

Уопштено говорећи, они имају невероватне таленте и знају како да брзо реагују и да се баве стварима ефикасно. Пошто су прилично свесни својих урођених талената, често су арогантни, себични и амбициозни, а имају и ниподаштавајуће непоштовање према другима. Тако им вероватно неће бити жао када постигну свој циљ макар и на рачун других.
Ова особина личности је њихов највећи камен спотицања!

Што се тиче романтичности, своја осећања изражавају директно. Због емотивности су њихова осећања лако повредљива али за праву љубав жртвују све. Ова карактеристика је један од фактора који чини њихове романтичне везе крхким.

Због наизглед контрадикторне природе, личности овог знака могу бити нежне и истовемено разјарене ћуди.

Особа рођена у знаку дрвеног коња би требала да буде срећна јер елеменат дрво балансира најбоље и најгоре особине овог знака. Елемент дрвета чини их више стабилним те су мање каприциозни и мање склони емоцијама него друге њихове колеге рођене у знаку коња.

Ето како Кинези гледају на рођене у знаку коња.

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤