Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Cимболика и боје лотосовог цвета

Лотос и његове боје

Slika sa interneta

07.04.2018.

Цветови лотоса су имали утицај на културе широм света од антике до данашњег дана, од древног Египта и Индије кроз целу Азију.

Симболично су повезани са људском душом, боговима и богињама и појављују се у причама и легендама. Значење лотосовог цвета варира од божанске чистоте и просветљења, као што је то у будизму, богатства у хиндуизму и значење поновног рођења, као у древној египатској религији. Многа од старих значења су још увек у употреби.
 

Лотoсов цвет је разнобојан. Свака боја је повезана са различитим значењима.

Бели лотосLotos-beli.png
Бели лотос симболизује мир, симболизује стање тоталне духовне чистоте и духовне савршености и пацификације наше природе и и савршенство.
Упркос чињеници да "савршено" не постоји, често симболизује тежњу за одређеним, само-одабраним циљем.Роза лотос
Ружичасти лотoс представља људски раст и контакт са душом. Ружичасти цвет специфично симболизира пут из несвесног живота (тамне мочваре) преко животног пролаза (стабла) до просветљења (сам цвет)Црвени лотос
лотос'црвени
Црвени лотoс је повезан са љубављу и изворном природом срца, љубави, саосећања, страсти са растом, лојалношћу, пријатељством и свим квалитетима срца.


Пурпурни - љубичасти  лотoс
Цвет љубичастог лотоса симболизује праву душу појединца и представља чистоту. Корење лотоса је у дубоком муљу а дуга стабlotos_beli-roze_-Png.pngљика овог цвета се пробија кроз воду да би стигла  на површини воде и угледала светлост. Ово се такође сматра људским растом.
Човек расте из несвесног живота (симбол корена који је у блату) кроз лични животни пут (дуга стабљика цвета) до свесности (отворен, процветао цвет лотоса) Овако будисти представљају симболично значење раста лотосовог цвета који кроз осмосмерни пут доводи до просветљења. Управо због овог је лотос често представљен са осам латица. У свом највишем облику лотос симболизује чисту душу.
За Индијце је ово такђе симбол стварања с обзиром да се је бог појавио на лотосовом цвету који је израстао из пупка индијског божанства Вишњу.


Плави лотос
Плави лотосов цвет је повезан са духом, симбол је победе ума над интелигенцијом, мудрошћу и знањем. Увек се приказује као делимично отворен пупољак (за разлику од црвеног лотосовог цвета ) његов средњи део се не приказује. Знање, мудрост и учење су појмови повезани са овим плавим лотосом. Плод плавог лотоса је увек потпуно или делимично сакривен испод латица. Каже се да је то симбол за бесконачност духовног раста.
 
Како нацртати лотосов цвет:     https://www.wikihow.com/Draw-a-Lotus-Flower
Једноставно и лако цртање лотосовог цвета:   http://www.cool2bkids.com/how-to-draw-lotus-flower/

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤