Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Посматрано из других димензија: Значај читања добре књиге

Посматрано из других димензија: Значај читања добре књиге


19.04.2013

Женг Нианшинг
Jедан конзервативан учитељ је једном ноћу сам пошао у шетњу. Путем срете старог пријатеља који је био преминуо. Учитељ је важио за храброг човека те га овакав сусрет не уплаши. Упитао је свога пријатеља: "Куда идеш?"

Овај му одговори: "Ја сам сада Минг Ши (радник у подземном свету) Имам неки посао у Јужном селу. Идемо истим правцем..."

Наставили су заједно путем. Када су прошли поред једне старе куће, Минг Ши је рекао:
"Ево овде живи академик са великом врлином и високим статусом."

Учитељ га упита: "Како знаш да је особа која живи у овој кући академик са великом врлином и високим статусом?"

Минг Ши одговори: "Током дана, људи су заузети својим животом и њихова права душа је скривена. Ноћу, након што заспу, они не мисле ни о чему. У то време, њихова главна свест излази из тела. Ако особа увек чита добре књиге, као што су Аналекти од Конфучија, Туга растанка од Чу Јуана и Чланке великог историчара Ши Ма Чиан-а, шарено и сјајно светло сваке речи сија и зрачи из његовог ћиао-а (акупунктурне тачке на телу) Најсјајније светло може достићи ниво "Чан Шиао Хан" и светлети као месец или звезда. К томе, најсјајније светло може достићи висину неколико џанга (кинески појам за небеску светлосну јединицу) Следећа светла могу достићи висину разних чи-а (кинеска јединица мере) Најтамнија светла су као светло које сија кроз прозор. Обични људи не могу да виде ово, само духови и богови могу видети.

Da Fa booksУчитељ му рече: "Ја проводим већину свог живота читаjући, каква је светлост коју емитујем док спавам?"

Минг Ши је мало оклевао а затим рече: "Прошао сам јуче поред твоје куће. Ти си био легао да се одмориш. Приметио сам да си много књига прочитао али мало мудрих дела. Већина књига које си прочитао односила се на личну корист, забаву и бежање од стварности. Свака реч је као црни дим који покрива вашу кућу. Изгледало је као да вам је кућа покривена тамном и тешком маглом која није пропустала ни један зрачак светлости."

Уместо да учитељ испита своје грешка на скроман начин он љутито нападе Минг Шиа. Минг Ши се није расправљао с њим. Он се само насмејао и одједном нестао.

Људски мозак је као контејнер. Шта се у њега стави одређује карактеристику контејнера. Зато је важно да се чита више добрих него лоших књига. За гледање филмова важи исто. Треба задржати чисто срце и ум.

Читањем добрих књига особа постаје племенита, уздизаће своје врлине и при том процесу неговати свој дух. Посматрано из других димензија оваква особа ће емитовати светло које се може мерити са десет хиљада џанга (кинески појам за небеску светлосну јединицу) Међутим као и многе лоше књиге које неко чита, имаће и много лоших елемената. Посматрано из других димензија та особа има толико црног чи-а да ће оно што емитује бити лоше. Дакле мора се обратити пажња на оно чиме се пуни ум.

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤