Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Људска исправност може уздрмати Небеса

Људска исправност може уздрмати Небеса
Од Чингјен (Qing Yan)

16.06.2014.

У древној Кини се производњи лековитог биља придавала посебна пажња. Постоји кинеска пословица која каже: "Иако изгледа да нико не гледа како састављаш лек, Небу је међутим позната озбиљност којом га "припремаш" То значи да апотекар-фармацеут који припрема рецепт за биљни лек мора искрено желети да спасе друге и чини добро.


У давна времена начин припреме је био такав да је фармацеут пре припремања лека гестом поштовања изражавао велики респект свецу медицине а осим тога се је и неколико дана уздржавао сексуалних односа. Током овог процеса свакодневно се је купао и дневно облачио чисту одећу. Када је један фармацеут задржао ово стање чистоће био је у стању да произведе веома ефикасне лекове.

Постоји фасцинантан феномен који је вредан помена. Када би лекари исти рецепт употребили за различите људе често је резултат био веома различит. Изгледало је да је постојала веза између морала и врлина лекара и лековитог дејства. Какво би логично објашњење могло бити за овакав ефекат?


Када су богови створили људе они су поставили меру за језик, понашање и што је још важније стандард за људски карактер. Без обзира на околност људи треба да третирају све и свакога искреним ставом. Тек када неко достигне овако постављене божје стандарде онда ће га и богови подржавати у раду. Ово је разлог зашто се каже да искрен човек може да уздрма небеса.


Области у којима живе богови и небеска бића се разликују од људских. Постоји изрека: "Један сат на Небу је као хиљаду година на Земљи" Из тога следи да подршка с Неба траје вечито. Кинеске лековите траве су људима прослеђене од стране богова, дакле исцељујући ефекат ових рецепата се током времена није смањио. Карактеристике, укуси, свеокупно дејство лековитог биља на телесне меридијане се је у задњих неколико хиљада година показало само као корисно али не и штетно, а лековите моћи фармацеутских производа Запада губе ефекат након неколико година. Оно што се налази у савременим препаратима је повезано са нуспојавама а након неколико година употребе имају чак штетно дејство. Производи морају све чешће бити повучени са тржишта после неколико година. Након тога фармацеутска индустрија покушава да пронађе нови производ путем истраживања која обично пролазе кроз исти циклус.
 

Преведено са немачког: http://minghui.de/artikel/37832.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤