Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Уместо лечења, тортура мучења - злочини бившег доктора запосленог у логору за принудни рада Баодинг, кинеске провинције Хебеи

 Уместо лечења, тортура мучења - злочини бившег доктора запосленог у логору за принудни рад Баодинг, кинеске провинције Хебеи

23. 09. 2021.
Традиционална кинска медицина са својим низом класичних медицинских списа је један од најразвијенијих система народног лечења у свету.
У Кини постоје болнице које имају интегрисану Западњачку са Традиционалном кинеском медицином. Осим што предају модерну медицину, кинеске медицинске школе такође уче студенте традиционалној медицини и древним медицинским техникама попут акупунктуре. Кинеска влада жели да прошири употребу и повећа број тpадиционалних кинеских медицинара-натуропата. Студенти традиционалне медицине не морају да полажу лекарске испите засноване на западној медицини, већ да само успешно заврше студије.

Кинески председник Си Ђинпинг јако подржава традиционалну кинеску медицину називајуће је драгуљем у поређењу са медицином Запада. Дао јој је и главну улогу у здравственој политици а 21, век је назвао "златним добом традиционалне медицине"

Конфучије 551-479 п.н.е. филозоф и мислилац, између осталих етичких начела истицао је моралне вредности лекара – фармацеута. (Доктори традиционалне кинеске медицине не само да преписујеу лекове већ имају и своју залиху лековитог биља које дају пацијенту након прегледа и третмана) Према Конфучију: лекар-апотекар "мора ценити људски живот, сви пацијенти имају једнако право на лечење, морају поштовати људе и увек имати на уму патњу пацијента, а не материјалну корист"
Неки лекови и принципи кинеске медицинске фармације данас се примењују у целом свету-спој су традиционалне и савремене медицине и фармације.

Ипак је поред толико огромне баштине комунистичкој партији Кине успело да у 20/21 веку претвори поједине лекаре у малтене убице.
Текст испод говори о једном таквом случају.
Тортура мучења, уместо лечења - злочини бившег доктора запосленог у логору за принудни рада Баодинг, кинеске провинције Хебеи

Чланак из рубрике: Сведочења очевидаца
(Мингхуи.орг)
Влада мишљење да медицински радници дају све од себе у збрињавању болесних и лечењу пацијената. То није случај са затворским лекаром Ду Баочуеном ( 杜宝川)

Ду Баочуен ( 杜宝川) је радио као затворски лекар у логору за присилан рад Баодинг у провинцији Хебеи. Када су практиканти Фалун Дафе слани у радни логор, мучио их је присиљавајући их да се одрекну практиковања Фалун Дафе [1].

Практиканти чигонг праксе Фалун Дафе следе духовну школу и култивацију коју у Кини режим прогони од 1999 године. Њих редовно произвољно затварају и немилосрдно муче стражари, надзорници, заточеници и затворске особе задужене за испирање мозга.
Случај лекара Ду Баочуена ( 杜宝川) показује да су у извршавање тортуре укључени и лекари.

Један од знакова бруталности којом је затворски лекар Ду Баочуен ( 杜宝川) злостављао практиканте је начин којим их је присилно хранио. Позната тортура је везивање практиканта за столицу. Глава практиканат би била гурнута уназад притискајући врат уз наслон столице чиме би се скоро блокирао једњак. Жртви би се затим запушио нос, уста отварана кљештима и у уста је сипана текућа храна.

У овом положају, течност пуни уста практиканта и блокира душник уместо да тече у једњак. Овакав положај не дозвољава особи да дише или удахне ваздух.

Чекало би се док особа престане дисати а непосредно пре него што би срце престало да куца, вршена је реанимација. Затим би жртву олабавили тако да је храна потекла низ једњак и мученик је поново могао дисати. Овај поступак се понављао неколико пута са сваким поновним насилним храњењем док је практикант излажен патњама  и гушењу.
Доктор је овом тортуром и својим медицинским знањем доводио жртву до ивице смрти и поново је враћао у живот.
Такође су практикантима убризгавали непознате супстанце. Под ноктима руку и ноге су им забијали игле, храњени су изметом, сипан алкохол у ноздрве и испод ноктију, сипан алкохол у нос a мучени су и електричним палицама.
Ду Баочуен ( 杜宝川) је на различите начине злостављао све практиканте у радном логору.
Он је директно одговоран за оне практиканте Фалун Дафе који су повређени, онеспособљени, ментално дезортијентисани или убијени током њиховог боравка у логор за принудни рад.

Следе 13 примера таквих случајева.

1. Лиу Јонгванг-  刘永旺

Лиу Јонгванг, је живео у округу Куианг, дипломирао је на универзитету у Тиањину и радио као главни инжењер.  Он и његова жена су практиковали чигонг Фалун Дафа.
11. децембра 2001. године овај брачни пар је послат у присилни радни логор Баодинг. Лиу је штрајковао глађу у знак протеста против насилног притвора. Седам стражара и медицинско особље држало га је 1. јануара 2002. прикованог за столицу, покушавајући да га насилно хране. Лију је обилно крварио јер су му клештима откинута уста.

Тада је му је доктор запушио нос и насилно му је усута слана течност. Лиу се борио за живот. Имао је јаке болове у грудима. Након тортуре мучења стављен је у ћелију са затвореником који је боловао од туберкулозе како би се и сам Лиу заразио. Након неког времена почео је да непрестано искашљава крв.

2002. године је Лиу добио високу температуру. Његов нервни систем је био нападнут и није више осећао леву ногу.

Али Лиу није издржао само присилно храњење и инфекцију туберкулозом. Запослени у радном логору шибали су га опасачем по лицу, дрвеним палицама  га ударили по лицу при чему му је сломљен зуб и био је везан лисицама за такозвани "кревет смрти"
Једном приликом након тако бруталног мучења, био је у шок стању и налазио се на ивици смрти.
Krevet smrti-jedna od tortura mučenja u kineskim radnim logorima" Кревет смрти " једна од тортура мучења у кинеским радним логорима (имитирана сцена)

2. Чиу Лијинг - 丘立英

Госпођа Чиу Лијин (56) живела је у граду Шиџијангу кинеске провинције Хебеи. Када је у мају 2001. послана у радни логор, стражар је наредио затворенику да је ципелом снажно туче по глави. Одмакавши се на страну по њој је просуто сво млеко остало након затворског обеда. Глава јој је била повређен и увече је имала нападе грчева.

Чувар је позвао доктора Ду Баочуена ( 杜宝川) у помоћ. Овај је акупнктурном иглом пунктирао Чиу најболније место на лицу – испод носа. Иглу је тако забоо да јој је крв сикнула из носа, прштећи унаоколо. ( У кинеској акупунктури ова тачка се активира за хитан третман када пацијент пати од топлотног удара, шока, несвестице или респираторне инсуфицијенције )

Када се је отела убоду, за казну су јој иглу забадали по целом телу. Два затвореника држала су јој руке док су је батињали гвозденом цевком. Чиу се онесвастила и доживела срчани застој. Када се је освестила, затвореници су је наставили тући све док се поново није онесвестила. Над њом су такође извођене обсцене радње.

3. Фенг Гуогуанг - 员冯国光

Фалунгонг практикант Фенг Гуогуанг је био заменик градоначелника града Шилинг у Баодингу. Умро је у 44. години. Полиција га је ухапсила у октобру 1999 године и незаконито задржала у радном логору три године.

Фенг је 2001. мучен на "постељи смрти" Штрајковао је глађу у знак протеста против прогона. Затим су уз Ду Баочуен-ову ( 杜宝川) помоћ, стражари почели присилно га хранити јануара 2002. Ово је резултирало гомилањем велике количине течности у плућа. Након што је Фенг следећег дана поново насилно храњен, ноћу је повраћао крв.

Стражари су га одвели у болницу бр.252.
Лечен је десет дана, али је остао у критичном стању.
У страху да ће одговарати за његову смрт, стражари су наредили Фенговој породици да га одведе кући. Умро је за мање од месец дана након пуштања на слободу 14. фебруара 2002.

Власти у радним логорима дописнику Мингхуи веб портала су рекле да је Фенг умро пре истека мандата. Што се тиче узрока смрти, речено је: "Овде има на хиљаде затвореника, како да овде у канцеларији знамо све"

У мају 2002. Ду Баочуен ( 杜宝川) је практикантима у радном логору рекао: "Можда ме познајете ако сте овде довољно дуго. Ја сам негативац којег спомињу на веб страници  Мингхуи.орг. Нисам заплашен тиме! Ако одбијете да једете, натераћу вас силом. Имам пуно времена и гураћу вам црево у стомак колико год дуго желим"

4. Гуо Гуиџи - 郭贵菊

Званичници државне безбедности одвели су Гуо Гуиџија из округа Шионг у радни логор.
Ду Баочуен ( 杜宝川) је ову практиканткињу Фалунгонга убадао иглама у нос а затим дугим иглама су јој пробадали прсте као и табане и прсте на ногама. Убризгавани су јој и  непознати лекови. Две недеље касније, лекар је затражио од Гуове породице да плати трошкове инфузије. Када је Гуо започела штрајк глађу, везана је лисицама за оквир кревета на 24 сата и насилно храњена.

5. Веи Шиулинг -  魏秀玲

Практиканткиња Фалунгонга госпођа Веи Шиулинг живела је у селу Баихонг, град Пеишан, округа Ји. У радни логор су је 2003. године одвели службеници Окружног одељења државне безбедности. Као резултат мучења, Веи је био оштећен вид, ноге су јој биле отечене и имала болове у леђима. Током дана осећала је вртоглавицу и обилно се знојила.

Веи је одведена у болницу радног логора. Питали су је да ли је болесна док ју је чувар снимао камером. Веи Шиулинг је знала да желе да искористите видео запис за клеветање Фалунгонга. Одговорила је: "Нисам болесна - па чак и да јесам, то је само зато што сте ме мучили!"

Чувари су затим одвели Веи у посебну просторију за мучење практиканата Фалунгонга. Морала је дуго да стоји непомично и није јој дозвољавано да спава. Због физичког напора је доживела нервни слом.

Други пут, Веи се није осећала добро и имала је крв у столици. Није могла да пронађе положај у коме би се смирила. Један чувар је мислио да Веи симулира. Уместо да је одведе у болницу, оставио ју је данима без надзора.

6. Лиу Хуи -刘辉

Уместо прописаног затворског понашања су у октобру 2004. године, практиканта Фалунгонга Лиу Хуиа из Баодинга, присилно хранили. Затворски лекар Ду Баочуен ( 杜宝川) му је  сондом за храњење повредио носну слузницу провyкавши сонду кроз нос. Настало је крварење које се није могло зауставити.

У новембру му је кроз ткиво испод носа прободена дебела игла тако да је изронила из усне дупље. Игле су му такође забадане испод ноктију руку и ногу као и на табане.

Тортура забадања игала испод ноктију је понављана изнова и изнова.
Jedna od tortura mucenja u kineskim radnim logorima-zabadanje igli ispod noktijuЗабадање игли испод ноктију, једна од тортура мучења у кинеским радним логорима (имитирана сцена)

7. Донг Чулинг - 董春玲

Донг Чунлинг 65 годишња пензионека из Баодинга, била је радница компаније која се бавила продајом шећера, цигарета и вина у Баодингу. Када је у децембру 2004. други пут послата у радни логор Донг је штрајковала глађу. Стражари су је затворили у самицу.

Стомак јој је оштећен претходним мучењем. Због тога је стражари нису хранили насилно. Уместо тога, свакодневно је стављана на инфузију. Једном су јој ставили непознате лекове у раствор за инфузију тако да је Донг добила нападе несносних боловима и дрхтавице. Више пута јој је доктор Ду Баочуен ( 杜宝川) забадао игле испод носа.

8. Џао Јиенпинг - 赵彦平

У марту 2003. године, званичници су киднаповали и одвели Фалунгонг практиканта Џао Јиенпинга из округа Лаишуе у радни логор. У то време је боловао од тешког чира на желудцу. Његова породица је хтела да га пусте уз кауцију. 5. априла полицијцу Ли Даионгу дат је поклон у вредности више од 2.000 јуана, а затим му је послато још 5.000 јуана у готовини.

Мито је откривен и стражар је морао да врати новац. Ли је свој бес свалио на Џао-а. Због свог здравственог стања више од месец дана једва да је јео ишта, па су га одвезли у болницу али није лечен.

Џао-а су батињали штапом по лицу а затим га боли иглом у лице и руке. Врх игле се је закачио тако да је приликом вађења истргао ткиво. Да би наставили да га муче испирали су му нос и уста алкохолом. Месец дана пре тортуре мучења вршене над њим Џао није окусио храну. Након мучења, Џаов крвни притисак је нагло опао. У страху да би практикант могао умрети у радном логору, отпуштен је.

9. Хоу Манјин - 侯曼云

Госпођа Хоу Манјин (50) је из округа Лаијуен провинције Хебеи. Званичници локалног одељења државне безбедности одвели су је у радни логор 2001. године. Штрајковала је глађу почетком 2002. у знак протеста против прогона. Да би је насилно хранили везали су јој руке и ноге лисицама за столицу. Доктор Ду Баочуен ( 杜宝川) је наредио неколицини затвореника да јој усују течну храну у уста.  Притом су јој ноздрве биле напуњене течношћу. Престали су са тортуром тек кад је Хоу издахнула и више није дисала.

10. Хуанг Фенгхуа - 黄凤华

10. септембра 2004. практиканткиња Фалунгонга госпођа Хуанг Фенгхуа из Баодинга (провинције Хебеи) на силу је храњена испред собе за посете у радном логору. Стражари су је вратили назад у ћелију вучући је по поду.

Када је Хуанг четвртог дана штрајковала глађу 15. новембра, стражари су одлучили да је нахране на силу. Док су то радили, истовремено је шокирана електричном палицом. Након што је процедура завршена, оставили су јој сонду у стомак како би стражари могли ноћу поново на силу хранити Хуанг у логорској ћелији.

11. Данг Хуијинг - 党会英

45-годишња госпођа Данг Хуијинг, била је запослена у једној покрајинској грађевинској компанији. Због мучења у радном логору ноге су јој осакаћене.

Године 2004. власти су држале Данг у радном логору три године. Није смела да спава и морала је дуго да чучи. Забрањено јој је коришћење тоалета током дана. У знак протеста започела је штрајк глађу.

Чувар Џанг Гуохонг ју је потом присилно хранио јако сланом кукурузном кашом, поливајући је по њој. Затим су натерали пса да јој лиже лице, гребући је  канџама по лицу. Доктор јој је касније након насилног храњења убризгао непознате супстанце, што ју је чинило малаксалом и жедном и које су довеле до слепила. Због мученичких тортура није могла да нормално хода већ је шепала.

12. Џанг Шиаоли - 张晓丽

43-годишња Џанг Шиаоли је учитељица из села Ванџуанг Шиангнан (Wangzhuang, Xiangnan) окружног града Баодинг (провинција Хебеи). Дана 5. новембра 2004. одведена је у радни логор. Током три године проведене у заточеништву била је мучена и присилно храњена много пута.
Доктор Ду Баочуен ( 杜宝川) ју је сондирао кроз нос и присилно је хранио. Насилни акт је резултирао повраћањем. Доктор је избљуваном масом намазао лице Џанг Шиаоли и шамарао је.

Затим ју је хранио фекалном течношћу, шутирао је ногом у главу и чупао је клештима. Након мучења стављене су јој лисице и нису је ослобађали од њих две недеље. Осим тога, убризгавали су јој непознате лекове.

Џанг је доживела психички слом од мучења. Више није могла да спава, често је причала сама са собом и смршала је до кости. Лекари су јој касније дијагностицирали тумор у абдомену.

13. Фан Џиџуен - 范志娟

Фан Џиџуен из округа Вангду је у радном логору штрајковало глађу. Ослабила је али је ипак морала да принудно ради. Кад се је вратила с принудног посла стражарима је наређено да је вежу за столицу. Повукли су је за косу тако да јој је затиљак био притиснут о наслон столице. Доктор Ду Баочуен ( 杜宝川)  јој је насилно држао уста отворена док су јој стражари кроз нос убацили сонду у желудац, али није била храњена. "Само желимо да пати!" - рекли су.

[1] Фалун Дафа, такође зван Фалун Гонг, је будистичка метода самокултивације. У Кину га је  у јавности изнео чигонг учитељ Ли Хонгџи 1992 године и пракса се брзо проширила. Поред физичког аспекта Фалунгонг вежбања, важан је нагласак на дух и карактер по чему се пракса разликује од било које друге. Многи људи су успели да побољшају свој морал и здравље усклађујући се са принципима праксе: истинитости, саосећања и трпељивости.
У Кини прогон практиканата ове култивације започет је 20. јула 1999. године по налогу тадашњег лидера комунистичке партије Ђианг Цемина. Он је главни кривац за злочине против човечности над практикантима Фалун Дафе.

***
Сви чланци, графике или други садржаји објављени на Мингхуи.орг заштићени су ауторским правима. Приликом поновног штампања и даље дистрибуције садржаја у некомерцијалне сврхе, наведите оригинални наслов и урл. везу и јасно наведите да је материјал са Мингхуи.орг.

Делимични превод је са немачке веб странице мингхуи.де објављен 2 септембра 2021. на немачкој интернет страници мингхуи.де https://de.minghui.org/html/articles/2021/9/2/155340.html

Овај чланак на енглеском: http://en.minghui.org/html/articles/2021/8/28/194820.html

Оригиналан чланак на кинеском

На енглеском можете прочитати и чланак о "Четрнаест становника Ђијангсу провинције притворених у тајном хотелу који је већ 5 месеци претворен у центар за испирање мозга"
( боравак у хотелу 300 полицијских службеника и чланова полицијског особља кошта 2 милиона јуена месечно )

Остали садржаји Преступника укључених у прогон Фалун Гонга
( чланци на енглеском језику ) https://en.minghui.org/cc/115/

Повезани чланци:
Избор савести - избор између живота или смрти

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре


Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤