Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Ху таблице за бележење током царских аудијенција

БАШТИНА

Ху таблице за бележење током царских аудијенција

31. 08. 2023.

Ове танке таблице биле су познате под именом ху и држане су обема рукама од стране државних званичника током аудијенције код цара.
Дворски званичници су их носили као неку врсту жезла и хватања белешки током аудијенције код цара. Као средство за бележење користила се четка са мастилом на бази воде. Званичник је бележио цареве команде или извештаје о меморандумима.

Zvaničnik Lunven Shi sa tablicom u rukama.Употреба судских таблица датира још из периода Танг династије (618-906) За време династије Минг (1368-1644) ху таблице од слоноваче користили су дворски службеници од првог до петог ранга.
 
Класична Књига обреда била је веома прецизна у вези са спецификацијама ху таблица. Направљене од жада, слоноваче или бамбуса, материјал таблица је одражавао ранг званичника који га је користио. Морале су бити одређених величина. Форма таблица је била правоугаона са широким врхом и уским дном или округлим врхом и правоугаоним дном. Тело табле је такође било благо закривљено од врха до дна.
Све до пада династије Минг у 17. веку настављено је њихово ношење као ознака високог ранга коју су користили званичници који су Sudska tabla službenika carskog dvora iz 17 veka. Slika sa www.artsmia.orgприсуствовали двору.

Судске таблице од слоноваче су ушле у употребу током периода Минг династије (1368-1644) Ху таблице су делили одређени вратари по уласку у царску палату и дозвољавали судском службенику да уђе у забрањена подручја. По изласка из палате, табле су морале бити враћене на чување. Њихово задржавање је представљало прекршај. Више се нису користиле на двору током задње кинеске династије Ћинг (1644-1912) и постале су жељени антикварни предмети.

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤