Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Једна о древних легенди о постанку света


Легенде древне Кине

Легенда о постанку света

03.02.2012.
Главна обележја једне цивилизације – систематска земљорадња, насеља и настањеност живља се  у Кини могу утврдити од трећег столећа пре нове ере али можда потичу и раније од оних у Месопотамији. Извесно је да датуми најстаријих налаза људских остатака потичу из Кине.

Кинеска књига "Постанак Кине" даје једном легендом одговор човечјег порекла.
"У почетку је свет био једно јаје. Када се то јаје распрсло је горњи део љуске постао небо, доњи земља а између је изашао човек именом Пангу, који је живео осамнаест хиљада година. Уз помоћ змаја, феникса, једнорога и корњаче Пангу је радио неуморно дајући земљи форму, стварајући долине и планине. Када је умро његово тело се је претворило у земљу, његова крв у језера и реке, његове очи у сунце и месец, његов дах у ветер, његов глас у гром. Паразити који су се хранили његовим телом постали су преци људске расе" У најранија времена, људима који су потицали од Пангуових паразита, владали су натпритодни хероји – краљеви као нпр. Фукси, који је мушкарце научио лову, риболову, сточарству и писању, поучавао их филозофији и музици и учио их како да живе у хармоничном браку

Ју Велики је основао у 21 веку п.н.е прву нама познату династију - Шиа династију. Други велики владари основали су династије које су трајале више хиљада година, и навикавале су њен народ на цивилизованији начин живота. Стварали су институције на које су људи каснијих временима гледали као на савршен узор. Ови владари подстицали су свој народ ка побожношћу и приношењу понуда боговима, увиђавност према породици и поштовање предака. Ово су пак остале основне карактеристикe кинеске културе.

 

Изворни текст објављен на: www.de.clearharmony.net Sonntag, 25. Juli 2010

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤