Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Прекомерно убирање пореза је изазвало земљотрес престоницеПриповетке древне Кине - мудрости древне Кине


Прекомерно убирање пореза је изазвало земљотрес престонице

Аутор: Ји Лиан 

 

31.07.2014
Током династије Jуан, у пролеће 24. године владавине цара Џи Јуана (1287), Ху Били је поверио власт министру Шанг Ге-у. Међутим као политичар је Шанг Ге био аутократа и окрутан. Фаворизовао је чланове своје партије, укоравајући и нападајући политичаре из других странака који су имали различите ставове. Шанг Ге је основао одељење названо"Џенгли" (наплата пореза) које је било одговорно за прикупљање пореза. 

Ово одељење је послало  на терен многе официре да контролишу путеве. Људи који нису могли платити порез хапшени су и убрзо су се затвори напунили народом. Они који су се током путовања сретали нису се усуђивали да разговарају и често су сумњичали једни друге.


Онда Пекинг би потресен земљотресом.

 

Арлухунсали је написао писмо Ху Билију препоручујући да говори отворено о ситуацији. Мишљења је био да је узрок земљотреса било претерано сакупљање пореза од стране одсека "Џенгли" јер је народ разљућен, бесан и жали се. Апеловао је на Ху Билија да поништи одељење "Џенгли" и ослободи невине људе из затвора. Ху Били послуша препоруке Арлухунсали-а, да елиминише одељење "Џенгли" и одрече се убирања пореза. На дан када је нацији најавио своју одлуку цео Пекинг је прослављао. На тргу се је точио ликер.
Касније је корупција Шанг Ге-а била откривена, он је био отпуштен из службе и завршио на суду. Пре изрицања казне Шанг Ге је с уздахом признао Арлухунсалију: "Данас сам завршио овде, јер нисам послушао твој савет"


У древној Кини је свако, од цара и високих званичника до обичних људи веровао у хармонију између Неба и људског света. Веровали су да ако је цар пун врлина и брине за свој народ, онда ће и богови дати људима повољна одликовања и благослове. Ако је цар зао и немилосрдно руководи земљом, повређује свој народ, онда богови шаљу катастрофе да упозоре цара. Земљотреси, суше и друге елементарне непогоде су знаци упозорења владарима. Кад год катастрофе стижу с Неба, потребно је да владари размислите о томе шта су погрешно урадили и издају декрет којим разоткривају своје грешке пред целом нацијом.

У ранија времена су постили и молили се. Ослобађани су сви невини затвореници, покушавали су исправити грешке како би били помиловани од богова, привели крају непогоде и поставили темељ за будућу срећу.

 

Преведено са: http://www.pureinsight.org/node/5448

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤