Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Мит о постанку Манџуријe

Приповетке древне Кине - мудрости древне Кине


Мит о постанку Манџуријe


27.11.2014
У давна времена на североистоку Кине се је налазило језеро испод планине Чангбаи звано Планинско језеро. Вода језера је била изузетно прозирна са одразом планинских врхова који су га окруживали и одавали елегантну слику пејзажа. Једног дана, три небеске девојке дошле су да се купају на језеру. Најстарија се је звала Енгулун, друга Џенггулун, а најмлађа Фогулун.


Након што су завршиле с купањем поседаше на одећу. Притом се на врху одеће Фогулун спусти сврака која је у кљуну носила црвени плод. Она га спусти на одећи Фогулун. Воћка се је Фогулун допала и она се играше њоме дуго време када се занесе игром случајно је прогута и затрудне.

Убрзо, Фогулун роди дечака. Беба је била у стању да говори одмах након рођења. Нешто касније, када је дечак одрастао, Фогулун рече свом сину: "Ти си дошао на овај свет по наређењу Неба. Небо ти је дало живот како би сузбио хаос рата" Рекла је свом сину да има идеју. Тада даде сину мали чамац и рече му да се препусти воденој струји. Фогулун се затим уздиже ка небеском своду и врати се Небу.

Он је следио инструкције своје мајке и отишао на место где су боравили неки људи. Након пристанка уз обалу, он седе на грану једног дрвета. У то време, три племенске вође су се непрестано бориле за добијање вођства. Док је Фогулунин син седео на грани, особа која је долазила по воду виде га и пренесе људима у свом племену да је видела чудну особу крај речне обале. Људи обуставише борбу и дођоше до обале да га испитају. Били су изненађени видевши ову необичну особу и запиташе га одакле долази. Он им рече: "Ја сам син Фогулун, моје презиме је Аисин Гиоро а моје име је Букулијонгшун. Небо ми је подарило живот како бих окончао вашу борбу..." Испричао им је шта му је мајка рекла. Људи су били срећни да то чују и начинише га својим краљем.
Од тада хаос рата утихну и људи су живели и радили у миру. Ова земља је позната као Манџурији а Букулијонгшун се сматра њеним оснивачем.
 

Извор текста: http://www.clearharmony.net

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤