Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Изван граница атеизма комунизма и модерне науке

Изван граница атеизма комунизма и модерне науке

Објављено 26. јуна 2022. | Аутор Ју Шанјин (Кина)
(Мингхуи.орг) Фалун Дафа, пракса ума и тела заснована на принципима Истинитости-Добродушности-Толеранције је већ 30 година распрострањена широм планете. Ипак, многим људима у Кини још увек недостаје добро разумевање о пракси или су у недоумици о томе због индоктринирања комунистичком идеологијом и утицаја модерне науке. Желео бих да поделим неке од својих мисли како бих помогао људима да увиде да је Фалун Дафа изванредна и изван модерне науке.

Ван граница комунизма и науке

Хиљадама година различити системи веровања су учили људе да верују у божанско и да поступају добро како би се вратили у своје небеско пребивалиште. Али комунисти су све те идеје одбацили и напали. „Она [религија] је опијум за људе“, написао је Карл Маркс. Мао Цетунг је такође рекао: „Религија је отров“

Али атеистичка идеологија комунизма нанела је огромну штету. „Комунистички режими су произвели највећи идеолошки покољ у људској историји, убивши више од сто милиона људи у прошлом веку“, наводи се у чланку УСА Тудej (USA Today) од маја 2018. под насловом „Не слави Карла Маркса. Његов комунизам броји милионе мртвих”
Осим страшних последица, став комунизма о религији је такође погрешан. Постоје многе ствари укључујући божански свет којe не можемо видети голим очима али према религијским веровањима оне постоји.

Модерна емпиријска наука често одбацује постојање божанског јер ниједан инструмент никада није открио бога. Међутим то само по себи не може одбаци постојање божанског јер је наука ограничена и такође се развија. На пример, у последњих неколико векова научници су направили многа открића која нису била позната у прошлости. Можемо ли порећи постојање новијих открића само зато што нису била позната човечанству у прошлости? Стога је важно да останемо отворени према непознатим стварима које наука не може у потпуности објаснити.

Чигонг зван Фалун Дафа је један такав пример који је ван домашаја модерне науке. Његови практиканти су искусили неописива чуда следећи његове принципе Истинитости - Саосећања -Толеранције, како би побољшали своје здравље и карактер.Већ деценијама практикујем Фалун Дафу и био сам сведок многих чуда. Испод је неколико примера.

Чуда свуда око нас

Мој комшија Шин је имао хемиплегију. Свуда је тражио лечење, али лека није било. Међутим, неколико дана након што је практиковао Фалун Дафу, опоравио се. Мојој пријатељици Јун је дијагностикован рак. Након што је пре две деценије почела да практикује Фалун Дафу карцином је нестао а постала је и много здравија него раније. Од тада јој није била потребна медицинска нега. Сада је у 60-им годинама и доброг је здравља. Таквих примера има много. Неки људи су такође били благословени након што су имали у виду да је пракса „Фалун Дафа добар, Истина-Благост и Толеранција су добри“

Моја сестричина има само неколико година, али је такође практикант Фалун Дафе. Једног дана смо је сликали и били изненађени оним што смо видели. На фотографијама је на плафону, зидовима и намештају и око ње било много фалуна (фалун-позитивна енергија која се на фотографијама показује као ротирајући округли диск, прозиран или различитих боја) Такође смо видели фалун на фотографијама када смо је сликали на отвореном. Ово је веома тешко објаснити савременом науком.

Отворен ум

Кроз историју, они који су били у стању да направе велика открића били су отвореног ума и нису слепо веровали у све што им је речено. То се односи на научнике као што су Њутн и Ајнштајн. Слично томе, да бисмо разумели Фалун Дафу и њена чуда, чији су неки од примера горе наведени, такође треба да гледамо даље од модерне науке.

У преко 100 земаља света тренутно практикује око 100 милиона људи чигонг Фалун Дафа званог и Фалунгонг. Фалун Дафа је помогао безбројним људима да побољшају своје здравље и карактер. Многи који су били критичног става или неизлечиво болесни су излечени, разорене породице (због болести) су спашене а изгубљене душе су пронашле обновљену наду, све захваљујући свом практиковању Фалун Дафе.

Упркос савременим технологијама, постоји много ствари које се не могу купити новцем а наука не може донети ствари као што су здравље, унутрашњи мир и права срећа. Без трошења и једног динара они који практикују Фалун Дафу имају све ове ствари. Зар то није нешто о чему вреди размислити?

Према будистичком спису Лотус сутре, удумбара је свети цвет који цвета једном у 3000 година, „најављујући долазак Краља златног точка“ Почевши од 2005 године овај цвет је пронађен у храму Јонгјуса(Yongjusa) у Јужној Кореји а затим на многим местима широм света. Многи Фалун Дафа практиканти су такође у својим кућама и баштама пронашли ово цвеће и верују да је то знак да Фалун Дафа нуди спасење живим бићима.

        Udumbara cvetici koji su se pojavili u Mesan/Indonezija. Slika sa se.clearharmony.net              Удумбара цветићи на листу олеандра и вратима, слика испод
Udumbara cvetići na vratima.Slika sa Tradicional Chinese Cultur. Forbidden News- www.bannedbook.org


Ако смо изгубљена деца божанског бића, мора постојати начин да се побољшамо и вратимо. Надам се да нећемо пропустити ову прилику.

Ставови изражени у овом чланку представљају ауторова сопствена мишљења или схватања. Сав садржај објављен на овој веб страници заштићен је ауторским правима Мингхуи.орг. Мингхуи ће редовно и у посебним приликама правити компилације свог онлајн садржаја.

Преведено с енглеског: https://en.minghui.org/html/articles/2022/6/26/201966.html

Повезани чланци

Удумбара цветови - повољни знаци са Небa

Искуства са практиковањем Чигонга Фалун Дафа

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤