Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Шта дугујеш мораш отплатити

Приповетке древне Кине - мудрости древне Кине

Шта дугујеш мораш отплатити

Ово је превод текста са немачког сајта clearharmony.net.
Линк ка оригиналу је на крају текста

02.03.2012
Био је некада рибар по имену Џуан Гонг. Живео је у граду Џенђианг у древној Кини, сада покрајини Ђиангсу. За живот је зарађивао бавећи се риболовом и превозом путника преко реке Јангце.


Једног дана, имућни трговац је прелазио реку. Гонг примети да је био веома богат, јер је имао доста вредних предмета код себе. Мислећи на новац он усред реке избаци човека из чамца. Трговац се удави и Гонг присвоји његову имовину. Са присвојеним пленом раскрсти са животом риболовца и отвори продавницу. Убрзо након тога доби сина.

Већ у раним годинама је његов син био врло бунтован и диваљ. Према својим родитељима није показивао поштовање и никакву моралну обавезу. Оца је третирао као непријатеља. Својим родитељима је прорекао да ће их једног дана убити. Растући водио је раскалашeн и расипнички живот. Новац свога оца је потрошио тако да је овај заиста банкротирао.

Гонг и његова супруга имали су само тог једног сина и веома су га обожавали. Они нису знали одакле му недостатак поштовања и лоше понашање. Били су веома тужни и жалили се на своју судбину.

Једном Гонг сазна за човека који је имао натприродну моћ видовитости. У нади да би могао да добије одговоре о своме сину, оде видовњаку. Ова особа му је понављала следеће: " Зло се догодило у осмом месецу године Генг Ци, у таласима реке Јангце. Преиспитајте своју савест која зла идеја вам је пре двадесет година пала на памет "

Гонг је  био изненађен спознајом да је његов син био реинкарнација трговца кога је оставио да се удави у реци Јангце. Сада се је трговац светио Гонгу преображен у личност његовог сина. Плашећи се да га син не убије Гонг је са супругом побегао из куће и понео сву своју имовину собом. Касније су обоје преминули.

Гонг Џуан је ради новца починио убиство али није могао да ужива у њему. Онај коме је нанео бол се вратио и тражио дуг натраг. На крају је морао да исплаћује тај злочин до своје смрти. Небески је принцип да свако мора да врати оно што дугује другом. У кинеским пословицама се често наилази на изјаве да дугови потичу из претходног живота. Њихов садржај има много истине.

Изворни текст: http://de.clearharmony.net/articles/200703/36794.html

Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200703/38500.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤