Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Владини прописи уништавају традиционалну кинеску медицину

Званични пут уништавања традиционалног лечења у Хонгконгу

 

Владини прописи уништавају традиционалну кинеску медицину

 

 

07.05.2015.
Традиционална кинеска медицина је хиљадама година преношена од учитеља, ученицима и такорећи с колена на колено. Али 1999 год. само две године након што је суверенитет Хонгконга пребачен Кини влада је објавила "Правилник о кинеској медицини", који веома отежава упражњавање начина наставе традиционалне кинеске медицине. Пуномоћним ступањем прописа на снази  нестаће начин преношења учења "од учитеља на ученика" као и ефекат предања знања.

Ју Хонг Чао, председник Удружења за очување кинеске медицине и наследник традиционалног древног лечење коштаних повреда, рекао је да кинеско медицинско законодавство прети да уништи традиционалну кинеску медицину, након што је Хонконг враћен Кини "Ово је главни разлог зашто права кинеска медицина постепено нестаје" жали се Ју.

 

Преношење знања

Хиљадама година је традиционална кинеска медицина прeношена од учитеља, ученику, као што је то био случај са реномираним лекарима у кинеској историји Ли Шиџена и Хуа Туо-а. Учитељ би своја искуства или тајне медицинских формула сакупљане деценијама преносио својим ученицима, или својој деци. Ју, каже да се формуле не могу разумети без вербалне инструкције једног учитеља. "Оно што је написано у књигама су само формуле које имају мало или нимало ефекта. Али рукописне формуле мог учитеља-мајстора су веома ефикасне. Ови рецепти су одвојено написани. Да би били ефикасни, мора се додати једна формула на другу. А такве информације учитељ би преносио само изузетно квалификованим ученицима"

Ју, каже како се однос између наставника и ученика гради временом. "Пре него што ме је мој учитељ прихватио за свог ученика, он је низ година обсервирао моје понашање. На крају је одлучио да жели да ме подучава и пренесе знање"

Ју, је рекао да му је пред смрт његов учитељ рекао: "Мораш прихватити неколико добрих ученика и не дозволити да се то знање изгуби"
Међутим, он сада као његов ученик-наследник, "не може да испуни своју одговорност" каже Ју, који је прилично тужан и фрустриран тиме.

Након што је "Правилник о Кинеској медицини" постао ефективaн 1999. како би били регистровани као легална медицинска пракса, лекари традиционалног кинеског лечења у Хонг Конгу морају прво проћи квалификационе испите. Поред тога, такође морају да заврше све основне курсеве или еквивалентну обуку одобрену од стране Хонгконгшког Кинеског медицинског већа. 

У захвалници посвећеној свом учитељу Ју је написао: "Учитељу, пре него што сте преминули могли сте подучавати некога као ученика. Али је сада ово је немогуће. Ова особа мора да дипломира кинески медицински колеџ са сертификатом. Иначе, то је бескорисно. Ја могу да га научим, али он не може да се бави медицином, јер је незаконито"

Ју је покушао да узме приправника и регрутује академце aли и региструје кинеске медицинске практиканте, али узалуд. "Они себе сматрају само студентима једног професора, мислећи да смо исти као обични лекари. Није им јасно зашто би ме прихватили као мајстора? "

Ју, предвиђа да ће знање древних третмана за лечење повреда костију нестати. Рекао је ако се древни систем преношења знања "од мајстора - ученику" још увек буде третирао као илегаан да ће на самртној постељи, спалити све своје медицинске књиге. "Британска влада је увек поштовала нашу културну баштину и поштује наш медицински систем. Међутим, само две године после враћања Хонг Конга Кини, њихови прописи присиљавају нестанку древног система преношења знања"

 

Извор текста:http://www.chinagaze.com/2013/04/13/traditional-chinese-medicine-in-hong-kong/

Повезани чланци:
Реформом кинеског писма је изгубљен дух језикаТрадиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤