Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Кинеска Нова година 2020 - година пацова

Кинеска Нова година 2020 - година пацова

Кинеска нова година 2020. пада на 25. јануар (субота), а светковина ће трајати до 8. фебруара, свеукупно око 15 дана. Према кchinese_ny_rat_2020.pngинеском зодијаку, 2020 година је година пацова. Кинески зодијак је понављајући циклус од 12 година, при чему се сваке године представља животињским знаком. Poštanska marka izdata u Kanadi povodom Kineske Nove godine 2020-godine pacova
Будући да је пацов први у ротационом циклусу 12 хороскопских знакова, година пацова се сматра годином нових почетака и обнављања.
Када дође година пацова, она углавном доноси нова искуства са повољним исходима за све хороскопске знакове. Пацов је први животињски знак 12 земаљских грана. Према кинеској теорији од 5 елемената пацов је у групи елемента воде. Пацов је повезан са мирном водом, хладном водом или кишом. Вода је повезана са мудрошћу и интелигенцијом. Дакле, пацов је паметна, лукава и тактична животиња. Пацов има много идеја са оштром визијом и може брзо решити проблеме. Поседује снажно памћење током учења и памти претходна животна искуства. Карактеристике пацова су окретност, активан и сналажљив, промишљен, оштрих и будних чула, паметан са смислом за креативност.
Остале особине пацова су суморност, тихост, а има и интровертан заверенички и сплеткарошки карактер.
Кад је пацов лидер он има моћ и способан је доносити одлуке. Често када има мало предности над другима зна вршити притисак на људе.
Kineska Nova godina Crtez sa www. 123rf.com Кинеска Нова година је један од најраспрострањенијих празника у Азији.  Традиционално симболизује уклањање зла и   несреће, као и наду и просперитет.
Традиционални кинески новогодишњи обичаји дубоко су прожети древним веровањима у богове и Небеса. Људи су у древној Кини третирали живот с понизношћу; на пример, када би жетва била обилна то би се сматрало резултатом божјих благослова за чињење добрих дела. Преци су веровали да постоји бог посвећен сваком аспекту живота и сви су га требали побожно поштовати. Дакле, важан део новогодишњих церемонија био је изражавање поштовања и захвалности боговима за све њихове благослове.
Богата трпеза са разним јелима и пићем део су најважнијег кинеског празника, Кинеске Нове године или пролећне свечаности.

Испод чланци са неколико описа о прослављању Кинеске нове године:

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤