Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре

 Оригиналан текст на енглеском је објављен 29. јуна 2022. | Од Мингхуи дописника

(Мингхуи.орг) 2007. године је била неопходна јетра пријатељевом брату Ушија Сугаваре да би остао у животу. Пронађен је подударајући орган у једној кинеској болници. Сугавара је помогао у куповини преко потребног албумина за операцију ког је испоручио Кини. Био је шокиран када је тамо на лицу места открио срамну истину о пореклу органа.

Сугавара је некада био члан највећег јапанског криминалног синдиката - шестог Јамагучи-гумија. Напустио је клан 2015. и сада је познати економски коментатор у Јапану. Објавио је десетак књига и често је критиковао Комунистичку партију Кине због њене неетичке праксе.

У интервјуу за  новине Епохтајмс (The Epoch Times) 20. јуна 2022. Сугавара је открио шта је сазнао о присилном вађењу органа живим Фалун Гонг практикантима док је покушавао да помогне брату свог пријатеља да добије трансплантацију органа у Кини 2007 године.

У наставку је превод интервјуа с њим.
Читај даље

Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа: Део II, чланци 6 -10


Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа

Део II,  чланци 6 -10

6. Излечена цироза јетре у завршној фази обољења, вежбањем Фалун Дафе
7. Погрбљеност нестала након 23 дана вежбања чигонга Фалун Дафа
8. Пластични хирург из Индије запањен лековитом моћи чигонга Фалун Дафа
9. Радиолог: сатисфакција вежбања Фалун Дафа
10. Опорављање и враћање у друштвено окружење једног алкохоличара после вежбања Фалун Гонга
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
6. Излечена цироза јетре у завршној фази обољења, вежбањем Фалун Дафе


Овај текст је објављен на страници Minghui.de  18. 10. 2013.
Послато од стране Фалун Дафа практиканта из Кине

Године 1996. моја мајка је почела да вежба Фалун Дафу. Тада јој је дијагностицирана цироза јетре у завршној фази и она се је чудесно опоравила. Њен живот је био спашен вежбањем Фалун Дафе.
 
Бол и патња моје мајке

Одрастао сам у сиромашној породици. Живот моје мајке је био обележен трпљењем великих потешкоћа. Морала је да се стара за деду који је имао реуматизам у колену и храмао, бринула се о баки која је ослепела због катаракте а ту је било и нас шесторо деце.
Мама није била стара али су је често савлађивали болови због неколико здравствених проблема.

1993 год. је моја мати озбиљно оболела. Лечење у унутрашњости је било неефикасно па је отишла у једну велику познату болницу у покрајинском главном граду.
Тамо су јој лекари између осталог дијагностицирали асцитис као последицу цирозе јетре, запаљење средњег ува, синузитис, катаракту и гастритис.

Према речима лекара, нико ко је био толико болестан се није опоравио чак и ако би се подрвгнуо третману вредном неколико хиљада јуена а камоли неко из сиромашне сеоске средине. Лекар је саветовао мојој мајци да се врати кући а нама је речено да пазимо ако буде била брзо мршавила. Били смо обавештени да ће јој здравствено стање бити критично ако од ње остану само кожа и кости и њене десни почну да крваре.

Када се је мама вратила кући из болнице, комшије, рођаци и пријатељи су је посећивали доносећи јаја, шећер, и конзерве хране. Сви су говорили да су дошли у посету. Уистину они су дошли да се опросте од ње. Њој нисмо рекли ништа али смо ми нашој 60-годишњој мајци тајно већ купили сандук и дали да се сашије традиционална одећа за сахрану.

Да би олакшали бол и патњу мајке, наш најстарији брат и његова супруга који су живели у главном граду су потражили стручњаке и доносили торбе пуне лековитог кинеског биља. Мој млађи брат је купио анализни спектар за обављање третмана на местима лезије. Ја сaм обишао најближе гатаре и ишао у храм да се молим. Такође сам поклонио месечну плату за грађење масивног пројекта на храму на престижном месту на планини, у нади да ће божанства и Буда да нам дају благослов.

Све је било неуспешно. Мојој мајци се је стање погоршало. Због асцитиса јој се стомак заоблио као котао. Патила је од несанице. Када би јој се течност у стомаку превише накупила морала је да узима диуретике. Лаксатив и воће је користила када је имала затвор - све то у великим дозама. Рођаци, пријатељи и комшије су мислили да је њен живот већ окончан.
 
Опоравак вежбањем Фалун Дафе

У првој половини 1996, Фалун Дафа је обзнањен у главном граду. Када су мој старији брат и његова супруга почели вежбати Фалун Дафу добили су копију траке са предавањима учитеља Лиа у Ђинану. Како наша мајка није ишла у школу није ни знала читати тако да је често слушала снимљена предавања. Није могла да чује јасно јер је имала запаљење средњег уха, али она није одустајала од преслушавања снимака. После више од месец дана непрекидног слушања могла је разумети основни садржај учитељевог предавања. Без да би реализирала, обим њеног стомака није се повећавао а њено уринирање и столица су се вратиле на нормалу. Једноставно, десило се чудо. Од тада она више није употребљавала лековито биље и лекове.

Када смо приметили ове невероватне промене купили смо видео рекордер па је она тако могла да гледа учитељева предавања и упуства за вежбе. На тај начин је могла да учи штиво и вежбе.
У вечерњим сатима, након што је одгледала четврто предавање рекла је да се осећа веома вруће. Енергетски механизам и фалун су тако интензивно ротирали кроз тело тако да је осећала како да су јој црева гурнута навише. У другој половини те вечери је повратила крвне угрушке. Било је то први пут да се је осећала добро и ослобођено од болова. Сви њени остали неповољни физички симптоми су нестали.

Најневероватнија ствар је да када је моја мајка завршила вежбе, као резултат процеса прочишћавања тела, цела соба била је испуњена мирисом пеницилина. Пеницилин је добијала још од својих младих дана када је започео процес запаљења ушију.

1970. када је радила као радник продукцијског тима била јој је сломљена нога када ју је прегазио виљушкар. Након опоравка од повреда она је почела мало да храмље. Једном када је хтела да практикује вежбу медитације седећи у лотос положају повукла је једну ногу преко друге при чему се је чуло благо пуцкетање. Од тада је она је ходала без да би опет храмала.

Бивајући сведоци изванредне снаге Фалун Дафе људи са предодређеним судбоносним односима и сами започињу практиковање

Манифестација изванредне моћи Фалун Дафе наставила се је појављивати већ од ранијих дана вежбања. Онда јој чак се отворило и Треће око. Могла је да види облике живота у другим димензијама и друге натприродне појаве. Могла је да осети проток енергије у свом телу и осећа како фалун ротира.

Моја мајка никада није похађала школу. Њена највећа препрека у учењу Фалун Дафе је била њена неписменост. Али када је узела књигу Џуан Фалун у руци могла је видети како се сваки карактер купа светлошћу, окреће, преврће и скакуће горе-доле. Моја мајка је замолила свог унука који је већ похађао школу да је учи распознавању карактера. Почела је да чита Џуан Фалун. Већ неколико година она течно чита Џуан Фалун и друга штива Фалун Дафе. Могла је читати и препознати све карактере у књизи Џуан Фалун али није могла препознати те исте карактере у другим књигама.
Мој ујак је лекар. Када се је моја мајка опоравила, он је био веома изненађен. Он је сведок тога да је моја мајка савладала неписменост. Он јој је показивао различите писмене карактере у Фалун Дафа књигама и она их је могла разазнати и прочитати. Скептичност мог ујака је нестала.

Тело моје мајке се је драматично променило. Онда смо са супругом, оцем, млађом сестром, са још две млађе сестре моје мајке и неких сељана, почели и сами упражњавати Фалун Гонг. То нам је донело срећу, а у породици нас рођаци подржавају при томе.

Десетак година моја мајка је остала постојана у својој вери у Фалун Дафи и верује Учитељу Фалун Дафе. Не колеба се, има исправне мисли, објашњава људима чињенице око Фалун Гонга и прогона њених практиканата. Сваки дан она вежба два сата, чита књигу, слуша аудио снимке и гледа видео са учитељевим предавањима. Вежба марљиво јер тиме жели показати захвалност Учитељу* који ју је спасао ( Она говори о великим променама у свом телу која сведоче изванредну карактеристику Фалун Дафе.)

*Учитељ Ли Хонгџи који је вежбе и учење Фалун Дафа изнео у јавност – учења оваквих чигонг вежби су се у прошлости преносила само с учитеља на једног ученика и то не широкој маси људи (прим.прев.)
Читај даље

Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа: Део III, чланци 11 -15


Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа
Део III, чланци 11 -15

11. Доктор опорављен од опасног тумора носа и избегао операцију
12. Најбољи начин да се захвалим за излечење моје болести у терминалном стадијуму
13. Књига коју ми је дала медицинска сестра довела је до излечења од рака панкреаса
14. Моја фотографија је доказ да ме је упражњавање Фалун Дафе променило
15. Војни лекар, убеђени атеиста и практиковање чигонга Фалун Дафа
____________________________________________________________

11. Доктор опорављен од опасног тумора носа и избегао операцију

Објављено на веб страни: Minghui. De  15 маја 2014

Кратко време након Нове године ме је позвала лекарка коју сам раније често консултовао. Питала ме је: "Нема вас одавно, зашто нас не би посетили ради прегледа у клиници?"

Одговорио сам: "Мени то више не треба, ја сам здрав"

"Стварно? Каквом посебном третману сте се подвргли?"

"Имам чаробну формулу, узгред како сте?"

Одговорила је: "Веома сам болесна, ја већ имам заказано за операцију"

Посетио сам је одмах. Рекла ми је да је имала тумор носа и није могла да дише кроз нос. Тумор често крвари и крв се шири у уста и очи, што је било веома непријатно.

Рекао сам јој: " Немојте бринути, молим вас, постоји нешто што вам може помоћи. Пре извесног времена сам прочитао летак о Фалун Гонгу и сада знам да је самоспаљивање на тргу Тијананмен које нам је приказано на телевизији о Фалун Гонгу било лажно. Након тога сам опет почео упражњавати вежбе и сад сам здрав. Да ли ми верујете?"

Одговорила је: "Изгледаш одлично и твој тен изгледа блиставо и здраво. Сада изгледаш другачије него раније. Ја сам такође пронашла летке о Фалун Гонгу у дворишту и прочитала сам их. Не постоји ништа погрешно у томе а има и смисла. Након нашег данашњег разговора сам све схватила још боље и желим да научим Фалун Гонг вежбе!"

Обећао сам јој да ћу joj донети књигу Џуан Фалун (аутора Ли Хонгџија) и видео са вежбама. У исто време сам је упутио: "Када будете прочитали књигу и радили вежбе симптоми ваше болести се могу привремено погоршати. Ако се то деси молим вас да се не плашите, то се може десити ради прочишћавања тела"

Десет дана касније, позвала ме је и затражила да дођем код ње.

Рекла ми је да је књигу почела читати одмах по пријему. Такође је научила вежбе са видеа. Два дана након тога почела је да повраћа крв али је то није уплашило. Каније је назални тумор избачен преко уста. Имао је величину палца и при натанчаном прегледу изгледао је као да је био исечен. Показала га је лекару код кога је била под третманом, а остали лекари и медицинске сестре су били запањени: "Ово је чудо!" Тумор су однели на лабораторијско испитивање где се испоставило да је био бенигне природе.

Лекарка се је опоравила брзо без узимања било каквог лека или ињекција и без да би изостала са посла чак и један дан!

Енглеска верзија
Кинеска верзија
Читај даље

Искуства са практиковањем чигонга Фалун Дафа званог и Фалунгонг - Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа: Део I, чланци 1-5

1. Фалун Гонг је натприродна наука
2. Наследна болест с фаталном прогнозом нестала за неколико дана

3. 15-годишњак оболео од рака и лимфома и његово чудесно излечење 
4. Искуство војног инвалида са праксом Фалунгонг
5. Оболела од рака дојке: Моје излечење дугујем Фалун Гонгу
6. Излечена цироза јетре у завршној фази обољења, вежбањем Фалун Дафе
7. Погрбљеност нестала након 23 дана вежбања чигонга Фалун Дафа
8. Пластични хирург из Индије запањен лековитом моћи чигонга Фалун Дафа
9. Радиолог: сатисфакција вежбања Фалун Дафа
10. Опорављање и враћање у друштвено окружење једног алкохоличара после вежбања Фалун Гонга
11. Доктор опорављен од опасног тумора носа и избегао операцију
12. Најбољи начин да се захвалим за излечење моје болести у терминалном стадијуму
13. Књига коју ми је дала медицинска сестра довела је до излечења од рака панкреаса
14. Моја фотографија је доказ да ме је упражњавање Фалун Дафе променило
15. Војни лекар, убеђени атеиста и практиковање чигонга Фалун Дафа
--------------------------------------------------------------------------------------------
Део II,  чланци 6 -10
Део III, чланци 11 -15
_______________________________________________________

1. Фалун Гонг је натприродна наука

Објављено 19 јула 2013. на веб страници мингхуи.орг
Од Џанг Ли практиканткиње чигонга Фалунгонг која живи у САД-у

2012 године на састанку светске здравствене организацијае су стручњаци упозорили да претерана употреба антибиотика може довести до резистентности бактерија и да то сада чак и код безазлених операција или мањих инфекција може да изазове смрт.

Обраћајући се стручњацима за заразне болести 14 марта 2012 године у Копенгхагену Маргарет Чен генерални директор Светске здравствене организације сугерише да сваки антибиотик може постати бескористан. Она наводи: "да су средстава постантибиотичке ере дефакто крај модерне медицине" Она даље наставља: "За пацијенте инфициране са неким резистентним патогенима показало се је да се је морталитет повећао за око 50 % " Госпођа Чен је истакла да су последице које бактерије отпорне на лек могу изазвати, тежак болнички третман" Неки софистициране интервенције, попут операције кука, трансплантације органа, хемотерапија код обољења рака и нега превремено рођене деце могу постати много теже или чак превише опасне да се изводе" ( Светска здравствена организација )

Пут бескрајне болести

Хтела бих да поделим искуство моје ћерке, пре и после вежбања Фалун Гонга.

Лин Јили са дерматитисом на лицу фебруара 1999. Слика са minghui.org
Лин Јили са дерматитисом фебруара 1999.

Лин Јили након вежбања Фалунгонга јуна 1999. Слика : саminghui.org
Здравији изглед коже Лин Јили јуна 1999, након дерматитиса који је имала четири године.

Моја ћерка Лин Јили је имала шест година када смо први пут открили да има дерматитис.
С њеним растом су се симптоми погоршали. Упала се појавила на обе стране њеног тела са цурењем гноја и крви. Њено рубље је било обојено крвавим пругама. Оно што је највише забрињавало је да је она једва смела јести било који основни прехрамбени производ као што су зобена каша, хлеб и тофу. Чим би појела нешто од тога њено стање се је погоршало.

Лекари су јој убризгавали антиалергијске лекове али се је дерматитис само погоршавао. Такође је употребљавала традиционалну кинеску медицину али су симптоми остајали исти. Све што је доктор могао рећи је да ће моја кћи морати живети са овом болешћу до краја њеног живота. Пуно година сам потрошила много новца на скупе лекове. Њен тен је био блед, у рукама и ногама није имала снаге и често је дрхтала.

Једног дана ме је кћи питала: " Зашто сам тако несрећна? Најрађе бих умрла " Није знала да је за мене њена болест из дана у дан била као убод ножа у срце. Држале смо једна другу у наручје и плакале. Храбрила сам је да има веру и да ћу потрошити и задњи динар који имам да нађем доброг доктора да јој излечи болест. У то време сам тражила од неких особа да нам помогну да се пронађе добар лекар у Пекингу. Моја ћерка је такође два пута прележала тешку упалу плућа. Врх њеног језика је постао црн а према кинеској медицини се то сматра опасним знаком. Рекла ми је да је једне ноћи видела многе зле појаве у својој соби. Схватила сам да је видела многа бића ниског нивоа из других димензија.

 

Права лековита средства

Као и моја ћерка и ја сам имала доста болести. Међутим крајем 1998, један пријатељ ме је упознао са чигонгом званим Фалунгонг. Моја кћерка којој онда није били ни десет година прокоментарисала је да су покрети вежбе изгледали прелепо. Када сам је питала да ли жели да их научи она је одлучно рекла: "Да!" Ово је био чудесан преокрет у њеном животу.

Књиге фалунгонга нису биле скупе и купила сам књигу Џуан Фалун и неке друге Фалунгонг књиге. Престала сам пратити омиљене телевизијске програме а то време сам резервисала за заједничко вежбање и читање. Такође смо читале чланке за размену искуства других људи који су практиковали Фалунгонг. Преснимила сам на кантонском дијалекту траку “Култивацијске приче о упражњавању Фалун Дафа (званог и Фалунгонг) Део 2“ и пуштала сам их да их током оброка чују и други чланови моје породице (кад смо били сви на окупу) Овако су они били упознати са праксом која је захтевала добро понашање и придржавања принципа истинитости, добродушности и толеранције, тј. култивирања веома добрих карактерних црта.

Након вишемесечног вежбања сам схватила да је кључ култивације познавање фа (кинески назив за законе и принципе будистичке школе) и култивација сопственог карактера!

Једне ноћи када сам касно дошла кући мој муж је играо маџонг (кинеске домине) Моја кћерка је била у сузама јер је сутрадан ишла на школски излет а отац није хтео да изађе и купи јој храну за пут. Рекла сам јој да ћу јој то ја купити.
Када смо излазиле из куће моја кћи је променила своје мишљење о оцу и весело му је рекла довиђења. Питала сам је: ''Била си љутита на оца, зашто си сад раздрагана?" Одговорила је: "Сећам се да нам је Учитељ (учитељ чигонга Фалунгонг и аутор књиге Фалун Гонг и Џуан Фалун ) рекао да се треба опходити лепо с људима. Чак и ако други нису добри према нама, требало би да будемо љубазни према њима"

Била сам срећна чути ово јер је указивало на то да је она имала корист од праксе и побољшала карактер.

Једног дана када је моја кћи стајала у ред да купи ручак у школи, једна другарица из разреда јој је затражио да јој позајми један долар. Код себе је имала само $ 1.25. Али она није оклевала и дала је долар другарици. Када је другарица отишла она је погледала преосталих 25 цента и питала се шта може купити за 25 цента? “Мислим да ћу купити комад слаткиша”
Касније сазнавши шта се десило са мојом кћерком други школски другови су одлучили да поделе храну с њом. Ученица која је позајмила новац била је веома дирнута и загрливши је упитала: "Зашто си ми позајмила новац када ниси имала довољно ни за себе?" Моја ћерка је одговорила: "Нисам мислила на себе, мислила сам да ти је вероватно новац потребнији него мени" Након што сам чула ову причу насмејала сам се и загрлила ћерку. Од ''себичност'' до ''увек прво мислити на друге'' је животни пут који се враћа свом правом првобитном бићу.

Након што почну практиковати Фалунгонг тела практиканта се стално прочишћавају. Врло брзо моја ћерка је била у стању да једе различиту врсту хране која се пацијентима с дерматитисом забрањује. Њена кожа обасута улцерацијама је ствар прошлости.

Сада је моја ћерка млада дама, која је захвална Учитељу Фалунгонга за спасење. Једном ми је рекла: "Да нисмо започеле практиковати Фалунгонг данас вероватно не би биле живе! "

Што се мене тиче, болови у зглобовима, мигрена, ноћно знојење, аритмија и тумор материце - све то је нестало. Ја више не узимам лекове. Доктору сам рекла да сам постала здрава јер вежбам Фалунгонг. Био је задововољан да ми је здравље добро и одговорио: "Онда би требало да наставите да вежбате Фалунгонг"

http://en.minghui.org/html/articles/2013/7/19/141126.html

Читај даље

Чигонг пракса Фалун Дафа, из перспективе научника, Искуства са вежбањем чигонга Фалун Дафа

 • ФАЛУН ГОНГ ИЗ ПЕРСПЕКТИВЕ ЈЕДНОГ НАУЧНИКА
 • ИСКУСТВА СА ВЕЖБАЊЕМ ЧИГОНГА ФАЛУН ДАФА:

 1. Фалун Гонг је натприродна наука

 2.  Најбољи начин да се захвалим за излечење моје болести у терминалном стадијуму

 3. Војни лекар, убеђени атеиста и практиковање чигонга Фалун Дафа 

 4. Искуство војног инвалида са праксом Фалунгонг    

 5. Пластични хирург из Индије запањен лековитом моћи чигонга Фалун Дафа

 6. Практиковање Фалун Дафе је помогло госпођи са Флориде да се ослободи депресије

 7.  Погрбљеност нестала након 23 дана вежбања чигонга Фалун Дафа

 8.  Доктор опорављен од опасног тумора носа и избегао операцију

 9.  Моја фотографија је доказ да ме је упражњавање Фалун Дафе променило

 10. Oболела од рака дојке: Моје излечење дугујем Фалун Гонгу

 11. Књига коју ми је дала медицинска сестра довела је до излечења од рака панкреаса

 12. Опорављање и враћање у друштвено окружење једног алкохоличара после вежбања Фалун Гонга

 13. Bежбањем Фалун Дафе излечена цироза јетре у завршној фази обољења

 14. Mишљењe психијатрa и aкупунктуристе о кинеској медицини, интеграцији ума и тела и пракси Фалун Гонг

 15. Како заиста постати здрав и продужити животни век – моје препорођење пре четири године

 16. Наследна болест с фаталном прогнозом нестала за неколико дана 

 17.  15-годишњак оболео од рака и лимфома и његово чудесно излечење

 18. Радиолог: сатисфакција вежбања Фалун Дафа 

_________________________________________________________________________________________


Поглед научника на праксу кинеског чигонга Фалун Гонг

Фалун Гонг из перспективе једног научника


Интервју од 2 јуна 2013 године
Мингхуи дописник Хе Ју (He Yu)

Господин Џонг Веигуанг кинески научник и писац који живи и ради у Немачкој је своја истраживања о Фалунгонгу започео након 25 априла 1999. када се је око 10.000 практиканата Фалунгонга из целе земље окупило у Пекингу даНаучник Џонг Веигуанг поднесе жалбу и тражи фер третман од стране државе.
Поводом 21 годишњице распрострањивања Фалунгонга у свету господин Џонг је био љубазан да подели своја запажања у интервјуу за веб страницу Мингху.орг.
На основу транскриптованог разговора износимо следећи запис:

Апел 25 априла 1999. је привукао моју пажњу

У Немачкој сам у рано лето 1999, прочитао у новинама вест о инциденту од 25. априла. Пре тога нисам знао ништа о Фалунгонгу. Дакле био сам изненађен и помало шокиран али и задовољан.
Кинези су прошли кроз толико "борби" које су једноставно ојачале успомене кинеског народа о терору од руку сопствене владе а нарочито 1989. након масакра на тргу Тјенанмен. 
И одједном 10 година после масакра више од 10.000 кинеза се је мирно окупило близу комплекса владиних зграда Џонгнанхаи. Било ми је тешко да то поверујем.

Понашање ових људи је било мирно и чак су очистили терен иза себе пре него што су отишли. Тешко ми је било то поверовати јер сви знамо да кинези не обраћају много пажње на такве ствари. 
Тих 10.000 људи у Кини који су присуствовали догађају спонтано и без посебних упутстава да оставе чисто иза себе показивало је квалитетнији карактер у односу на просечне кинезе.
Шта више, сада овај апел траје већ толико дуго. Настали обрачун није убио Фалунгонг. Апел се наставља до данашњих дана и чак је еволуирао.
На почетку када сам читао вести нисам могао веровати оном што читам. Знао сам врло добро да је кинеска традиција неколико деценија под владавином комунистичке партије Кине потпуно уништена. Кинеска традиционална култура је више пута саботирана и тако често да је постала као плац пољопривредног земљишта које је орано изнова и изнова. Нанешена штета је темељна.
Ипак, у том тренутку када се чинило да је саботажа на свом врхунцу појавио се Фалун Гонг! Био сам пријатно изненађен. Још не схватам одакле долази његова снага.
У то време нисам разумео снагу суштинских вредности Фалунгонга наиме: Истине - Саосећања – Трпељивости. Касније сам схватио да је таква вера дубоко укорењена у душама његових практиканата. У супротном, они нису могли постићи тако висок степен развоја карактера.
С протеком времена дошао сам до спознаје да је до апела 25 априла 1999. дошло због клевете професора универзитета Хе Зоуција. Пре него што сам дошао у Немачку 1998 године радио сам у Институту за историју науке на Кинеској академији за природне науке те сам био упознат са људима као што је Зоуција. Такође сам знао да су "aкадемска мњења" на "одељењу истине" била само политичка пропаганда и алати за монтажу напада. Сав рад је био усмерен одржању моћи Комунистичке партије Кине.
" интелектуалне елите " предвођени од стране Ју Гуангјуан-а, на Одељењу за пропаганду су задужене за медијске цензуре и стварање измишљених вести. Такве пропагандне тактике почеле су 1949. Људи у овој групи су касније постали окосни браниоци идеологије КП у областима као што су дијалектика, филозофија и историја науке. Већина идеолошких чланака који су служили као оружје у различитим кампањама прогона су били написани од ове групе.
Своју каријеру је Зоуције почео носећи ташну Ју Гуангјуана. Касније је послат у бившу СССР да студира физику. Лиу Дун шеф Института за историју науке је такође представник групе.

Моја разматрања након упознавања са Фалунгонгом

Након што сам послат у руралну област током Културне револуције 1969 године дао сам се на проучавање филозофије. Рефлектујући схватио сам да сам био 20 година варан од стране КП и нисам више веровао марксизму.
1970 године почео сам систематске студије филозофије, математике, физике, страних језика и историје. Желео сам бити у стању да јасно илуструјем праву природу КП. Раних 1980-их, постао сам студент на Институту за историју науке на Кинеској академији природних наука.
Године 1999, сам се преко неких западњачких књига упознао са тоталитаризмом а посебно преко дела Ралфа Г. Дарендорфа. Према Дарендорфу тоталитаризам има две главне карактеристике: опозицију савременим људским правима и слободи, и став против традиционалних вредности. Поред тога Дарендорф каже да је тоталитаризам дужан да буде отпор и конфронтација.
Међутим, био сам збуњен зашто нисам видео никакав отпор или покрете традиционалних снага против режима јер је био против традиционалне културе од свог оснивања 1949. Након 1990. површно се чинило да се у многим кинеским областима више не противе толико традицији. Они су чак усвојили неке формалности традиционалне културе. Коегзистира ли то КП мирно са традиционалном културом?
Било је то време када се је Фалун Гонг појавио. Током мог разговора са БиБиСи ( BBC - British Broadcasting Corporation) крајем 1999, нагласио сам да је феномен Фалун Гонг представљаo буђење и оживљавање традиционалне кинеске културе, што није био случај са про- демократским покретом из 1998. У то време је мој став била само груба теорија.

У фебруару 2010, током посете бившег генералног секретара Ђианг Цемина Берлину присуствовао сам неким протестним активностима. То је било моје прво упознавања с Фалунгонг практикантом и то је било искуство које ми је помогло да стекнем перспективу из прве руке.
Знао сам да је понеки од Фалунгонг практиканата учествовао у студентским протестима 1989. Многи од њих су сада фокусирани на зарађивање за живот и бизнис. Ових неколико Фалунгонг практиканата је прешло дуг пут да присуствују берлинском протесту по хладном времену. Чак су собом повели и своју децу упркос хладноћи. Био сам веома дирнут. Ово је оставило дубок утисак на мене.
Фалун Гонг практиканти поступају радије на основу њиховог срца, него организације, наређења или за личне користи. Када сам питао једног практиканта колико њих ће се појавити на протестним активностима рекао је да не зна али да ће људи доћи када за то буде време. Искрено речено био сам скептичан. Мислио сам да тачне информације не дели са мном јер сам био аутсајдер. Сада након деценије верујем у његов одговор. Свака активност је третирана на овај начин а они су увек били присутни.

Садашња логика кинеске друштвене науке је чудна. На пример апел од 25. априла је незамислив и нелогичан за кинезе који су прошли кроз руке толиких бруталних прогона од стране КП. Посебно након крвавог сламања протеста 1989, за већину људи и даље спонтано окупљање у близини владиних зграда Џонгнанхаи задржавајући тако добру дисциплину не може се  објаснити помоћу "нормалне" кинеске логике. Међутим ако се то преиспита из друге перспективе из перспективе некога са погледом истинског веровања, не присуствовати скупу је просто недопустиво.
Ова идеја намерава да oпише све кинезе, укључујући и мене, самозваног слободног интелектуалца, колико су менталитет и логика кинеза различити од људи у нормалним друштвима. То је због дугогогодишњег деформираног окружења које се у Кини стално манипулише под строгом присмотром КП.
Током протеклих 30 година пре 1999, прочитао сам много књига. У раним 1990-им сам престао разматрати оквиром западног стила размишљања и почео сам преиспитивати кинеску традиционалну културу. Због мог нагона ка проучавању културног феномена, почео сам истраживање Фалунгонга. У задњим годинама сам преломио само пуке академске оквире и унапредио моје разумевање Фалунгонга. Такво размишљање је такође инспирисало и проширило моје разумевање кинеске традиционалне културе као и моје разумевање целог света.

Фундаментална промена људског ума и тела

Истинитост - Благост - Трпељивост су основне вредности којих се Фалунгонг практиканти придржавају. Током година након упознавања практиканата не мислим да њима то представља само прилично једноставан слоган. Многи кинези би се сложили са мном.
Свих ових година сам видео много тога. Похађање Фалунгонг активности је увек добровољно а они троше свој новац да буду део функција које похађају. Видео сам и промене на многим мојим пријатељима након што су се одлучили култивирати се по Фалунгонгу: постали су више врли, мирнији и несебичнији. Знам да неки менаџери преферирају запошљавати практиканте Фалунгонга јер такви људи су поуздани и не устручавају се радити напотрно. Истинитосрт - Благост - Трпељивост је у крви Фалун Гонг практиканата. Њима то представчља прави живот.
Такође сам боље могао разумети позитивну улогу коју вера игра за појединце и друштво. Јасније ми је такјође зашто КПК(кинеска комнунистичка партија) мрзи и боји се праксе. Фалунгонг мења фундаментално људе. Фалунгонг практиканти не подлежу миту и не баве се политиком те их то и не контролише. Та врста продуховљености прожима дубоко и има дубљи ниво од пуке површне политике, новца и личне користи. Управо је то разлог зашто је режим идентификовао праксу као непријатеља број један. Практиканти се не баве политиком или боре за личну корист, тако да они не могу бити под утицајем политичких или економских средстава. То је снага вере и духовности.
Дакле, ако Фалунгонг не представља штету за друштво и ако нема политичке интересе или друштвене претензије зашто је прогоњен ?
То нас враћа на питање истинитости, добродушности и толеранције. Постојање лажи и насиља је оно што се сматра најважније од стране оних који политички контролишу Кину. Међутим, Фалунгонг наглашава: Истинитост, Добродушности и Толеранцију а његови практиканти треба да говоре истину и живе праведно. По самој својој природи саосећање и стрпљивост су потпуно супротни од насиља и лажи, и постојање саосећања и трпељивости разбија стубова постојања оних који контролишу Кину.
Свих протеклих година Фалунгонг стреми ка веома моралном правцу. Наравно КП не може да толерише такав правац.

Инспирација и проширено схватање универзума

После 1989, многи западњаци су мислили да ће уследити мир након колапса тоталитарних режима. Средином 1990-их година, неки су чак претпостављали да ће будући конфликти у свету бити сукоби између оријенталних и западних цивилизација и култура. Онда се десила трагедија 11 септембра 2001. и присилила људе да поново признају постојање тероризма и тоталитаризма.
Шта је порекло тероризма? Најмање једна школа мишљења сугерира да је порекло тероризма исто као и порекло комунизма. Потиче из екстремног ширења ега. Пре него се ово порекло елиминише, следи насиље и екстремисти усвајају екстремизам.
Са овог аспекта, мислим да Фалунгонг представља највећи мирољубив начин повратка ка традиционалној култури, изван стремљења у материјалном свету. Он апелује на појединца да дубљим фундаменталним нивоом размотри однос између људи и универзума.


Одрастао сам централизовано образован и био сам прилично егоцентричан младић. Моје мисли су биле центриране на мој индивидуални развој и проширење мојих жеља. Подсмејавао сам се традиционалној кинеској мисли "средњег пута" Сада схватам да сам изгубио много у исто време када сам задовољавао сопствене жеље. Стога ми је потребно да преиспитујем опште претпоставке многих појединачних и заједничких друштвених питања. На пример, тржишна економија. Мислио сам да је слободна конкуренција универзалан и једини начин како друштво треба да буде и да се друштво може развијати само уз такав систем. Сада знам да људи треба да размишљају о проблемима са ширим умним ставовима. Ако је друштво потпуно изграђено на слободној конкуренцију и то шири жеље и потрошњу људи до те мере да се све више конзумира, будуће генерације неће моћи живети у миру.


Као научник, ја сам истраживао у мраку и полако га прихватао. Требало ми је 20 година да се променим од централизоване ка вишеструкој, а затим ка традицији и толеранцији, а онда да конвергирам својим оријенталним коренима. Ако бих могао поново живети свој живот, ја бих пре изабрао традиционални начин живота, што је боље за људску егзистенцију. Више се не бих ослањао на пуком импулсу.


Фалунгонг инспирише новим перспективама, и мислима о односима између човечанства и природе. Он такође садржи принципе вишег нивоа, а његовим постојањем, ми треба да преиспитамо наше садашње циљеве и појмове.
Са таквим истраживањима су наши претци направили велике кораке. Чак су и западни филозофи у ранијим временима били запањени оријенталним ставовима о Небу, Земљи и човечанству. Ценили су их и надали се учити од њих.
Један западњак је написао "Модерна физика и оријентални мистицизам" Ово је доказ да је савремена физика инкорпорирала начин како Исток разуме све. Међутим оријентално разумевање није само опис метода; у својој сржи има једну врсту односа између Неба, Земље и човечанства.
Многи научници, укључујући и Ајнштајна и Њутна, су имали солидне позадине у религији. Када су њихова истраживања одмакла даље, она су неминовно слетела на платформи вере. 
На пример, Ајнштајн је сматрао да би било немогуће да богови не постоје у свету тако пуном магије. Он је такође признао да он једноставно није могао да види постојање богова. Поред тога, он је био веома радознао о натприродним моћима и веровао је да су постојале. Једино што их није могао објаснити.

Живим у Немачкој али не волим посећивати лекаре. Сваки пут када узмем један лек морам узети још један који ће неутрализовати нежељене ефекте претходног. Сви лекови изазивају нуспојаве. Обично када узмем неки лек касније узмем и други да преокрене нежељена дејства лека којег сам прво употребио.
Модерна медицина третира људско тело као грумен физичких и хемијских реакција. Она покушава да излечи вашу главу када имате главобољу и ноге када вас боле стопала уместо проналажења дубљег разлога симптома. Много пута третман доноси више проблема.
Фалун Гонг истражује ширу космологију односа између човека и света. Схватио сам нешто више о свом "незнању" као интелектуалац после много година истраживања. Након упознавања са Фалунгонг практикантима за више од 10 година могу рећи колегама научницима да се наше знање о свемиру и животу може врло добро сврстати далеко испод разумевања необразоване старице која практикује Фалунгонг.

Када доживљавамо живот и стремимо знању, ми прво треба да признамо наше незнање и схватимо ограниченост наших менталних светова.

Апсолутно дивљење

Ми модерни Кинези смо изгубили корене. Гледамо ниподаштавајуће на себе. Ми уздижемо Запад. Морал и етика у нашем друштву опадају великом брзином. Наша цела нације је у распадању посебно у задњих 50 година.
Фалун Гонг је главни ослонац. Он се директно опире и окреће ток, а његов утицај ће у будућност само расти. Изненађен сам овим предочењем. Дивим се Фалунгонгу. Многи научници унутар и изван Кине такође су импресионирани. Ово је чудо.
Већи део феномена који Фалунгонг приказује такође негира неке актуелне популарне описе кинеске нације. На пример, сви кажу да се кинези боре једни са другима где год да крену. Међутим, велике групе Фалунгонга су остале мирне и неокаљане за више од деценије. Ово је невероватно.
Верујем да постоје неки конфликти међу Фалунгонг практикантима различитих порекла и личности. Међутим, заједничке вредности истинитости, добродушности и толеранције их уједињују и помажу им да се одупру искушењима секуларног света.
Суочен са бруталним прогоном, у свету испуњеном лажима КП, суочен са дисторзијама и неспоразумима, Фалунгонг није поклекнуо. Ослања се на сопствене снаге, развија, и шири по свету. То је поново доказала да истинитост - благост - трпељивост нису само слоган. То је реалност, а то је основни принцип њихове вере.
Медијске платформе које су успоставили Фалунгонг практиканти раде са невероватним размерама и формама! Прогон је почео 1999. усред огромне пропаганде и клевете. Године 2000. су практиканти основали своје медијске ентитете, а њихов брз раст је био изван ичије маште. Огромне инвестиције долазе из доприноса самих практиканата. Под нормалним околностима, чак и ако се изузму огромне инвестиције, већина људи би се у овој ситуацији већ борила за своју личну корист и статус. Али Фалунгонг практиканти нису.
Ја сам направио аналогију између Фалунгонга и прогона Јевреја. 1930, када је јеврејски народ прогоњен од стране Хитлера, цео свет је затварао очи. Након завршетка Другог светског рата било је много истраживања а на крају је прогон и геноцид почињен над јеврејском популацијом у потпуности признат широм света.
Фалун Гонг практиканти пролазе кроз сличну равнодушност и неразумевање. Међутим, они су устрајали у објашњавању људима чињенице прогона. Пре него је прогон и завршен они су већ тужили шефа прогона за злочине против човечности у многим земљама. Ови практиканти су поставили пример праведности.

2007. је кинески покрет за Културну Слободу ( Chinese Cultural Freedom Movement - CCFM ) доделио Фалунгонг практикантима "награду 2007. за Специјалну спиритуалну веру" По први пут под заставом друштвених историјских кретања кинески научници су изразили дивљење и подршку Фалунгонгу и његовим протестима против прогона.
У то време сам достигао дубље разумевање историјског значаја Фалунгонга и његовог значаја за цело човечанство. Као научник који је видео утицај ове групе на кинеску културу, кинеско друштво и цео свет ја изражавам своје врхунско поштовање и дивљење Фалунгонгу.

Овај интервју господин Џонг Веигуанг завршава следећом реченицом:

Чудеса Фалун Гонга су многобројна. Много тога бих хтео рећи. Напредак и промене у протекле две године су једноставно сувише брзе и сувише велике! 
У светлу таквог значајног историјског феномена, желео бих да изразим своја осећања Њутновим цитатом:

" ... Изгледа да сам био само дечак који се игра на морској обали, преусмерен само себи и садашњости, тражећи равномерније каменчићe или лепшу шкољку него обичну, док је сав велики океан истине лежао предамном неоткривен. "

 

Овде су пренета само прва 2 дела интервјуа. Целокупан текст можете наћи на овој веб страници: http://en.minghui.org/html/articles/2013/6/2/140236.html 

Читај даље

Чигонг Буда школе - Фалун Дафа

Чигонг Буда школе  - Фалун Дафа познат и као Фалун Гонг

11. 07. 2012

Мада је Фалун Гонг - комбинација вежби, медитације и моралног начина живота, веома једноставан за научити и разумети, ипак дели много сличних димензија и са кинеском уметношћу којa има древно порекло.

Прво и најважније, Фалун Гонг се може сматрати праксом - као нешто што се радиPraktikanti čigonga Falun Dafa formiraju kineski karakter Falun Dafa 2005 god. na Tajvanu-slika sa en.minghui.org активно. Пракса је изграђена да доведе до позитивних промена или ојача оно што је већ добро у телу, уму и духу.

Код практиковања Фалунгонга о телу се води рачуна пре свега кроз редовну праксу четири чигонг вежбе и медитације. Чигонг вежбе, популаризоване 1980, након кинеске културне револуције, по форми личе помало на таичи, углавном делујући на тело на исти начин - на енергетском нивоу.

Читај даље

Шта је то чигонг - Кратка историја чигонга

Кратка историја чигонга

Др. Јанг Ђуеминг


05.07.2012

Познато је да кинеска вештина звана чигонг има историју која сеже више од 5.000 година уназад, мада данас постоје само неколико историјских докумената о томе.
Чигонг се може грубо поделити на четири периода. Мало се зна о првом периоду, који је почео када је "Ји Ђинг" (Књига промена) уведена, негде пре 1122 п.н.е, а продужен је до Хан династије, када су будизам и његове методе медитације увезени из Индије. 
Овај приток је донео чигонгу и праксу медитације у другом пери
оду, верској ери чигонга, која је трајала све до Лианг династије, када је откривено да чигонг може да се користи у борилачке сврхе.

Čigong

То је био почетак трећег периода, који је период борилачког чигонга. Многи различити борилачки стилови чигонга су створени на основу теорије и принципа будистичког и таоистичког чигонга. Овај период је трајао све до свргавања династије Ћинг 1911 год. Од тог тренутка кинески чигонг тренинг је помешан са чигонг праксом из Индије, Јапана, и многих других земаља.

Читај даље

Кратка биографија Ли Хонгџија, учитеља кинеске чигонг праксе Фалун Гонг

Кратка биографија господина Ли Хонгџија учитеља кинеске чигонг праксе Фалун ГонгЛи Хонгџи је оснивач Фалун Гонга такође познатог и као Фалун Дафа
Рођен је 13 маја 1951 године у Гунгџулинг-у [Gongzhuling 公主岭] у кинеској провинцији Џилин [Jilin 吉林]
Маја месеца 1992. је у граду Чангчуну [Changchun 长春] јавности представио праксу Фалун Гонг. 


Ли Хонгџи наводи два разлога изношења Фалун Гонга у јавност:


- Жеља му је побољшати репутацију чигонга. 1970. године усред вреве културне револуције је чигонг од стране кинеске владе прошириван као метода за унапређење здравља. Тадашња кинеска влада је имала склоност да све што је донекле нагињало духовности макне на страну. Ли Хонгџи је представљањем Фалун Гонга хтео показати да је чигонг више него пар вежби којима се остаје чио а да најважнији део тога јесте култивација духовног карактера срца (кинески назив - xinxing, шиншинг] Ли Хонгџи сматра да моралне друштвене норме опадају. При губљењу моралне свести не могу се лечити болести чак ни чигонгом.

- Према господину Ли Хонгџију је Фалун Гонг једна од метода култивације у Буда школи али није религија. Буда је учио да постоје 84.000 различита пута који припадају будистичкој школи. Фалун Гонг је један од њих. Сви путеви Буда школе су усмерени повишењу опште добробити што могуће више људи.


Од 1992 до 1994 године је Ли Хонгџи позван да у разним већим градовима у унутрашњости земље држи предавања, увек пред пуним салама. Он објашњава филозофију иза Фалунгонга и његови ученици уче истовремено вежбе које су део Фалунгонга. Ли Хонгџијева предавања су затим сабрана у књизи Џуан Фалун [Окренути точак Закона] које је главно дело Фалунгонга. 
Вежбе су приказане и описане у књизи Фалун Гонг [Чигонг законског точка] - веб страница на српском-http://sr.falundafa.org/


1995. је господин Ли Хонгџи позван да држи предавања у САД и Европу чиме је почело ширење Фалунгонга изван кинеске границе. Он сада живи у САД. 
 

Текст објављен на Википедији 2008 год.

Више информација о Фалунгонгу званом и Фалун Дафа се могу наћи на веб страници:  www.falundafa.org

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Gongzhuling 公主岭 Гунгџулинг -енглески преведено значење је: "Princess Ridge" - Принцезин гребен

Jilin 吉林 - Џилин - добросрећна, повољна шума

Changchun 长春 - Чангчун, енглески: "Long Spring" - "Дуго пролеће"


Више о оснивачу Фалунгонга:
Кинези из матице послали оснивачу Фалунгонга Новогодишње честитке

Како заиста постати здрав и продужити животни век – моје препорођење пре четири године

Како заиста постати здрав и продужити животни век – моје препорођење пре четири године

Објављено на веб страни Minghui.org 26 јула 2014
Од Фалун Дафа практиканта Хе Меи (псеудоним)

Напунила сам 40 година пре четири године. Једне ноћи уснула сам веома разговетан сан.
У соби окружена мраком, веома очајно и болно сам се борила да пронађем излаз. Коначно сам  открила мали прозор на крову. Тешко сам успела да се попнем и прођем кроз узак отвор и нашла сам се на веома лепом месту, окруженом зеленом травом и свежим цвећем. Осећала сам да је испред мене живо створење које ме предводи.
Када сам се пробудила знала сам да ћу кренути на посебно путовање.

Размишљала сам о првој половини мог живота и како је протекао. Уопштено гледајући, мој породични и пословни живот били су на завидном нивоу. Међутим ја сам се налазила у живом паклу психичке и физичке исцрпљености.
Радим у државном предузећу на месту финансијског директора. Комплексност међуљудских односа, притисак посла великог обима и заплетеност међусобних интереса су ме изнуравали. Била сам као исцеђена крпа са почетним озбиљним несаницама.
У младости сам већ патила од лошег варења хране. Како сам одрастала, моје здравље се је погоршавало. Поврх свега притисак на послу је порастао. Када сам ушла у средовечне године моја разна обољења су почела показививати своје ружне стране од исхемичног миокардитиса, хиперплазије млечних жлезда, артритиса до хематичне мождане инсуфицијенције.
Преовладавао ме је осећај да је живот заиста исцрпљујући.

У таквом душевном стању тражила сам открити смисао живота и латила се читања таостичке класике Тао те Чинг и класичну књигу Запада-библију.
Током свих ових година иако су ми пружиле понеке инспирације нису ми нудиле више од тога.
Са једним паром старијих колега у мојој канцеларији сам имала пријатан однос. Сваки пут када би их посетила кући нисам могла а да не приметим како су пуни енергије. Дах би ми застајао примећујуће ову чињеницу. Моја мајка која је била истих година као и они а већ је преминула.
Ове две старије особе практикују Фалунгонг и већ деценијама не употребљавају никакве лекове. Била сам свесна чињенице да су власти свих ових година током одржавања народног конгреса моје колеге и пријатеље одводили у центар за испирање мозга и ужасно злостављали.
Медији су наставили да шире лажи и клевете хушкајући људе против Фалунгонга и његових практиканата. Ипак, чак и тако интензиван притисак из читавог друштва није био у стању да их натера да се одрекну практиковања Фалунгонга. Одакле смажу снагу да издрже такве страшне третмане? Каква је то снага ?
Покушавајући да схватим разлог зашто се то дешава, ценила сам сваки комадић материјала са информацијама о Фалунгонгу који ми је доспео у руке. Читала сам пажљиво сваку реч. Ове информације су биле оно што ме је довело ближе и ближе стварном смислу живота и бивства.
Коначно сам се докопала копије књиге Џуан Фалун. Исте ноћи, позавршававши све остале послове латила сам се читања те књиге. Животна питања која су ме толико дуго мучила су постепеним читањем књиге добила одговор. Сазнала сам да су једина константна мера за  распознавање доброг од зла, принципи Фалунгонг праксе; принципи, истине, добродушности и трпељивости. Ако би сви следили ове принципе како би живот био диван!
Међутим, ја нисам била сасвим спремна да практикујем Фалунгонг. Размишљала сам: " Још увек сам млада. Мој послодавац не би то дозволио. Моје дете још није пунолетно. Сачекаћу док не одем у пензију ! "
То је трајало све до дана када сам уснула горе наведени сан.

После тога, набавила сам копију видео вежби са инструкцијама за вежбање. Почела сам да радим вежбе код куће. Убрзо сам почела да осећам чудну енергију када сам радила вежбе. Затим, почела сам да схватам да је истина све о чему Учитељ говори у књизи Џуан Фалун
Моје тело се је навелико променило. Сви моји здравствени проблеми су нестали. За само неколико месеци моја дугогодишња несаница, исхемија миокарда, хиперплазија млечних жлезди и хематична мождана инсуфицијенција су нестали. На крају сам кроз лично искуство схватила како се неко заправо може подмладити.
Сада, четири године након тога здравија сам него са својих 30. Што је важније више нисам хаотична или депресивна јер постоје принципи Фалун Дафе којим се предводим у животу.
Захвална сам учитељу за огромну добродушност.
Такође сам захвална колегама практикантима који су ми задњих 10 година несебично и неуморно помагали да разумем истину о пракси Фалунгонг, избавили ме лажи режима који прогони Истину – Добродушност – Толеранцију и забрањује људима да буду добре особе, контролише медије и шири клевету и лажи.

Пријатељи, цените оно што сте научили из материјала о Фалунгонгу. Фалун Дафа је ваша нада за нови живот!

Поглед научника на праксу кинеског чигонга Фалун Гонг

Поглед научника на праксу кинеског чигонга Фалун Гонг

Фалун Гонг из перспективе једног научника


Интервју од 2. јуна 2013 године
Мингхуи дописник Хе Ју (He Yu)

Господин Џонг Веигуанг кинески научник и писац који живи и ради у Немачкој је своја истраживања о Фалунгонгу започео након 25 априла 1999. када се је око 10.000 практиканата Фалунгонга из целе земље окупило у Пекингу даНаучник Џонг Веигуанг поднесе жалбу и тражи фер третман од стране државе.
Поводом 21 годишњице распрострањивања Фалунгонга у свету господин Џонг је био љубазан да подели своја запажања у интервјуу за веб страницу Мингху.орг.
На основу транскриптованог разговора износимо следећи запис:

Апел 25 априла 1999. је привукао моју пажњу

У Немачкој сам у рано лето 1999, прочитао у новинама вест о инциденту од 25. априла. Пре тога нисам знао ништа о Фалунгонгу. Дакле био сам изненађен и помало шокиран али и задовољан.
Кинези су прошли кроз толико "борби" које су једноставно ојачале успомене кинеског народа о терору од руку сопствене владе а нарочито 1989. након масакра на тргу Тјенанмен. 
И одједном 10 година после масакра више од 10.000 кинеза се је мирно окупило близу комплекса владиних зграда Џонгнанхаи. Било ми је тешко да то поверујем.

Понашање ових људи је било мирно и чак су очистили терен иза себе пре него што су отишли. Тешко ми је било то поверовати јер сви знамо да кинези не обраћају много пажње на такве ствари. 
Тих 10.000 људи у Кини који су присуствовали догађају спонтано и без посебних упутстава да оставе чисто иза себе показивало је квалитетнији карактер у односу на просечне кинезе.
Шта више, сада овај апел траје већ толико дуго. Настали обрачун није убио Фалунгонг. Апел се наставља до данашњих дана и чак је еволуирао.
На почетку када сам читао вести нисам могао веровати оном што читам. Знао сам врло добро да је кинеска традиција неколико деценија под владавином комунистичке партије Кине потпуно уништена. Кинеска традиционална култура је више пута саботирана и тако често да је постала као плац пољопривредног земљишта које је орано изнова и изнова. Нанешена штета је темељна.
Ипак, у том тренутку када се чинило да је саботажа на свом врхунцу појавио се Фалун Гонг! Био сам пријатно изненађен. Још не схватам одакле долази његова снага.
У то време нисам разумео снагу суштинских вредности Фалунгонга наиме: Истине - Саосећања – Трпељивости. Касније сам схватио да је таква вера дубоко укорењена у душама његових практиканата. У супротном, они нису могли постићи тако висок степен развоја карактера.
С протеком времена дошао сам до спознаје да је до апела 25 априла 1999. дошло због клевете професора универзитета Хе Зоуција. Пре него што сам дошао у Немачку 1998 године радио сам у Институту за историју науке на Кинеској академији за природне науке те сам био упознат са људима као што је Зоуција. Такође сам знао да су "aкадемска мњења" на "одељењу истине" била само политичка пропаганда и алати за монтажу напада. Сав рад је био усмерен одржању моћи Комунистичке партије Кине.
" интелектуалне елите " предвођени од стране Ју Гуангјуан-а, на Одељењу за пропаганду су задужене за медијске цензуре и стварање измишљених вести. Такве пропагандне тактике почеле су 1949. Људи у овој групи су касније постали окосни браниоци идеологије КП у областима као што су дијалектика, филозофија и историја науке. Већина идеолошких чланака који су служили као оружје у различитим кампањама прогона су били написани од ове групе.
Своју каријеру је Зоуције почео носећи ташну Ју Гуангјуана. Касније је послат у бившу СССР да студира физику. Лиу Дун шеф Института за историју науке је такође представник групе.

Моја разматрања након упознавања са Фалунгонгом

Након што сам послат у руралну област током Културне револуције 1969 године дао сам се на проучавање филозофије. Рефлектујући схватио сам да сам био 20 година варан од стране КП и нисам више веровао марксизму.
1970 године почео сам систематске студије филозофије, математике, физике, страних језика и историје. Желео сам бити у стању да јасно илуструјем праву природу КП. Раних 1980-их, постао сам студент на Институту за историју науке на Кинеској академији природних наука.
Године 1999, сам се преко неких западњачких књига упознао са тоталитаризмом а посебно преко дела Ралфа Г. Дарендорфа. Према Дарендорфу тоталитаризам има две главне карактеристике: опозицију савременим људским правима и слободи, и став против традиционалних вредности. Поред тога Дарендорф каже да је тоталитаризам дужан да буде отпор и конфронтација.
Међутим, био сам збуњен зашто нисам видео никакав отпор или покрете традиционалних снага против режима јер је био против традиционалне културе од свог оснивања 1949. Након 1990. површно се чинило да се у многим кинеским областима више не противе толико традицији. Они су чак усвојили неке формалности традиционалне културе. Коегзистира ли то КП мирно са традиционалном културом?
Било је то време када се је Фалун Гонг појавио. Током мог разговора са БиБиСи ( BBC - British Broadcasting Corporation) крајем 1999, нагласио сам да је феномен Фалун Гонг представљаo буђење и оживљавање традиционалне кинеске културе, што није био случај са про- демократским покретом из 1998. У то време је мој став била само груба теорија.

У фебруару 2010, током посете бившег генералног секретара Ђианг Цемина Берлину присуствовао сам неким протестним активностима. То је било моје прво упознавања с Фалунгонг практикантом и то је било искуство које ми је помогло да стекнем перспективу из прве руке.
Знао сам да је понеки од Фалунгонг практиканата учествовао у студентским протестима 1989. Многи од њих су сада фокусирани на зарађивање за живот и бизнис. Ових неколико Фалунгонг практиканата је прешло дуг пут да присуствују берлинском протесту по хладном времену. Чак су собом повели и своју децу упркос хладноћи. Био сам веома дирнут. Ово је оставило дубок утисак на мене.
Фалун Гонг практиканти поступају радије на основу њиховог срца, него организације, наређења или за личне користи. Када сам питао једног практиканта колико њих ће се појавити на протестним активностима рекао је да не зна али да ће људи доћи када за то буде време. Искрено речено био сам скептичан. Мислио сам да тачне информације не дели са мном јер сам био аутсајдер. Сада након деценије верујем у његов одговор. Свака активност је третирана на овај начин а они су увек били присутни.

Садашња логика кинеске друштвене науке је чудна. На пример апел од 25. априла је незамислив и нелогичан за кинезе који су прошли кроз руке толиких бруталних прогона од стране КП. Посебно након крвавог сламања протеста 1989, за већину људи и даље спонтано окупљање у близини владиних зграда Џонгнанхаи задржавајући тако добру дисциплину не може се  објаснити помоћу "нормалне" кинеске логике. Међутим ако се то преиспита из друге перспективе из перспективе некога са погледом истинског веровања, не присуствовати скупу је просто недопустиво.
Ова идеја намерава да oпише све кинезе, укључујући и мене, самозваног слободног интелектуалца, колико су менталитет и логика кинеза различити од људи у нормалним друштвима. То је због дугогогодишњег деформираног окружења које се у Кини стално манипулише под строгом присмотром КП.
Током протеклих 30 година пре 1999, прочитао сам много књига. У раним 1990-им сам престао разматрати оквиром западног стила размишљања и почео сам преиспитивати кинеску традиционалну културу. Због мог нагона ка проучавању културног феномена, почео сам истраживање Фалунгонга. У задњим годинама сам преломио само пуке академске оквире и унапредио моје разумевање Фалунгонга. Такво размишљање је такође инспирисало и проширило моје разумевање кинеске традиционалне културе као и моје разумевање целог света.

Фундаментална промена људског ума и тела

Истинитост - Благост - Трпељивост су основне вредности којих се Фалунгонг практиканти придржавају. Током година након упознавања практиканата не мислим да њима то представља само прилично једноставан слоган. Многи кинези би се сложили са мном.
Свих ових година сам видео много тога. Похађање Фалунгонг активности је увек добровољно а они троше свој новац да буду део функција које похађају. Видео сам и промене на многим мојим пријатељима након што су се одлучили култивирати се по Фалунгонгу: постали су више врли, мирнији и несебичнији. Знам да неки менаџери преферирају запошљавати практиканте Фалунгонга јер такви људи су поуздани и не устручавају се радити напотрно. Истинитосрт - Благост - Трпељивост је у крви Фалун Гонг практиканата. Њима то представчља прави живот.
Такође сам боље могао разумети позитивну улогу коју вера игра за појединце и друштво. Јасније ми је такјође зашто КПК(кинеска комнунистичка партија) мрзи и боји се праксе. Фалунгонг мења фундаментално људе. Фалунгонг практиканти не подлежу миту и не баве се политиком те их то и не контролише. Та врста продуховљености прожима дубоко и има дубљи ниво од пуке површне политике, новца и личне користи. Управо је то разлог зашто је режим идентификовао праксу као непријатеља број један. Практиканти се не баве политиком или боре за личну корист, тако да они не могу бити под утицајем политичких или економских средстава. То је снага вере и духовности.
Дакле, ако Фалунгонг не представља штету за друштво и ако нема политичке интересе или друштвене претензије зашто је прогоњен ?
То нас враћа на питање истинитости, добродушности и толеранције. Постојање лажи и насиља је оно што се сматра најважније од стране оних који политички контролишу Кину. Међутим, Фалунгонг наглашава: Истинитост, Добродушности и Толеранцију а његови практиканти треба да говоре истину и живе праведно. По самој својој природи саосећање и стрпљивост су потпуно супротни од насиља и лажи, и постојање саосећања и трпељивости разбија стубова постојања оних који контролишу Кину.
Свих протеклих година Фалунгонг стреми ка веома моралном правцу. Наравно КП не може да толерише такав правац.

Инспирација и проширено схватање универзума

После 1989, многи западњаци су мислили да ће уследити мир након колапса тоталитарних режима. Средином 1990-их година, неки су чак претпостављали да ће будући конфликти у свету бити сукоби између оријенталних и западних цивилизација и култура. Онда се десила трагедија 11 септембра 2001. и присилила људе да поново признају постојање тероризма и тоталитаризма.
Шта је порекло тероризма? Најмање једна школа мишљења сугерира да је порекло тероризма исто као и порекло комунизма. Потиче из екстремног ширења ега. Пре него се ово порекло елиминише, следи насиље и екстремисти усвајају екстремизам.
Са овог аспекта, мислим да Фалунгонг представља највећи мирољубив начин повратка ка традиционалној култури, изван стремљења у материјалном свету. Он апелује на појединца да дубљим фундаменталним нивоом размотри однос између људи и универзума.


Одрастао сам централизовано образован и био сам прилично егоцентричан младић. Моје мисли су биле центриране на мој индивидуални развој и проширење мојих жеља. Подсмејавао сам се традиционалној кинеској мисли "средњег пута" Сада схватам да сам изгубио много у исто време када сам задовољавао сопствене жеље. Стога ми је потребно да преиспитујем опште претпоставке многих појединачних и заједничких друштвених питања. На пример, тржишна економија. Мислио сам да је слободна конкуренција универзалан и једини начин како друштво треба да буде и да се друштво може развијати само уз такав систем. Сада знам да људи треба да размишљају о проблемима са ширим умним ставовима. Ако је друштво потпуно изграђено на слободној конкуренцију и то шири жеље и потрошњу људи до те мере да се све више конзумира, будуће генерације неће моћи живети у миру.


Као научник, ја сам истраживао у мраку и полако га прихватао. Требало ми је 20 година да се променим од централизоване ка вишеструкој, а затим ка традицији и толеранцији, а онда да конвергирам својим оријенталним коренима. Ако бих могао поново живети свој живот, ја бих пре изабрао традиционални начин живота, што је боље за људску егзистенцију. Више се не бих ослањао на пуки импулс.


Фалунгонг инспирише новим перспективама, и мислима о односима између човечанства и природе. Он такође садржи принципе вишег нивоа, а његовим постојањем, ми треба да преиспитамо наше садашње циљеве и појмове.
Са таквим истраживањима су наши претци направили велике кораке. Чак су и западни филозофи у ранијим временима били запањени оријенталним ставовима о Небу, Земљи и човечанству. Ценили су их и надали се учити од њих.
Један западњак је написао "Модерна физика и оријентални мистицизам" Ово је доказ да је савремена физика инкорпорирала начин како Исток разуме све. Међутим оријентално разумевање није само опис метода; у својој сржи има једну врсту односа између Неба, Земље и човечанства.
Многи научници, укључујући и Ајнштајна и Њутна, су имали солидне позадине у религији. Када су њихова истраживања одмакла даље, она су неминовно слетела на платформи вере. 
На пример, Ајнштајн је сматрао да би било немогуће да богови не постоје у свету тако пуном магије. Он је такође признао да он једноставно није могао да види постојање богова. Поред тога, он је био веома радознао о натприродним моћима и веровао је да су постојале. Једино што их није могао објаснити.

Живим у Немачкој али не волим посећивати лекаре. Сваки пут када узмем један лек морам узети још један који ће неутрализовати нежељене ефекте претходног. Сви лекови изазивају нуспојаве. Обично када узмем неки лек касније узмем и други да преокрене нежељена дејства лека којег сам прво употребио.
Модерна медицина третира људско тело као грумен физичких и хемијских реакција. Она покушава да излечи вашу главу када имате главобољу и ноге када вас боле стопала уместо проналажења дубљег разлога симптома. Много пута третман доноси више проблема.
Фалун Гонг истражује ширу космологију односа између човека и света. Схватио сам нешто више о свом "незнању" као интелектуалац после много година истраживања. Након упознавања са Фалунгонг практикантима за више од 10 година могу рећи колегама научницима да се наше знање о свемиру и животу може врло добро сврстати далеко испод разумевања необразоване старице која практикује Фалунгонг.

Када доживљавамо живот и стремимо знању, ми прво треба да признамо наше незнање и схватимо ограниченост наших менталних светова.

Апсолутно дивљење

Ми модерни Кинези смо изгубили корене. Гледамо ниподаштавајуће на себе. Ми уздижемо Запад. Морал и етика у нашем друштву опадају великом брзином. Наша цела нације је у распадању посебно у задњих 50 година.
Фалун Гонг је главни ослонац. Он се директно опире и окреће ток, а његов утицај ће у будућност само расти. Изненађен сам овим предочењем. Дивим се Фалунгонгу. Многи научници унутар и изван Кине такође су импресионирани. Ово је чудо.
Већи део феномена који Фалунгонг приказује такође негира неке актуелне популарне описе кинеске нације. На пример, сви кажу да се кинези боре једни са другима где год да крену. Међутим, велике групе Фалунгонга су остале мирне и неокаљане за више од деценије. Ово је невероватно.
Верујем да постоје неки конфликти међу Фалунгонг практикантима различитих порекла и личности. Међутим, заједничке вредности истинитости, добродушности и толеранције их уједињују и помажу им да се одупру искушењима секуларног света.
Суочен са бруталним прогоном, у свету испуњеном лажима КП, суочен са дисторзијама и неспоразумима, Фалунгонг није поклекнуо. Ослања се на сопствене снаге, развија, и шири по свету. То је поново доказала да истинитост - благост - трпељивост нису само слоган. То је реалност, а то је основни принцип њихове вере.
Медијске платформе које су успоставили Фалунгонг практиканти раде са невероватним размерама и формама! Прогон је почео 1999. усред огромне пропаганде и клевете. Године 2000. су практиканти основали своје медијске ентитете, а њихов брз раст је био изван ичије маште. Огромне инвестиције долазе из доприноса самих практиканата. Под нормалним околностима, чак и ако се изузму огромне инвестиције, већина људи би се у овој ситуацији већ борила за своју личну корист и статус. Али Фалунгонг практиканти нису.
Ја сам направио аналогију између Фалунгонга и прогона Јевреја. 1930, када је јеврејски народ прогоњен од стране Хитлера, цео свет је затварао очи. Након завршетка Другог светског рата било је много истраживања а на крају је прогон и геноцид почињен над јеврејском популацијом у потпуности признат широм света.
Фалун Гонг практиканти пролазе кроз сличну равнодушност и неразумевање. Међутим, они су устрајали у објашњавању људима чињенице прогона. Пре него је прогон и завршен они су већ тужили шефа прогона за злочине против човечности у многим земљама. Ови практиканти су поставили пример праведности.

2007. је кинески покрет за Културну Слободу ( Chinese Cultural Freedom Movement - CCFM ) доделио Фалунгонг практикантима "награду 2007. за Специјалну спиритуалну веру" По први пут под заставом друштвених историјских кретања кинески научници су изразили дивљење и подршку Фалунгонгу и његовим протестима против прогона.
У то време сам достигао дубље разумевање историјског значаја Фалунгонга и његовог значаја за цело човечанство. Као научник који је видео утицај ове групе на кинеску културу, кинеско друштво и цео свет ја изражавам своје врхунско поштовање и дивљење Фалунгонгу.

Овај интервју господин Џонг Веигуанг завршава следећом реченицом:

Чудеса Фалун Гонга су многобројна. Много тога бих хтео рећи. Напредак и промене у протекле две године су једноставно сувише брзе и сувише велике! 
У светлу таквог значајног историјског феномена, желео бих да изразим своја осећања Њутновим цитатом:

" ... Изгледа да сам био само дечак који се игра на морској обали, преусмерен само себи и садашњости, тражећи равномерније каменчићe или лепшу шкољку него обичну, док је сав велики океан истине лежао предамном неоткривен. "

 

Овде су пренета само прва 2 дела интервјуа. Целокупан текст можете наћи на овој веб страници: http://en.minghui.org/html/articles/2013/6/2/140236.html 

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤