Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Испитивачки поглед Неба све види

Приповетке древне Кине - мудрости древне Кине

Испитивачки поглед Неба све види

Ово је превод текста са немачког сајта clearharmony.net.
Линк ка оригиналу је на крају текста09.03.2012
У древној Кини је особа која је полoжила најнижи ниво пријемног испита за државни испит називана Шиу Цаи.


У области Џангџоу, живео је човек који је био интелигентан и положио овај пријемни испит за Шиу Цаи-а. Приликом једног сусрета са пријатељем су њих двоје дискутовали о својим књижевним талентима. Шиу Цаи је написао есеј под називом: "Мудри људи уживају у реци" на шта је био веома поносан. Његови пријатељи су такође хвалили његову интелектуалну творевину. Тако он постаде веома самозадовољан и ташт као паун.

Једног дана дошавши кући пијан, Шиу Цаија обузе тромост и даде одушка својој машти: "Ако прођем кроз следећу фазу пријемног испита за државну службу, онда ћу младу суседову девицу Агенг, начинити својом конкубином. Саградићу дворац и купити јој екстравагантну одећу" Била је већ поноћ а он је још увек даље маштао о изгледу свог будућег живота са прелепом Агенг. Када га је супруга подсетила да пође на спавање он јој поли лице чајем рекавши увредљиво:
"Ти си као буре сирћета! Ти си као буре пуно сирћета "[и данас као и у древна времена у Кини се сирће узима као симбол зависти]

У истом селу је живео човек који је зарађивао за живот преписујући текстове. Једног дана је уснуо божанско бића које записује животне дугове људи. Када је бацио поглед на записе, угледао је запис о Шиу Цаи-у. У изјави је стајала напомена: "Мада има само сексуалне фантазије, он жели нешто што не припада њему. Ако заиста прође следећу фазу пријемног испита у државној служби, он ће своје сексуалне фантазије учинити стварним. Због тога ће претрпети одмазду. 17 јуна ће у луци Сонглинг током целог дана и ноћи трпети хладноћу и глад"

Онај ко упражњава култивацију мора да веома добро обрати пажњу на ток својих мисли и сваку неисправну мисао одмах коригује

Када се је овај човек пробудио, сећао се је оног што је у сну видео. Сутрадан је посетио Шиу Цаиа. Овај се је управо спремао да прихвати позив свог ташта и с њим оде у Шишан и посматра цвасти шљивиних дрвећа (у целој Азији је обичај да током цветања шљивиног дрвета људи посећују вртове. Шљивин цвет је симбол Фестивала Пролећа, стрпељивости, наде, хармоније, просперитета и мира - прим.прев.)

Он је отишао у Шишан. Када је његов брод пролазио кроз Јинчиао судари се са другим бродом. Тај брод је био брод речне полиције. Сви осим њега су ухапшени. Он је био поштеђен јер је носио цивилну одећу. Међутим, он је везан и остављен у луци док је брод наставио ка Вуџиангу. Тек када је брод стигао у луци Сонглинг, он је пуштен. Тамо је патио од хладноће и глади и умало није умро. Сан човека из његовог села се је заиста обистинио.

Ако неко почини грех у области пожуде чак иако су то само сексуалне фантазије, он ће изгубити много од своје врлине и упропастити своју будућност.
Шиу Цаи из горње приче је претрпео кармичку одмазду изазвану покушајем да својом таштином и ароганцијом дâ одушка сексуалној фантазији без да би заправо починио фактички грех са суседовом ћерком. Овај пример показује да Небо бележи сваку мисао једног живог бића и суди о томе. Онај ко култивира свој карактер треба да врло добро обрати пажњу на своје мисли и сваку некоректност исправи.


Изворни текст: http://de.clearharmony.net/articles/201202/61968.html

Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200703/38633.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤