Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Tри ластина младунца и три сина господина Џоуа

Приповетке древне Кине - мудрости древне Кине

Tри ластина младунца и три сина господина Џоуа Lasta Sialia Artica slika sa Vikipedije

10.08.2012.   
текст је преведен са немачког сајта
clearharmony.net - линк на крају текста                           

Lasta vrste Sialia artica slika sa VikipedijeПостоји једна кинеска пословица: "Признавањем грешке је већ половина ње исправљена" ова пословица је описана у кинеској новели под називом Соу Шен Хао Ђи.

У граду Пеи је живео једном учени човек именом Џоу. Имао је три сина двадесетих година. Они су изгледали веома здраво, али ни један од њих није могао говорити већ су само пустали неартикулисане гласове од себе.

Једном је у кући господина Џоу навратио пролазник који га је замолио за чашу воде. Чувши чудне шумове из куће упитао је Џоуа: " Какви су то крици? " Џоу му одговори: "То су моји синови. Они не могу говорити. Они могу само одавати гласове од себе:  Човек га посаветова: "Можда би сте мало погледали унутар себе и упитате се зашто су ваши синови погођени таквом несрећом"
Господина Џоуа изненади савет. Мислио је: "Овај у сваком случају није обичан човек" Након дужег времена је господин Џоу изашао из куће и рекао: "Не могу се сетити да сам учинио нешто лоше" Човек му одговори: "Зашто не покушате сетити се јесте ли тако нешто урадили у детињству? "

Господин Џоу уђе у кућу и напрегнуто поче размишљати о свом детињству. Након неког времена изађе и признаде:"Када сам био веома млад над узглављем мог кревета је једна ласта градила гнездо. Ту је излегла три јаја и почела је да сваког дана излеће и лови јело за своје младунце. Младе ласте би отвориле кљунове и јеле би све што би им мати ласта донела. Сваког дана сам посматрао мајку ласту при храњењу младунчади. Једног дана сам ставио свој прст и младе ласте су покушавале да једу мој прст. Узео сам три трновита семена и дао сваком од њих да их поједу. Кратко након тога су умрле. Када се је мати ласта вратила и видела мртве пилиће нарицала је тужно и одлетела. Увек када на то мислим до дана данашњег ми је жао да сам убио три младе ласте"

Након што је човек чуо ову исповест преобрати се у Таоисту. Господину Џоу рече:
"Пошто сте своје кривично дело признали свешћу казну крају"

Одједном су синови господина Џоуа могли говорити као нормални људи. Тада се Таоист изгуби.

Заиста је задивљујуће када један човек коригује своје грешке након што их је спознао. Према будистичком учењу ако неко удара другог или га грди на крају ће за своје грехе бити кажњен. Убијати животиње или људе је још већи грех. Господин Џоу је себи начинио ужасан грех тиме што је убио три недужна бића и зато је морао претрпети муке. Он је болно отплаћивао своје грехе тиме што је двадесет година морао гледати како његови синови не проговарају до оног тренутка када је признао злочин из своје младости.
Истина је да је једна призната грешка већ пола опроштена. За нас је заиста важно да чим наиђемо на недаће потражимо разлог својих лоших навика и грешака унутар себе самих. Lasta Sialia artica slika sa Vikipedije

Извор текста:http://de.clearharmony.net/articles/200506/24332.html

Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200505/26836.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤