Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Један чиновник из Ћинг династије се сећа своје реинкарнације

Један чиновник из Ћинг династије се сећа своје реинкарнације

 

20.07.2012

текст је преведен са немачког сајта
clearharmony.net - линк на крају текста

Од Ганен-а

Атеисти тврде: “Човек умре као када би се угасила свећа“ Овај поглед је по мом мишљењу погрешан. Стваран живот се не губи када тело умре. Наши претци су веровали да поновно рођење и одмазда (измирење дугова) заиста постоје. Човек наилази на одмазду ако почини лоше дело.
Хтео бих вам испричати истинит догађај на основу једног записа из књиге која потиче из Чинг династије о особи која је преживела неколико реинкарнација.


У време Ћинг династије бејаше један чиновник из Шаншија по имену Гу који се је сећао својих разних реинкарнација. Он се је сећао да је у свом првом животу био сиромашан учитељ који је живео у једном храму. Једном је видео како монаси остављају новац који су добили прошњом испод пепела једне пећи. Једна стара пословица каже: “Хладноћа и глад наводе на крађу“ Он је украо новац монасима. Неколико дана касније је умро пре него ли је и могао да га потроши.

Његова душа је изашла из његовог тела. Једна старица се је појавила како би га одвела. Наишли су на једно огњиште и одједном га старица гурну у рупу с огњиштем. Када се је пробудио видео је да се налази у магарећој штали. Погледо је себе и видео је да је изгледао као новорођени магарчић а налазио се је у штали храма у коме је раније украо новац. Знао је да је то била одмазда за украдени новац. Када је магарац временом порастао почео је да ради мукотрпан посао у храму. Био је то заморан и напоран посао. Много пута је помислио на самоубиство тако што би скочио у кланац и скратио себи живот. Ипак он је био свестан да лоша дела доносе одмазду. Ако неко не исплати дуг и умре у свом будућем животу ће се и даље мучити и мука ће бити продужена.
Осим тога ће га бог због самоубиства казнити и мораће још већy бол поднети.

put reinkarnacijeЗато је и даље радио у храму и надао се је да ће једног дана свој дуг изравнати. Након осам година је магарац угинуо изнурен радом. Његова душа је изашла из тела. И опет је срео исту старицу.

Овог пута га је старица повела до обале једне баре и гурнула га у бару. Осећао се је освежен кроз цело тело. Тада је уочио да је постао беба. Одушевљен повикао је: “Коначно сам постао човек!“ Људи који су ово чули занемели су чувши да једно новорођенче говори, помислили су да је неки демон и утопили су га. Поново се је родио као човек и то код породице Гу. Бојао се је да га још једном не утопе и није ни речи проговарао. Сада су пак људи мислили да је он нем.

Када му је било неколико година видео је у свом селу дете како излази из једне приватне школе. Узео је једну књигу од детета како би из ње читао јер је у свом првом животу био учитељ. Детету је рекао: “Исувише си стар да би учио из ове књиге основца“ Дете је било зачуђено и казивало је осталима да је немо дете из породице Гу могло читати и говорити. Његови родитељи су му постављали пуно детаљних питања. Испричао им је о свим својим предходним животима. Његови родитељи су запослили једног приватног учитеља како би га учио. У младости је са успехом положио државне испите и постао чиновник.

Овим историјским записом мислим да се на крају добро добрим награђује а лоше лошим. Људи не би требали да чине лоше јер како се види чиновник Гу је морао пропатити поставши чак и магарац јер је украо новац.

Ово ме подсећа на наш садашњи историјски период када практиканти чигонга Фалун Дафа проширују Фалун Дафу у светом и спашавају људе а комунистичка партија Кине ове људе прогони. Многи од њих су прогоњени до смрти. Они који су учествовали у прогон су се већ натоварили превеликим злочином. Ако не престану с прогоном биће њихова судбина лошија него ли да би се реинкарнирали само у магарца.

Преведено с немачког: http://de.clearharmony.net/articles/201001/52236.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤