Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Неочекивано богатство

Прича из давнина - Неочекивано богатство

Преведено са Clearwisdom.net
линк на крају превода


06.09.2012

Од Хуа Хан

Прича потиче из давних времена  и говори о једном кинеском владином куриру.
Једног јутра је он рано изашао напоље. Један други човек који је собом носио драгоцености видео је курира како држи дуго копље и уплашио се, тако да се је сакрио у жбуње.

Курир је чуо буку из жбуња, али није могао да види никога. Мислио је да се је тигар или планински лав крио у жбуњу, па је употребио своје копље забадајући га около и уби случајно човека. Након што је  курир схватио да је убио некога грешком, он то није известио влади. Уместо тога, он је узео драгоцености те особе, оставио тело у жбуњe и отишао. Нико није видео шта се дешавало.

Он је тада постао веома богат оженио се и постао отац, родила му се девојчица.

Једног дана, када је стајао испред своје куће, угледа човека кога је грешком убио. Ујурио је у кућу, затворио врата и завирио иза врата. Човек од кога се сакрио је отишао у кућу његовог комшије који је по занимању био штавач коже.

Мало времена након тога, супруга кожара је родила сина. Курир, сећајући се шта је урадио, био је веома добар према комшији и његовом сину. Обећао je да ће оженити своју ћерку за њиховог сина, када деца порасту. Кожар је био толико задовољан дa је од сина затражио да му обећа да ће курира третирати као свог оца.

Једног врелог летњег дана, курир је био веома пијан, легао је у кревет и почео  се преобилно знојити. Кожарев син, који га је тражио, је користио нож како би му брисао зној са тела. Курир, пак пијан, осетивши да му је нешто на стомаку, мислећи да је комарац замахну руком, забадајући тиме себи нож у стомак.

Пре него што је умро, он је испричао својој породици целу причу и одлучио да ce његова кћер уда за сина њиховог суседа, дајући му све своје богатство.
Тада им је и рекао како је због своје похлепе дошао до овог неочекиваног богатства. "То је разлог зашто сам имао ту лошу срећу. Сада сам то исплатио. Од сада, сви ви треба да будете добри и не радите ништа против своје савести"Превод из збирке "Пут прикупљања среће и избегавања невоља"

Преведено са:

http://www.clearwisdom.net/html/articles/2011/10/27/129020.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤