Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Убијањем невиних људи угрожава се сопствена будућност

Причa из древне Кине: 

Убијањем невиних људи угрожава се сопствена будућност

 

22.12.2012
Лоу Шиде је био познат званичник царске владе и војни генерал династије Танг (618-907 нове ере) Потицао је из садашњег Јуенвуши, Хенан провинције. Пре ступања у војску имао је током једне болести сан у коме му се указао човек у љубичастој одори, који поклонивши се неколико пута пред њим рече: "Ускоро ћете се опоравити. Молимо вас пратите ме. Желим да вам покажем нешто" Лоу Шиде је изашао из свог кревета и пратио човека кроз врата. Лоу се изненада осетио веома живахан и енергичан, као да се је у потпуности опоравио.

Након што је ишао неколико километара пешке, Лoу угледа стару зграду суднице са импозантно великом портом коју су чували вратари. Човек у љубичастој одори рече: "Ово је загробни свет" Након што су ушли кроз капију Лоу виде собу која се звала Канцеларија судбина. Лоу упита човека чему ова канцеларија служи. Човек му одговори: "То је место где се чувају књиге о судбини сваког бића"

Лоу је ушао у собу и нашао на хиљаде књига. Питао је чиновника који је био задyжен за канцеларију да ли би могао погледати запис о својој судбини. Човек погледа у књигу и нађе Лоуово име, хронологију његове каријере и његову предодређену старост од 85 година када ће умрети. Цела његова судбина је била забележена веома јасно. Чиновнику рече: "Ја сам само обичан грађанин. Био бих срећан када бих био поштеђен глади и хладноће. И не усуђујем се очекивати више од тога"

Пред зору се Лоу Шиде поврати у људски свет и пробуди се. Као што је човек у пурпурној одори већ предвидео, Лоу се брзо опорави од своје болести, а касније би именован за владиног чиновника. Положаj који је добио и време унапpеђења је тачно одговарало ономе што је Лоу прочитао у књизи судбине загробног живота.

Док је Лоу радио као војни генерал у Кшилиангу дође један курир у жутој одећи и рече му: "Ја сам гласник из загробног живота. Наређено ми је да вас одведем на онај свет"
Лоу га је питао:"Прочитао сам у књизи судбине да ћу живети 85 година и достићи позицију премијера. Зашто ми кажеш да се превремено опростим од света?" Гласник одговори:" Током своје каријере си неправедно третирао и убијао невине људе. Тиме су као резултат твоја каријера и животни век угрожени. Време је за одлазак"

Након што је то рекао гласник нестаде. Лоу Шиде се је касније разболео и три дана након тога умро.

Лоу Шиде је био учен човек, високo образован. Био је веома великодушан, пун разумевања и знао је праштати. У својој каријери је постигао тако много. У ствари, он је био један од најпознатијих царских званичника династије Танг. Али његова светла будућност је била угрожена због грешке која је узроковала смрт недужних људи. Дакле заиста је истина да свако мора на крају платити за карму коју дугује.


Овај чланак на енглеском:    http://www.clearharmony.net/articles/200609/35574.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤