Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Древна прича о последицама прељубе

Древна прича о последицама прељубе

текст је са clearwisdom.net
линк ка оригиналу је на крају превода

27.12.2012
Од Фан Чу
Током династије Ћинг, бејаху два дечака, два брата који су живели у Јучанг-у. Они не само да су личили један на другог већ су се и понашали исто, тако да су их и њихови родитељи једва разликовали. Након што су почели говорити родитељи им дадоше имена. У школи је њихово разумевање учења и писање такође било истоветно. У узрасту од 20 година, постали су студенти судске академије.

Након што су одрасли, обојица су се оженили. Родитељи забринути да ће њихове супруге имати тешкоће разликовати их учили су снахе да их одевају различитом одећом како би им олакшали познавање супруга. Годину дана касније, сваком од њих се роди син.

Када су близанци напунили 31 годину, ишли су полагати покрајински испит. У току испитног рока, атрактивна млада удовица живела је поред места где су браћа боравила. После неког времена, она је покушала да заведе старијег брата. Али, старији брат је одбио строгим речима. Он је био забринут да би ова жена покушала завести његовог млађег брата, па је рекао млађем брату шта је урадио и саветовао му: "Ти и ја изгледамо баш исто. Заводила ме је. Она ће највероватније покушати да и тебе такође заведе. Не би требало да упадаш у то и изгубиш врлину" Млађи брат климну главом.

Удовица није знала да су браћа близанци и да су изгледали баш исто. Мислила је да је млађи брат био онај старији, па је покушала да га заведе поново. Млађи брат је посустао пред њеним чарима и начини блудно дело. Након неког времена млађи брат је рекао тој жени: "Ако будем успешан на царском испиту ја ћу те оженити"
Догодило се је пак да је старији брат био успешан, а млађи брат није. Тако је млађи брат опет превари говорећи: "Мада сам ове године био успешан ја тек треба да се покажем на пролећном испиту. Након тога ћу те оженити и имаћеш богат и срећан живот" Онда јој је рекао да је остао без новца за припрему испита.. Удовица му је заиста веровала и дала му све што је уштедела како би му помогла.

Следећег пролећа старији брат је поново био успешан. Жена је мислила да је то млађи брат који је испит урадио добро и радовала се да ће постати његова супруга. Међутим, она никада више није чула ништа о млађем брату и разболела се. У једном писму је описала бол и скрханост свог срца. Убрзо након тога је умрла од депресије.

Удовичино писмо је коначно завршило у рукама старијег брата. Био је веома изненађен када је схватио шта се десило. Испитивао је млађег брата о његовом понашању и био веома разочаран. Млађи брат није имао шта да каже. Наредне године, млађем брату изненада умре син. Млађи брат је био толико тужан да није могао престати плакати. То му пак донесе губљење вида и сам премину кратко време након тога.
 

Преведено са:  http://www.clearwisdom.net/html/articles/2012/3/16/132116.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤