Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Краљ

 Краљ

кратка прича од Фалун Дафа практиканта из Италије 

12.01.2013
Jедном давно у краљевству које је некад цвало врлинама и просперитетом, где људи бејаху пуни благостања и среће, етика поче да опада и на крају царство би на ивици потпуног слома. После доста грађанског хаоса и нереда, а након болести краља и немирима правног апарата, морал народа опаде драматично. Људи почеше да губе сваки смисао пристојности и вере у небо. Морални пад се је ширио популацијом до тачке да су људи махали "знаком неморала" заклетвом понекад утиснутом као симбол црвене аждаје на подлактици, што бејаше знак драматичне побуне људи против врлина и савести.

Кад се краљ опоравио, видевши све то спозна да је и њега самог док је био слабашан обузео исти недостатак морала.
Намерио је да преиспита себе о ономе што је његов народ изгубио те тако он преда власт саветнику у кога је највише имао поверење и напусти краљевство - збаци са себе краљевске одоре обуче се обичном одећом и крете на далек пут.

Током путовања он је једном заспао на пустом месту где имаше необичан сан.
Божанско биће му разоткри тајну да ће сви у његовом краљевству бити протерани с неба ако се не одрекну заклетве неморалности. Од тог дана, краљ је лутао од села до села говорећи људима о свом сну, али нико га није хтео слушати.
Једног дана он угледа какоtron је стари пијанац украо парче пилетине из крчме. Крчмар га је видео потегао нож и псовао је за њим. Успео је да ухвати пијанца и готово га је убо, када краљ у лику обичног човека уђе у гостионицу и спречи гостионичара да оствари намеру. Краљ рече: "Ја ћу платити за њега" а гостионичар одговори да не само да жели видети новац већ је такође желео да одсече најмање један прст крадљивцу. Онда краљ рече да и то може платити. Крчмар и не размисливши добро одсече краљу један прст. Краљ је пролазио кроз неизмерну бол али се је чврсто трудио да у себи не презире крчмара. Лопов је у међувремену промрмљао нешто и отишао.

На сличне потешкоће је краљ наилазио у многим приликама што је некад доводило до губљења неколико зуба или новца, патњи у сукобима са људима као и многим другим невољама које су резултирале и болним претучавањем. Мало по мало неки људи су били запањени његовим праведним понашањем и отказивали своје будаласте заклетве.

Једног дана док је краљ (још увек обучен у скрому одећу) био заузет објашњавањем чињеница људима, да их увери да се одрекну својих перверзних заклетва и траже врлину у себи, наишао je на човека са пушком, који показа на њега и поче мрско да виче. На први мах краља обузе страх али се сабра и упита човека љубазно у чему је проблем. Човек је наставио да виче пун мржње. Покушавајући да буде миран и благ, краљ му је објаснио чињенице о заклетви. Човек би погођен несебичношћу особе испред њега, али не беше присебан и помахнитала жеђ за убојством се је комешала у њему. Док је покушавао да потисне свој бес врпољећи се на чудан начин, он опали пушком и погоди краља.

Гласови запрепашћење и страха се разлегоше крчмом а онда неколико секунди завлада тишина. Зачудо, краљ се затетура али рече да је све у реду. Метак је оставио само мали ожиљак близу његовог рамена. Након што је видео ово, човек са пушком поче плакати. Осећајући огромно олакшање, он је порекао своју заклетву, бацио пушку и отишао кући озареног лица.

Касније, након што се је већина људи одрекла зле заклетве, а укупна ситуација се поправила стиже божја пресуда (још увек је било неких дела екстремног насиља од оних који не хтедоше бити спашени)
                                                                                                                                
Илузије беху збрисане у трен ока а краљ се појави у својим златним одорама и ca светлуцавим златом. Свако бризну у плач препознавши свог владара. Краљ коначно препозна себе самог и сети се свог некадашњег положаја.

 Преведено са немачког:
http://de.clearharmony.net/articles/201301/111453.html

Енглеска верзија: http://pureinsight.org/node/6358

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤