Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Љубомора суграђана и праведност Неба

Историјски записи древне Кине

Љубомора суграђана и праведност Неба

Фанг Суи напушта државу Веи и помаже држави Чи да постане моћна

Ово је превод текста са немачког сајта clearharmony.net. 
Линк ка оригиналу је на крају текста

 


24.01.2013
Фанг Суи је био грађанин државе Веи током периода Зараћених држава (575 - 221 п.н.е) Био је генијалан, али због сиромаштва своје породице, није могао да своје вештине добро употреби. Нашао је неки незнатан посао код функционера Шу Гуа који је такође живео у држави Веи.

Једном приликом је Фанг Суи, пратио Шуа у државу Чи током дипломатске мисије. Цар Чи државе је чуо о талентима Фанг Суиа те му посла пет килограма злата и нешто меса и сока. Шу Гу је изгарао од беса и љубоморе. Зато узе сок и месо за себе а злато врати натраг.

Када су се вратили у Веи, Шу Гу оклевети Фанг Суиа за шпијунажу државе Веи, држави Чи. Тако овај би ужасно претучен. Зуби и ребра су му била поломљена, и он је малтене умро. Један стражар се смилова над њим и тајно га пусти из затвора. Фанг Суи промени своје име у Џанг Лу и сакри се ван насеља.

Неколико година касније држава Чи посла свог изасланика у Веи. Пријатељ Фанг Суиа је био на дужности на курирској станици где је боравио изасланик. Изаланик га је питао да ли познаје талентоване људе који би били спремни отићи у државу Чи. Пријатељ Фанг Суиа одговори: "У мом родном граду, постоји особа по имену Џанг Лу ко би сигурно волео да са вама разговара о светским догађајима. Али он има непријатеље, тако да се не усуђује да дође овде током дана" Изасланик му рече: "Реци му онда нека дође ноћу"

Када је Фанг Суи дошао да разговара са послаником овај увиде током разговора какву талентовану особу има пред собом. Фанг Суиу рече: "Молим вас да ме сутра сачекате на путу који води ка Чи"

Сутрадан изасланик напусти Веи а Фанг Суиа сакри у свом возилу и упутише се у државу Чи. Цар државе Чи именова Фанг Суиа за премијера. Под управом Фанг Суиа држава Чи се је развила у најмоћнију земљу тог доба.

Зашто једна талентована особа попут Фанг Суиа није могла стати на својy заслуженy позицијy у сопственој земљи? Само због људске зависти и љубоморе.


Из "Историјских записа"


Преведено с немачког: http://de.clearharmony.net/articles/200802/41972.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤