Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Војнике који су скрнавили тело свеца дочекала је изненадна смрт

Из древне историје

Војнике који су скрнавили тело свеца дочекала је изненадна смрт 
Едитор Пан Таипинг

 

11.03.2013

У историји о појединим значајним монасима има оних који су достигли висок ниво култивације тако да су њихова тела била обогаћена високо енергетским супстанцама која им је тела начинила бесмртним. У будизму се таква бесмртна тела сматрају светим.

Следи прича о два војника која су се суочила са смрћу као знаком одмазде јер су оштетили свето тело.

У 13-oj година ере Јуан Хе у Танг династији су Суконг, Шуепинг и Ли Гуангиан били официри у округу Џенгхуа и Ченшу. Цар им је наредио да командују самоодбранбеној војсци на територији округа Чи у провинцији Хенан како би спровели казнену експедицију против Донгпинга. Када су стигли отприлике 7 лиа јужно од Липуианга изградише војну базу (један ли одговара око 0,5км.) Сви сељани су морали побећи одатле.
У селу беше пагода у којој се је налазило бесмртно тело једног познатог монаха. Био је обучен у своје монашке хаљине са очима још увек отвореним као да гледа. Ако би неко додирнуо тело одећа би се распала у прах и пала. Сви војници су журили видети свето тело. Данима је у пагоди била гужва.

Једног дана војник из Шиџоуа именом Ји Хао рече: "Како једно тело може бити бесмртно?" Он ножем избоде тело монаха а затим се удаљи. Након само 3-4 корака Хао Ји поче одједном вриштати. Pукама се зграби за груди у пределу срца и премину на лицу места. Официр Ли Гуангиан нареди да се овај инцидент реферише у писаној форми а војника сахранише испод пагоде. Сутрадан, један војник из Чен Џоу-а именом Мао Ћинг прокоментариса: "Како се таква једна ствар може десити? Хао Јиева смрт јуче је била пука случајност"

Мао Ћинг употреби нож и уклони два зуба из уста монаха. Када је крочио само 2-3 корака даље он се изненада ухвати за лице, вриштећи и умре убрзо после тога. Поново је наредио Ли Гуангиан да се инцидент протоколише и њега сахранише испод пагоде. Од тада се нико није усуђивао да оштети тело. Сви војници из базе су почели да се моле и преклињали су за благослов. Тамјан и свеће су у пагоди даноноћно гореле.

Локални становници из околине од 3 до 4 лиа сјатише се да се поклоне пред светим телом. У пагоди би велика гужва. Војници су чак донирали новац и одећу. Ред људи који су чекаали био је дуг 2 лиа. Суконг и Шуепинг наредише рањеним војницима да остану у близини на рехабилитацију. У року од 10 дана рањени војници су већ били спремни да достигну своје другове који су се кретали према истоку.
Чак и данас, показује бесмртну тело монаха место где је био избоден и десни где недостају два зуба.


Извор: Шу Ји Ђи - Збирка разних белешки.

Преведено с немачког.
Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200305/12205.html

Повезани чланци:
Шест генерација трпе одмазду док благослов траје 800 година

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤