Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Лекција из посмртно доживљених искуства


Лекција из посмртно доживљених искуства

23.03.2013
Често сам се питао зашто људи који су се пробудили са искуством из клиничке смрти обично постају несебични и милостиви и често добровољно помажу другима у невољи.

Након мало истраживања нашао сам у причи Данион Бринклија о искуству клиничке смрти, оно зашта верујем да је свеобухватан одговор на моје питање. Бринкли је имао два посмртно доживљена искуства. Након првог је открио "да је једноставна тајна људске доброте та, да ће је неко на завршетку свог живота наћи у мери којој ју је другима током свог живота даривао"
Како неко може сазнати колико љубави је неко даривао током живота? Садржај резултата "прегледа живота" неко може видети само након смрти.

Удар грома 1975. је било Барклијево прво посмртно искуство. У њему је он могао из перспективе трећег лица да прегледа све добре и лоше ствари које је током живота учинио. У својим млађим годинама је Данион био у школском округу познат као кавгаџија. Од петог до осмог разреда је био умешан у 6000 туча. Не само да се је тукао са онима који су тражили повода тући се с њим већ је често тукао и невине школске другове. У понављању тих туча током посмртног искуства он не само да је пролазио поново прошле догађаје већ је ушао у тело сваке своје претучене жртве и искусио нанету јој бол, страх и беспомоћност. Бол коју је нанео претученим недужним школским друговима је била гора од других.
Друга епизода је била та када је пребио каишем породичног пса јер је овај поцепао тепих. Све до своје смрти он није схватио да је псеће дело било ненамерно. Псу је било жао и Данион је осетио колико љубави је пас гајио према њему.

Другом приликом током вијетнамског рата Данион је осетио збуњеност током момента када је метак испаљен из Данионовог пиштоља погодио главу северно-вијетнамског официра. Осетио је такође официреву тугу да никад више неће моћи видети своју породицу. Најгоре од свега, чак је осетио бол патње која је годинама трајала у официревој породици.

Затим током неког времена је био у једној централно америчкој земљи и једноставно помагао при испоруци оружја тој земљи. Након тога се је вратио у САД али оружје је коришћено за убијање неких невиних људи; он је осетио бол коју су они осетили током смрти. Њихова туга, страх и беспомоћност све је ушло у његово тело.


Из овог снимка живота Бринкли је схватио и забележио следеће: "Током прегледа живота био сам приморан да видим смрт и разарање у свету у коме сам то проузроковао. Ми смо сви једна карика у великом ланцу човечанства. Све што неко уради утиче на остале ланчано.”

Ипак он није био тотално лоша особа. Једном је видео сељака како туче козу. Коза је да би избегла батине побегла и заглавила се у ограду али сељак је наставио и даље да је пребија. Бринкли се није могао уздржати. Изашао је из аута отргао сељака на страну и изударао га. Током свог прегледа живота осетио је сељакову стид и био је у стању осетити захвалност козе.


Након посматрања је Бринкли срећан "светлосном Духу" који га је водио кроз процес прегледавања свог живота рекао: "Мој живот ће имати више смисла након што сам све ово видео" Али онда је изненада схватио да је мртав. Из необјашњивих разлога он се је вратио у живот и од тада се је његово понашање потпуно променило. Исцрпео је сва средства како би помагао другима.

Након 14 година је по други пут доживео смрт након срчане инсуфицијенције. Током прегледа живота он је осетио искрену захвалност старе госпође којој је помогао током њеног боравка у дому за старце. Једном је групу женских клошара угостио у једном кинеском ресторану, њихову захвалност је такође осетио.

Из Бринклијевих искустава се може много научити. Желео бих да разменим мишљење са осталима у нади да ће свако моћи да одгаји леп и добродушан дух и третира остале добротом. Зашто су они који су искусили посмртна искуства постали добродушни и милостиви? Зато јер су током процеса умирања изненада видели неке истине о свету и сазнали да морални стандарди који су завештани од древних моралних учења имају важан значај.

Дакле имате ли још увек храбрости да замахнете песницом на свет?

 

Објављено 29/10/2010 01:17:00 од KanZhongGuo Staff


Веб адреса: http://en.secretchina.com/opinion/4020.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤