Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Храна је ту само да утоли глад

Причa из древне Кине

Храна је ту само да утоли глад

20.05.2013
Лиу Нанјуан је био министар за односе са јавношћу у ери Џаџинг (1522-1566) током кинеске династије Минг (1368-1644) Када је отишао у пензију, вратио се у свој родни град. Званичник покрајине, који је био одговоран за то подручје, био је веома захтеван и пробирљив када је била у питању храна и тако су се чиновници у овом подручју осећали застрашенима када би их он посећивао. Лиу Нанјуан им је рекао: "Он је некада био мој студент. Требало би да му понудим свој савет"

Једног јутра је покрајински званичник посетио Лиу-а код куће. Лиу му рече: "Ја бих волео да направим банкет теби у част, али вероватно ће ти узети превише времена и пореметити посао. Дакле, дозволи ми да те позовем на ручак. Моја жена је ван града и немамо никога да скува нешто посебно. Па шта кажеш на један једноставан оброк?'' Званичник није могао да одбије, на крају крајева је Лиу био његов учитељ.

Беше већ прошло и подне а оброк још није био послуживан. Службеник је био веома гладан. Коначно, када је прво јело стављено на сто састојало се је само од пиринча и нешто сојиног сира. Лиу и званичник поједоше сваки по три чиније пиринча, а затим је званичник био тако уморан да није могао више ништа јести. Након тога их послужише гурманским јелом и налише им одлично вино. Цела трпеза је била пуна укусних јела.

Али званичник је био презасит и није могао да ишта више окуси. Лиу Нанјуан је инсистирао да једе више, али званичник је одбио: "Заиста сам сит не могу више ништа јести" Лиу му се осмехну и рече: "Видиш ли, није битно да ли неко има богат или једноставан оброк. Ако је човек гладан онда не пробире. Ако је сит онда га јело не привлачи. Разлика је у времену конзумирања хране"

Храна је ту да напуни стомак и задовољи глад. Само екстравагантне особе које имају недостатак врлина захтевају посебну храну. Покрајински званичник је прихватио савет свог бившег учитеља и више није постављао неразумне захтеве другима.

Преведено са: http://de.clearharmony.net/articles/200706/38159.html

Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200706/39827.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤