Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Прича о сови која цени мртвог и трулог миша

Прича о сови, која цени мртвог и трулог миша


24.06.2013

Чуангци и Бианџи су били добри пријатељи. Били су изузетни и образовани људи. Међутим, они су се разликовали у многим аспектима. Чуангци није марио много за престижplemenita ptica
и богатство, док је Бианџи био премијер и његов положај је био цењен у друштву. Чуангци је веровао да се просветљени људи требају одрећи потраге за влашћу, богатством, славом и добитиком.

Био је мишљења да стремљење ка оваквим стварима прља човека бојама свакодневних људи у великом бурету обичног друштва. Зато је Чуангци поставио себи задатак да потражи Бианџија убеди га да одустане од своје позиције и пропутује с њим светом.

Када је Бианџи дочуо да се Чуангци кани посетити га постао је узнемирен. Помислио је да ће Чуангци који је више образован од њега покушати да му одузме посед, a можда се жели борити и за место премијера? Страхујући Бианџи нареди да се Чуангци по доласку ухапси. Чyангци беше веома изненађен овим али је успео да побегне. Када му је коначно успело да сусретне Бианџија одe до њега и погледа га право у очи.

Бианџи беше раскошно обучен, Чуангци међутим беше у једноставној одећи, што Чуангција не омете. Када га Бианџи упита зашто је дошао, Чуангци одговори: "Дозволи ми да ти испричам једну причу: 
''Једном је постојала веома племенита птица коју су звали свети ждрал која се је искључиво задржавала на дрвету феникс и хранила се њеним лишћем. Ниједна друга птица није била тако племенита. Сваке године свети ждрал је летео кроз планине од северозапада ка источној обали. Једног дана док је летео преко травњака видео је сову како једе мртвог полу распаднутог миша. Сови је овај миш био веома укусан. Кад сова угледа светог ждрала осети се угроженом и држаше мртвог миша још чвршће. Ждралу повика: ''Тешко теби ако се усудиш да украдеш мог мртвог миша''

Чуангци озбиљно упита Бианџија: "Зар си заиста мислио да ја желим твог мртвог трулог миша?''  Бианџи схвати и погну главу од срамоте.


Преведено са: http://de.clearharmony.net/articles/200510/27032.html
Енглеска верзија: http://www.clearharmony.net/articles/200510/29312.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤