Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Украдена кокошка

Украдена кокошка

 

12.07.2013

У давна времена у гpаду Хунан кинеског региона Хебеи живео је један академик.
Догоди се да је на суду седмог двора подземља недостајало кадровског капацитета тако да је цар Жада одлучио да тамо пошаље поједине академике са земље на привремени рад. За тај посао привременог рада је одређен и горе наведени академик из града Хунана. Затим је отишао на неколико дана у подземље. Његов задатак је био да прегледа матичне књиге без расуђивања појединачних случајева.

 

Када је прегледавао матичне књиге, видео је да су награде и казне сваке особе биле другачије у зависности од карме. Кад год би видео људе који пате грозним мукама послао би особље да их спасе. Али открио је да он ипак није могао спасити све ма колико год то покушавао јер их је било превише.

Једног дана када је прегледавао књиге са записима видео је име своје супруге са записом о учињеном прекршају. У запису се наводио прекршај крађе кокоши тешке један ђин и 12 лианга. Заврнуо је страницу како би је обележио и касније кад се врати могао да је пронађе.

Када се вратио на овај свет, питао је жену је ли она некада украла кокошкy од комшије. Жена је у почетку негирала. Када је супрузи рекао шта је видео у подземном свету она је признала. Објаснила је да једном кад је распрострла пшеницу да се суши дошла кокошка и почела кљуцати и она ју је грешком убила.
Из страха да ће бити свађе са комшијом она је кокошку сакрила.
Суприжници ископаше мртву кокошку а затим је измерише што показа да је ова заиста била тешка један ђин и 12 лианга. Обоје беху изненађени. Комшији однесоше новац и признадоше грешку.

Након неколико дана академик се врати у подземље. Када је отворио докуменат који се односио на грешку његове супруге виде да је запис изчезао.

 

Из "Записа добивениx из колоквијалних казивања" написаних током династије Минг.

 

Примедба писца текста, кинеског практиканта чигонга Фалунгонг:


" Од божанства се не може ништа сaкрити. Чак и мала грешка ће бити забележена. Мора се рећи да ће казнe за зле злочине који су почињени над Фалун Гонг практикантима, бити много горе. Они који су починили кривична дела ће бити и физички и психички потпуно уништени. "

 

Овај чланак на енглеском: Stories from Ancient China-The Stolen Chicken

 

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤