Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Просјакова марамица

Приповетке древне Кине – мудрости древне Кине

 

Просјакова марамица

23.08.2013
Једном давно је један жедан просјак стајао пред вратима богате куће. Господарица куће га не удостоји ни погледа и рече слугама да га отерају. Међутим једна ружна слушкиња се сажали и даде му у потаји чашу воде и нешто од хране која је остала. Када се је овај подкрепио рече јој: "Најлепша ти хвала. Немам ништа да дам за узврат, само ову марамицу. Молим те узми је" И слушкиња је узе. 

Следећег јутра, ружна слушкиња је употребила марамицу при прању лица. Затим оде у трпезарију да послужи доручак. Када је господарица куће угледала ружну слушкињу била је толико запањена да није умела ни реч да изусти. Слушкиња је упита: "Је ли нешто није у реду с мојим лицем?" И поново обриса лице марамицом.
Господарица и даље запањена узвикну: "Какава је то марамица?" Чувши вику сви се сјатише у трпезарију и сви бејаху јако изненађени. Тада слушкиња позајми огледало и разуме шта се десило: њено лице је постало лепо!

Господарица схвати да марамица чини лице лепшим зграби га и протрља њиме лице. Али њено лице је остало непромењено ма како интезивно она њиме брисала лице.
Слушкињу упита: "Одакле ти ова марамица?"
"Дао ми је просјак који је јуче на вратима тражио воду" одговорио јој сада лепа слушкиња.

Господарица зажали своје понашање и рече: "Ја сам та која је требала да му да воду" Онда нареди слугама да јој доведу просјаке из целог града.

Све просјаке она угости обилном храном и пићем. Након што су се добро најели и напили они самозадовољно одоше. Господарица међутим повика: "Ко има марамицу?" Али не доби одговор. То је разјари, зграби задњег просјака и викну на њега: "Дај ми марамицу!" Престрављен просјак јој даде своју марамицу. Господарица je зграби и одмах поче њиме трљати лице. Али што је више трљала све тамније је постајало.

Ова прича илуструје важну чињеницу. Из себичности се не може присилно измамити благонаклоност, јер истинит врли чин, извире само из чистог срца и несебичности. Само кроз несебична дела ће Небо бити потресено и човеку ће бити дате дивне ствари у животу.

Извор текста: de.clearharmony.net

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤