Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Записи о реинкарнацији: деда који је постао унук

Записи о реинкарнацији: деда који је постао унук


28.08.2013

Аутор: Лу Џанг
Широм света постоје многе приче о реинкарнацији. У време кинеске Ћинг династије познати кинески писац по имену Ли Ћинг Чен је забележио причу о реинкарнацији коју је лично чуо. Радња се одигравала у једном од источних делова данашње провинције Гуангдонг. 


Један владин званичник из Ћинг династије је био ожењен ћерком из породице интелектуалаца. Отац младе је био образован човек. У браку је званичник са својом супругом добио три сина. Старији и средњи син су били веома заинтересовани за проучавање кинеске књижевности и проводили су највећи део свог времена читајући. Најмлађи син, међутим, након свог рођења није проговорио ни једну реч. Сви су мислили да је овај дечак био глувонем. Званичник је такође одустао да дечака поучава.

 

Једног дана, отац затражи од своја два старија сина да напишу есеј о одређеној теми док је он био у посети рођаку. Синови почеше размишљати о чланку. Провели су доста времена покушавајући да се сете како да започну текст, али им једноставно ништа није падало на памет. Баш када су били веома изфрустрирани појави се најмлађи син и проговори. Дечак је објаснио браћи како би требало да напишу чланак. Браћа су му била запањена: "Зар ниси глув и нем? Како сада изненада можеш да говориш" Дечак је покушао да смири своју браћу и рекао им да не паниче. Дечак је рекао да се је он једноставно сетио искуства из свог претходног живота и затражио је да му дају оловку. "Дозволите ми да напишем есеј за вас" рекао је дечак. Двојица браће су веровала свом најмлађем брату и дадоше му оловку. Узео је оловку и почео да пише текст. Писање чланка му је ишло тако глатко да је оставио два старија брата у потпуном страху. Врло брзо, дечак заврши текст.

Касније тог дана, отац се врати кући и одлучи да провери синовљеве есеје. Он беше дирнут чланком и рече: ”Есеј је пун интелигентних мисли, кроз њега се осећа стил писања вашег деде. Мислим да ви момци нисте могли написати тако одличан чланак. Реците ми, да ли сте овај чланак прекопирали од неког другог?" 

Немогавши више да сакривају истину браћа одлучише да кажу оцу како је написан чланак.

Отац је био веома изненађен. Затражио је да дође најмлађи син и стаде га испитивати о чланку. Дечак је испочетка ћутао, али попусти под очевом тешком грдњом проговоривши: "Ћутао сам током свих ових година, али данас, под изненадним поривом и интересом, одлучио сам да напишем тај чланак. Бојим се да вам сада морам рећи истину. Авај, у свом претходном животу сам био твој ташт. У предходном животу сам једног дана задремао кад је изненада моја главна душа напустила моје тело и отишла у кућу мог зета. Чим сам ушао у кућу пао сам на земљу и било ми је хладно по целом телу. Отворио сам очи и нашао сам да сам постао гола беба. Видео сам своју ћерку како се одмара на кревету после недавног порођаја. Одмах сам схватио да сам се реинкарнирао, а да се је мој претходни живот завршио. У то време плакао сам на сав глас. Касније сам постепено схватио циклусе нечијег живота: рођење, старост, болест и смрт. То је принцип за обичне људе у друштву. Оно што ми је изузетно непријатно је да су моја кћи и зет из претходног живота сада постали моји родитељи. Однос родитељ-дете је потпуно непријатан за мене, и зато сам ћутао свих ових година и зато су сви мислили да сам глувонем"

Дечак је гласно плакао након што је оцу испричао ту причу о свом искуству реинкарнације. Отац је био заиста шокиран и испричао све својој жени. Жена провери датум рођења млађег сина, а то је заиста био исти дан кад јој је отац преминуо. Дечакова мајка се је осећала ужасно тужно.


Касније, дечак је рекао оцу и мајци да је желео да оде у храм да постане будистички монах, он је желео да побегне од свог збрканог односа родитељ-дете. Дечакови родитељи се сложише и он приступи манастирском животу.

Када је Ли Ћинг Чен забележио ову причу, дечак је већ био у четрдесетим, марљиво упражњавајући будизам у манастиру.
 

Током целе људске историје постоје толико много прича о реинкарнацији. Данас, када се суочавамо са таквим солидним причама, стварно треба да се размисли о концепту атеизам којег су нас учили. Атеизам је погрешна претпоставка, и морамо да побегнемо од такве заблуде, како би се истински схватило бивство.

Преведено са: http://www.pureinsight.org/node/6495

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤