Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Будистичка прича - узрок и последица понижавања светог лица

Узрок и последица : Понижавање просветљеног бића и патња за 90.000 година

Аутор : практикант Фалун Дафе

 

15.10.2013

Једног дана Маудгалиајана, један од познатих десет ученика буде Шакјамунија је видео једног гладног духа који је требао да обедује. Тело духа је изгледало као сагорели штап, отеченог стомака налик бубњу и врата танког као игла.
Из уста му је излазила ватра која је спаљивала његово сопствено лице. При узимању хране без обзира колико хране приносио устима и покушавао да је поједе она се је претварала у ужарено течно гвожђе. Дух је био у стању непрестане глади и по цео дан је гласно плакао тражећи свуда храну.

Маудгалиајана упита Буду: "Поштовани Учитељу, можете ли ми рећи узрок и последицу овог духа? Какав живот је морао водити у свом претходном животном циклусу?"

Буда им онда исприча следеће:


 

Некада давно, је у граду Сравасти живео богати човек који је имао много радника који су му помагали да обради засађену шећерну трску и произведе сируп од ње. Богаташ се је продавањем сирупа бавио као трговац,  а трговина је цветала. Једном му је пришао човек који је упражњавао само-култивацију просветљења. Богаташ беше застрашен овом посетом и био је спреман да му поклони сируп. Али нека хитна ствар спречи да га услужи и он позва своју жену да га замени и дâ сируп светом човеку.

Богаташева супруга није оклевала, али када је требала да сипа сируп овом човеку паде јој следећа мисао: "Производња сирупа није лака, никада раније нисмо поклањали сируп. Ако данас то урадим шта ће бити касније ако више њих буду питали исто" Шкртост јој обузе срце и одлучи да превари свеца сипајући у његову зделу за прошење прљаву воду са мало сирупа. Наравно светац препозна шта се дешава и испразни зделу одмах.

Ова шкрта жена је умрла убрзо након тога. Због њеног непоштовања и понижавања просветљеног бића жена је послата на ниво Прета – царства гладних духова. Једном у таквом царству дух остаје сво време гладан а тело му пржи пламен.

Буда је закључио причу рекавши да ће жена морати на овај начин да трпи муке за 90.000 година.

 

Преведено са : http://www.pureinsight.org/node/6530

Кинеска верзија: http://www.zhengjian.org/node/118832

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤