Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Два записа о појави званoj Буда светло

Два записа о појави званoj "Буда светло"


1. Појава звана "Буда светло" на планини Јунтаи код кинеског града Чонгчинга

Еми Лиен & Гари Пансеи

20.01.2013
Невероватна и мистична сцена под називом " Буда светло " појавила се 2011 год. код храма Јунтаи на планини Јунтаи ван града Чонгчинга, у кинеској провинцији Сечуан.

Блогер који је фотографисао ретко виђен феномен поставио је слике на интернету.

Светло ca седам боја у облику круга, које се зове" Буда - светло " трајало је око пола сата. Појавило се на западу, док је сунце још било на изласку на истоку. Наравно посматрачи су били одушевљени и латили су се својих камера.

Блогер Пути Вушу је то овако описао на свом блогу: www.tianya.cn: "Након кише је са истока излазило сунце. Неки пријатељи су ме позвали да заједно са таичи учитељем одемо на планину Јунтаи и фотографишемо околину"

"Када смо стигли у сали Јуантoнг храма на планини Јуантаи били смо сведоци мистичног светлосног круга који се није показивао вековима. Ови чудесни тренуци су нас све испунили радошћу. Оно што је невероватно је да се је у средини светлости оцртавала људска сенка"

Buda svetlo na kineskoj planini Juantai 2011 godine. Slika sa Epochtimes.deBuda svetlo na kineskoj planini Juantai 2011 godine

Buda svetlo na kineskoj planini Juantai 2011 godine. Slika sa Epochtimes.de     Buda svetlo na kineskoj planini Juantai 2011 godine. Slika sa Epochtimes.de
Buda svetlo na kineskoj planini Juantai 2011 godine. Slika sa Epochtimes.de

 

"Иако нас је било пет или шест у реду свако од нас је видео само своју сопствену сенку"

"У почетку нисмо могли поверовати својим очима. Један од нас је почео махати док су други тихо стајали поред. Шта се је могло видети и фотографисати је била само његова сенка са руком у ваздуху која маше"

"Оно пак што су остали међу нама усликали фото апаратима је била само њихова поједина сенка усред Буда светла"

Први забележени извештај у Кини о "Буда - светлy" је  из 63 године пре нове ере а појава је опажена на планини Емеи. То што појединац при таквој појави увек види свој одраз на слици се традиционално објашњава као знак просветљења и као благослов Буде.

Оригинални чланак на кинеском : www.epochtimes.com/gb/

Енглеска верзија: http://www.theepochtimes.com/n2/science/buddhas-light-shines-near-chongqing-57908.html

  

2. Појава која се ретко виђа " Буда - светло " изнад велике Лишан Буда статуe у провинцији Сечуан. 
Сцена коју могу посведочити хиљаде људи

16. мај 2002.

(Clearwisdom.net) 7 маја 2002 године су Дневне новине Ченгду објавиле чланак под насловом "Мистериозан светлосни круг" На великој статуи Буде у провинцији Сечуан се показала ретко виђена Буда светлост

Јуче 6 маја у 9:43 преподне, након једног дана с јаком кишом појавио се је на облачном небу изнад Будине статуе Лешан светлосни вишебојни прстен. Прстен је био пречника око 300 метара, са унутрашњим црвеним и спољашњим љубичасте боје. Боја прстена је варирала од јасније до замућеније и заокруживала је будину статуу док је емитовала шарене светлосне зраке. Присутни туристи су узбуђени посматрали чудесну сцену око будине статуе.

Прстен је почео да емитује зраке у 11 сати. Тако величанствени призор је импресионирао туристе који су дошли из свих крајева света и подстакла је многе људе да спусте погледе, склопе шаке и помоле се. Светло је нестало око поднева након трочасовног сценарија.

Људи данашњег модерног друштва често тврде: "Верујемo само у оно што видимo" Може ли ова чудесна сцена којој су присуствовали хиљаде људи да их подсети ове заједничке изреке и да сада почену веровати у постојање буда и њихове величанствености?

Buda svetlo nad Statuom Lešai u Kineskoj provinciji Emei

 

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤