Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Људи са рендгенским видом

Људи са рендгенским видом

26.01.2014.

Аутор: руски практикант фалунгонга

Вероватно сте чули за људе који имају природну способност "рендгенског вида" То су људи за које кажу да имају натприродну моћ која им омогућава да виде унутрашње органе тела, крви, локализјују болести "рендгенским видом" итд. Неки од ових људи су добро познати у Русији.

Натприродне способности се често појављују код људи после екстремних трагедија и разорних животних искустава. Можда то има везе са принципом: "Без губитка нема добитка" На пример, једна жена је развила способност да дијагностицира болести "рендгенским видом" у старости од 37 година након што је ударила струја од 380 волти када је радила на крану. Била је проглашена мртвом а покривач у који је била замотана је поцрнео док је лежала и требала бити пребачена у мртвачницу. У званичном извештају лекар је написао: "Смрт је наступила због струјног удара" Чланови њене породице почели су припреме за сахрану. Чудно, али она је преживела. Током опоравка је претрпела тешке болове и доста се мучила. Током опоравка је изгубила вид. Касније јој се вид повратио али на необичан начин – она је сада била у стању да види унутрашњост људског тела.

После сусрета са познатим писцем она је доведена у Москву и тамо је упознала и помогла разним познатим личностима. Посећивали су је не само познате личности већ и мајке чији су синови нестали у разним ратовима. Ова жена је је увек могла рећи ко је био погинуо а ко чами у заробљеништву. Своје услуге никад није наплаћивала и била је задовољна само изразом захвалности. Што се тиче помоћи себи и рођацима каже, да не може видети себе нити своје рођаке. Можда су емотивне везе са рођацима спречавале непристрасну анализу. Тренутно се је повукла из града и живи у удаљеном селу.

Како функционишу натприродне способности?

У књизи Џуан Фалун оснивач духовне праксе Фалун Дафа, yчитељ Ли Хонгџи даје објашњење о натприродним способностима:

"Буда школа говори о пет нивоа вида: Телесни вид, Небески вид, Вид мудрости, Фа* вид и Будин вид. Сваки од ових пет главних нивоа Трећег ока подељен је на виши, средњи и нижи. Тао школа говори о девет пута девет, тј. осамдесет једном нивоу вида. Ми вам овде свима отварамо Треће око али не испод небеског вида. Зашто не? Иако седите овде и почели сте да се култивишете, ипак крећете са нивоа обичних људи, пуни везаности обичних људи, којих се морате ослободити; кад би вам се Треће око отворило на Небеском виду или нижем, имали бисте оно што људи називају натприродним моћима – могли би сте да видите кроз зидове или унутар људског тела. Ако бисмо ово омогућили на широј основи, сваком отварајући Треће око на том нивоу, тиме бисмо озбиљно утицали на људску свакодневицу, реметећи поредак у њој. Државне тајне биле би угрожене, постало би свеједно носе ли људи одећу, извана могли бисте да видите људе код куће, шетајући улицом могли бисте да узмете премију на лутрији. То би било недопустиво!" ( Џуан Фалун, Друго предавање )

Учитељ Ли Хонгџи је такође рекао:

"Натприродне моћи се називају божанске моћи. Савремени људи их зову изузетне способности. Натприродне моћи су у урођене способности бића. Што је виши ниво бића то потпуније његове урођене способности могу ступити на снагу, насупрот томе, што је ниво бића нижи то је теже његовим урођеним способностима да ступе на снагу или да делују пуним ефектом. Основни разлог је да у овом космосу иде овако, од највишег до најнижег нивоа, што је дубљији ниво, бића имају већу масу супстанце и све у њиховим конкретним доменима, што су нижа зрна честица, већу вредност бића имају – што је нижи ниво, све више су инстинкти од самих субстанци обуздавани, теже је и мање ефективно њихово дејство. То је и разлог зашто способности на нижијим нивоима све више опадају.
Када се стигне до људске димензије, све урођене способности бића су већ покривенe, његове урођене способности (натприродне мођи) не могу деловати. Дакле, ако људи нешто желе урадити или добити, морају да комплетно покрену своје од субстанца начињено тело и раде - како би добили оно што желе. Пошто је човечанство потпуно покривено субстанцама не може видети истину универзума. Зато се каже да је људска димензија област заблуда." (Битно за даље напредовање II, "Шта су натприродне моћи" )Почетком 1980-их у целом свету а посебно у Кини рођена су многа деца са натприродним способностима. Од 1974. кинеска влада је регистровала више од 100.000 деце са натприродним способностима. Неки могу читати ушима, други длановима или полеђином врата. Али родитељи те деце су инсистирали на показивање њихових способности, а као резултат тога многа деца су на крају изгубила своје способности контаминирана и обојенa струјним токовима савременог друштва. Многи од њих су касније почели да вежбају чигонг Фалун Дафа.

 

Обично ако човек не може да одржи висок морални ниво и не може да одоли искушењу материјалног добитка и слави, његове способности ће највероватније бити закључане, постају мање ефикасне, или раде недоследно. Обично се натприродне способности појављују код мале деце или старијих жена које се могу контролисати и мала је вероватноћа да ће их показивати.

Постоји пасус о овоме у Џуан Фалуну:

"Неки чигонг мајстори кажу да ако човек не мари за врлину, врло је вероватно да ће чинити лоша дела једном кад стекне моћи. A ja кажем да није овако – никако није овако. Aко не цениш врлину и ако не гајиш свој шиншинг**– напросто нећеш моћи да развијеш никакву натприродну моћ. Постоји и случај кад људи са високим шингшингом развију моћи на свом тренутном нивоу, али после се не владају како треба и чине шта не ваља. Кад једном учине нешто лоше, њихове моћи слабе или се губе. Једном кад нестану, заувек су изгубљене. А што је још горе, моћи помажу да се развију везаности."
( Џуан Фалун , Предавање Друго )

 

Многи научни експерименти су спроведени на људима са "рендгенским видом " не само као средство да се оправда постојање истoг, већ и да се разуму механизми иза њега како би се покушало развити способности коришћењем техничких средстава и подстицања разним врстама електромагнетних зрачења. Тешко је веровати да човек може да направи нешто још више и напреднији од Бога који га је обдарио са таквим способностима. Можда би боље питање било, не како развити те способности користећи спољне, вештачке методе, већ како их развити интерно? Према учењу, учитеља Ли Хонгџија натприродне способности попут "рендгенског вида" су део наших урођених људских инстинктивних способности. Оне се могу развити само путем само-култивације и духовног раста.

* Фа - закон, космички закон и принципи Буда школе

** Шингшинг – човекова природа, карактер

 

Извор текста: PureInsight.org

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤