Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Кармичка веза између четири сестре

Разумевање кармичког циклуса реинкарнације

 

Кармичка веза између четири сестре
 
Аутор: Ханг Минг

20.05.2014
Једној мојој пријатељици је живот био загонетка јер јој је пролазио са много мучних процеса. Као и многи људи пре ње, често је при нашем сусрету говорила да нема појма шта је смисао њених невоља и живота.

Одкад се сећа себе њене три старије сестре се никад нису слагале с њом. Чак и кад би заједно ишле да себи купе одећу њене три сестре су ходале заједно руку под руку остављајући је иза њих и потпуно је игнорисале. Као најмлаћа од њих увек је желела бити блиска с њима. Покушала је приближити им се и бринути се о њима али оне нису мариле да укажу или да поделе тему својих разговора с њом. То ју је веома погађало и тражила је узрок овоме.

 

Након што су све четири одрасле и удале се она је наставила да се брине о њима. Међутим њене три сестре су и даље одбијале да покажу било какву наклоност чак и икакву захвалност за њену оданост. Два пута је буквално изгубила живот покушавајући да помогне сестрама. Касније се преселила у Сједињене Државе. Након вишегодишњег рада одвојила је нешто новца и сву уштеђевину дала сестрама у Кини како би почеле свој бизнис. Њој самој је остало само 50 долара. Није јој остало чак ни за плаћање месечне станарине за наредни месец. Њен једини приход је био хонорарни рад. Касније су се једнa за другом њене три сестре преселиле у Америку код ње.

Кратко време након пресељавања њених сестара почели су се свакодневно одвијати озбиљни сукоби. Без обзира колико она чинила за њих оне су то узимале здраво за готово и остајале као и раније непријатељски расположене према њој. Морала је да их уведе у друштво и решава безброј свакодневних ситуација као и то да их по потреби вози около. Да би им помогла да се прилагоде својим новим животима у Сједињеним Државама, налазила је најбоља могућа решења упућујући их на брзу оријентацију, учећи их америчким обичајима и радним навикама. Међутим оне су критиковале њену добронамерност печатећи је као снобизам и вређање. Понекад су сукоби били толико жестоки да би чак плануо међусобни физички обрачун. Једном је била толико бесна да их је избацила из куће. Одлучила је да их се одрекне, али убрзо их је сакупила и извинила им се. Онда је наставила да им се посвећује као и обично.

Била је заиста клонула и исцрпљена физички и психички. Понекад би питала Бога зашто јој се то дешава. Размишљала је: "Зашто имам три сестре које ме третирају као свог непријатеља? Ако сам им штогод лоше урадила требало је досада да су дугови већ отплаћени!"

Кући, код мене током њене посете разговарале смо о теми реинкарнације. Веровала је у реинкарнацију и кармичке односе узрока и последице али није могла замислити кармичке односе између ње и њених сестара.

Када сам јој рекала да имам солидно знање о хипнози и да током хипнозе она можда може посетити своје претходне животе и сазна о садашњим кармичким односима између ње и сестара, била је узбуђена и замолила ме је да је подвргнем хипнози одмах.

Током хипнозе видела је жестоку битку између ученика четири борилачких вештина у древној Кини. Њих четворица су били ученици исте школе за борилачке вештине. 
Три ученика борилачких вештина су јурила четвртог. Четврти је био најталентованији и највештији међу њима. Међутим, он није имао шансе да постане наследник те школе борилачких вештина јер је био најмлађи ученик од свих и редослед је био најважнији фактор за одређивање наследника. Вођен амбицијом и љубомором четврти ученик је издао свог учитеља и почео следети другу школу борилачких вештина [ Напомена : У древна времена је у Кини лојалност била најважнија. Када неко постане ученик одређене школе борилачких вештина не сме променити култивациону школу или борилачке вештине школе. ]
У древној Кини смрт је била стандардна казна за издајника школе борилачких вештина. Као резултат тога три ученика су почели следети оног четвртог. Борили су се три дана и три ноћи. Сва четворица су тешко рањена. Коначнo, они су имали одлучујућу битку у будистичком манастиру на планинском врху. Борили су се на крововима и на земљи и обрнуто. Током жестоке битке оштетили су и пробушили многа места на крову. Они су се такође борили у сали манастира и током процеса оштетили статуу бодисатве од теракоте. Ипак, ниједна страна није победила. Четврти ученик је знао да је он у овој борби један против њих тројице а да њих тројица могу наизменично да се боре с њим и да ће он пре или касније потрошити своју снагу упркос својом напредном знању борилачких вештина. Пре или касније он ће умрети од њихових мачева. Зато је осмислио замку. Затражио је тајм-аут и тајно ставио отров на свој мач. У предстојећим борбама он је сву тројицу повредио својим отровним мачем и убио их. Тако је он починио ужасан грех и добио пуно карме. Након неколико стотина година дуг и даље није исплаћен. У садашњем животу сва четворица су рођена као жене и као сестре. 

Ово није само натанчана илустрација кармичке одмазде, већ и фина илустрација групних реинкарнација.

Након што је моја пријатељица сазнала истину о карми коју је генерисла убиствима схватила је непријатељско понашање својих сестара још од детињства. Сада се више не жали на "понашање" њених сестара према њој. Њена непријатељства је више не узнемиравају, научила је прихватити ситуације онако како долазе и одржава свој унутрашњи мир и спокој.

Преведено са :http://www.pureinsight.org/node/3094

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤