Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Имати исправан став као што човек усправно стоји

Имати исправан став као што човек усправно стоји 


Објављено 7 августа 2014 на веб страници http://de.clearharmony.net

Аутор: Пинг Динг

 

20.08.2014
Усправан став је небо створило за људе а четвороножни ход је начин којим се крећу животиње. Стајање и пузање се не односе само на физички став веће су и духовно евидентни. Разлог зашто је бог људима подарио кожу је да би стајали достојанствено а не пузили као животиње. Оно што дефинише људско биће јесте људски морални стандард. Ако људи не обраћају пажњу на морални стандард, онда не постоји разлика између људи и животиња. Када говоримо о лошим људима, често кажемо "вук у јагњећој кожи" Не означава се изглед човека већ његов морални пад, или дело учињено недолично човеку. Особе које вређају Бога и раде несавесно су чак много инфериорније него животиње. Такви се сматрају најгорим бићима и њихова будућност је апсолутно уништење.

Без обзира да ли за оне који живе на Западу или Истоку небеса су за све људе поставила мерила. У Азији, учи конфучијанизам људе принципима доброте, правде, искрености, мудрости и поштења. Будизам учи благошћу у свим околностима а таоизам заговара чистоту и празнину. На Западу уче хришћанство и католицизам да се прате божја упутства, дисциплинира се у томе и да се воле други. У ствари, то су све различите манифестације универзалних принципа истинитости, саосећања и трпељивости на различитим нивоима и у различитим областима. Једина разлика је у култури, региону и упражњавању истих.


 

Људе племенитог карактера често називају господом, херојима, лојалним званичницима...Примери у Кини су цар Јиао, Шун, војвода од Џоу-а, цар Танг Таицонг, велики цар Канг Ши, генерал Јуе Феи, доктор Сун Јат-сен, Вен Тианшианг, Бао Женг, Хаи Руи. Њихове врлине праведности, саосећања и толеранције су постале бесмртне моралне прекретнице. Они су људска бића која заслужују да стоје усправно. Они су заиста сјајни примери јер придају велику важност стандардима постављеним од стране Неба. Што се тиче великих светих учитеља, као што су буда Шакјамуни, Лао Це, Конфучије и Исус, они су били проповедници са светом мисијом. Они су симболи племенитог духа, и просветљених бића на високим нивоима.

Стара кинеска изрека каже: "Глас оних који више немају пожуда je најснажнији" Разлог зашто су такозвана господа, јунаци, лојални званичници и свети учитељи и свеци оличења достојанства је њихова несебичност и висок морал. Онима који су опечаћени као кукавице, лажни судски званичници, диктатори, лопови, душом им доминира апсолутно само пожуда чиме им опада морал. Иако су људског облика не поседују хуманост и презрени су од народа.

Бити љубазан, значи пливати против струје, бити лош значи препустити се струјном току. Зашто деценијама и вековима постоје само неколико њих који се придржавају достојанства, али велика већина људи се препушта струјном току и њихов морални став опада? То је зато што се задовољавање личних порива шири као таласи. Пливати против струјања захтева отпор, док је опуштање пријатније, а тиме је и удаљавање неизбежно. Без божје милости и сопствене воље, храбрости и одлучности поистовећења универзалним принципима истине, саосећања и трпељивости, с обзиром на примамљива искушења славе и личне користи, људима пада тешко да донесу исправне одлуке. Ако попустимо и мало можемо лако бити преплављени таласима личних похота.

Историја је у непрестаном покрету а искушења завођености личним пожудама су све већа.
У данашњем свету колико људи још може стајати исправно? Када погледам около, видим да 100 милиона људи још увек има исправан став да верују у истинитост, добродушност и толеранцију упркос злог прогона. Између примамљивости личних интереса, добитка и губитка на једној страни и затвора, окрутног мучења, бескућништва и губитка личне слободе и послушности са друге стране, они су изабрали Истинитост, Добродушност и Трпељивост. Упркос свим измишљеним лажима и ризиковања својих живота они инсистирају на истини.
Они који подржавају и успевају да одрже искрен став према Истинитости, Благости и Трпељивости имају засигурно обећавајућу будућу перспективу. Они који се противе тих врлина ће осетити небеску одмазду. Лична је одлука сваког појединца да буде добар или лош, исправно стоји или пада.

Упућујем апел свим живим бићима: Молим Вас одлучите се за исправан став.

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤