Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

О односу између карме и катастрофа


Са форума “Отвореног мишљења“

08.11.2014

Преносим један чланак који је објављен на ''Форуму отвореног мишљења'' (линк ка оригинaлној веб страници је испод текста) Описана животна начела испод, су за мене препознатљива јер су у годинама када сам одрастала била нешто што се је само по себи разумевало и што се је деци генерацијама предавало с колена на колено. Текст нам указује да универзалне вредности не познају границе нити припадност раси и култури.
О односу између карме и катастрофа


Објављено на интернет страници www.de.clearharmony.net 1 септембра 2013.
Од практиканта Фалунгонга из Кине


Пре неколико дана сам дискутовао са једном женом о космичким принципима да се добра дела награђују добрим, а зла-злом. Одушевљено ми је рекла: "Стварно ценим то што сте рекли. Небо све зна! Дозволите ми да вам испричам догађај из сопствене породице, што је веома чудан случај! Када се је родио мој унук одмах након рођена пронађено је да има срчану ману. Пошто покрајинска болница није могла помоћи одвели смо га у Пекинг. Трошкови су износили више од 100.000 јуена (око 10.000 €) Била сам веома узнемирена - не због новца, већ зато што нисам могала да разумем зашто је баш нас таква ствар задесила.
Мој супруг и ја смо увек пријатељски настројени и учинили смо многе добре ствари другима током нашег живота. Тако да сам нашег сина, оца тог детета упитала да ли је урадио нешто лоше што би могло да нам донесе такву карму. Испрва је оклевао, а онда нам је рекао шта се догодило"

Рекла ми је да је њен син имао пријемни испит на универзитету који није положио али није био ни вољан да нађе посао. "Он није желео никакве просте послове, јер је мрзео тежак рад, радије је био незапослен. Његовом оцу је то тешко падало те је увек звонцао на њега. Једног дана напустио је нашу кућу љут, али онда се вратио са пуно новца. Питали смо наравно, где је добио новац, али он је само рекао да би требало да га оставимо на миру и да он ствари ради на свој начин. Касније нам је рекао да један његов школски друг није имао посао па је почео красти. Мог сина је замолио да му тај његов новац складишти код себе. Као компензацију, наш син је добио део украденог новца. Мој син је био веома срећан, јер је то био лак начин зараде новца. Онда је тај његов школски друг погинуо у саобраћајној несрећи. Мој син је био узнемирен, вратио се да живи у родитељској кући и оженио се"
Све ово је држао у тајности све док га мајка није почела испитивати да ли је урадио нешто лоше.

Када је жена сазнала шта је њен син урадио, она је била шокирана и критиковала га је. Одговор њеног сина је био: "Мама, немој се љутити, ја сам сада и сам схватио. Погинувши, мој друг је тиме примио одговарајућу одмазду за своје поступке. Сада ми је такође јасно да је срчана мана мог сина карма за лоша дела које сам чинио. Више никада нећу радити лоше ствари! Издржаваћу своју породицу својим рукама и сопственим напорима, а оца и тебе ћу поштовати и бити вам одан син"
 

У Кини, људи скрећу пажњу онима који прљавим методама зарађују новац, да узимајући такав новац узимају на себе и њихову несрећу. Жртве теше речима: ''Нека вам губитак не пада тешко при срцу, губитак новца је повезан са неком несрећом''
Кинези такође кажу да су нам наши небески принципи пренети од наших предака. Просперитет је повезан са благословом, као и несрећа. Ако неко, на пример, поврати власнику новац који је овај изгубио, за њега се каже да је то поштена особа са искреним карактером, која самим тим бива награђена благодетима.

Тужна ствар је да у садешње време друштво не узима озбиљно небеске принципе, нити људи разумеју огромну дубоку природу ових принципа, јер је друштво прожето лажима атеизма наметнутим од стране комунистичког режима.

Као резултат, оваквих ставова, све више и више људи не преза лакомости ка илегалним добитцима, а све мање и мање људи враћају новац који су можда нашли. Људи су, дакле, жртве сопствених лоших дела. Омађијаност атеизмом у садашњој Кини ce једино тежи новцу, а корупција наставља да расте. Што је неко на већем положају, то више новца је проневерио. Чак и они који немају позиције у влади конспирирају и узимају мито због личне користи.
Ако морал недостаје, онда се промовише крађа, превара и пљачка. Општа популација воли новац и верује да му може донети срећу, док уствари све мање и мање разумевају везу између просперитета и катастрофа.

Небески принципи су увек исти и балансирају губитак и добитак у било ком тренутку. Добра дела се награђују, зло се сусреће с казном. Незаконито узимање новца доводи до одмазде несрећом. Ако пронађе правог власника изгубљеног новца, онај ко га је нашао биће награђен у право време. Свако ко слуша своју савест је свестан таквих односа у свакодневном животу.

Постоји једна прича из Чинг династије: Трговац Џанг из северне Кине је пошао на пут како би наплатио дугове али притом изгуби сво сребро које је прикупио. Наравно, ово га је разбеснело, али старац који је пронашао новац дође к њему, одведе га својој кући и предаде му новац. Џанг је том човеку био толико захвалан за људскост и поштено понашање да му је понудио половину свог новца у знак захвалности. Старац, међутим, одби: "Да ми је било стало до вашег новца не бих вас довео у мој дом. Узмите сребро и вратите се кући!" Џанг се још једном захвали старцу и оде. Када је дошао до реке, изненада се појави силан ветар и преврну један брод са путницима. Џанг је не часећи дао власнику чамца на обали део сребра које је сачувао и замоли га да спасе путника који су пали у воду. Око десетак људи је било спашено. Међу преживелима, се је налазио и син старца који је пронашао Џангове сребрњаке.

Наши преци су говорили: "Просперитет или патњу, људи то сами навлаче на себе, то те прати као сенка где год ишао" Током историје они који су прогонили добре и пристојне људe, увек су завршавали бедно. У последњих неколико деценија, комунистичка партија је окренула доброћудну природу кинеског народа у "партијску природу" реформама кроз обмане, мржњу, насиља и испирања мозга. Као резултат тога, многи љубазни и поштени Кинези су претворени у људе који више не могу да разликују добро од зла, и добро и зло. Они су спремни да ураде било шта, увек кад режим од њих то буде захтевао.

У протеклих 14 година, функционери Комунистичке партије су ради личних похлепа активно укључени у прогон Фалунгонг практиканата. Такође, они у судском систему, државној безбедности као и Бироа 610,  од самог почетка прогона су многи од њих, почели обољевати од разних болести, па чак и губили животе при разним несрећним удесима. Нпр. Чен Јуанчао, један од судија који је као први у Кини потпуно илегално судио практикантима Фалунгонга умро је 2. септембра 2003. године од рака плућа.
Жен Чангкшиа, шеф СУП-а у Денгфенг-у, у провинцији Хенан, погинула је у саобраћајној несрећи убрзо након што је немилосрдно прогонила четири практиканта. Иако се је у овој саобраћајној несрећи петоро људи налазило у ауту, а она седела на најсигурнијем месту у колима, била је једина која је погинула.

Током прогона Фалунгонг практиканата многи људи су у стању да разликују добро од зла, не поводећи се више личним интересима и не следе идеологију Комунистичке партије. Надамо се да ће сви они који и даље учествују у прогону, схватити шта раде и ценити своје животе и сигурност својих породица што озбиљније могуће.
 

Преведено с немачког: http://de.clearharmony.net/articles/a114149-Uber-den-Zusammenhang-zwischen-Karma-und-Katastrophen.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤