Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Живот после смрти - Путовање кроз рај и пакао

Живот после смрти

 

Путовање кроз рај и пакао

од Јушиао Џанг

14.06.2015
Као што постоји веровање у западним религијама и филозофијама да у телу живог бића постоји душа тако и кинеска култура верује у постојање душе. Веровање које је од холандских физичара др. Салберга ван Зелста (Zaalberg van Zelst) и доктора Малте потврђено. Научници гледају на губитак масе људског тела од 70 грама у тренутку клиничке смрти као на доказ и потврду да душа тада напуста тело.
Остаје питање, шта се дешава са душом након што напусти тело човека.

Као одговор неке светске филозофске школе упућују на ставове о загробном животу. Тако би требало да изван нашег видљивог, опипљивог света постоји још светова. Критичари виде ово као људску жељу да смрт не значи и крај постојања и да постоји нада живота "након" земаљског.
"Али, чак и ако неко не верује у нешто ипак је добро знати шта неког на крају чека, ако је направио грешку" каже кинеска народна мудрост која се овде може применити у даљем тексту.

У међувремену, постоји све више и више извештаја о људима који су васкрсли после смрти, неки чак говоре о путовању кроз рај и пакао.

 

Путовање у рај блаженства ткз. Сукавати свет


1967. се је кинеском мајстору Куанјингу из Фуџијана током фазе дубоке медитације у пећини близу Миле у провинцији Јунан појавила бодисатва Авалокитешвара - божанство из Сукавати света. Она га је одвела на наизглед кратко путовање кроз Сукавати свет, које је Куанјингу изгледало не више од неколико сати. У ствари када се је вратио прошло је већ шест година. Онда је записао своја искуства и објавио их 1987. у књизи под насловом "Путовање у Сукавати свет"

Према сећању Куанјинга бодисатва Авалокитешвара га је пустила уронути у потпуно нови свет.
Свет далек од рођења, старости, болести, смрти и пожуда. Овај свет је резервисан само за бића која су дошла до просветљење. Први сусрет са просветљенима у овом свету је Куанјиг имао са три монаха. Монаси су били десетак метара високи. Један од њих је опомињо Куанјинга да након свог повратка помогне браћи поћи древним путем култивације. Његова браћа треба да верују у више светове и постепено се асимилују принципима ових нивоа. Затим је Куанјиг пожелео да га бодисатвa Авалокитешвара одведе да посети творца "Чисте земља" Буду Амитабу. На путу они су наишли на огроман планински венац. Међутим, овај планински венац није био ништа више дo врха пете свемоћног Буде Амитабе која се помињала у приповеткама. У следећем тренутку он је почео да се уздиже навише док није доспео до пупка Буде. Сада је могао да се диви свемоћном Буди.

Буда Амитаба је седео на лотосовом цвету са безброј латица. На свакој од ових латица стајала је пагода чија је светлост зрачила милионима различитих боја.
Сам Буда Амитаба је сијао златним сјајем од кога је застајао дах. Очи Буде су биле сличне океанима, оне су према Куанјингу имале величину нама познатих окена. Ошамућен лепотом и савршенством Куанјинг је гајио жељу да остане, након чега га је Буда подсетио да га чека задатак да спасе људе.
Али, чак и ако се Сукавати свет обичним смртницима чини тако недостижан, божанска бића Сукавати света имају Земљу, па чак и цео космос под сталном присмотром. Тамо постоји кула чистог вида која је у стању да осветли свако место нашег космоса. Сукавати свет је Куанјинг могао само да опише као савршен. Ништа познатог из нашег земаљског света као нпр. туга и жалост не постоји тамо. То је било путовање у рај.

 

"Силазак у пакао " - у подземље
 

Као што постоји рај такође по бројним традицијама постоји и подземље. Књига "Путовање кроз пакао" која је издата на тајванско тржиште 1978. описује веома живописно путовање до подземља.

Путовање у подземни свет почне са путањом која се завршава директно испред једне планине. Милостивим душама које су чиниле много добрих дела током живота отвара се директан пут ка небу, а лоши људи оједном заслепљени блештавом светлошћу бивају усисани у рупу која се изненада отвара под планином и води директно у пакао. У паклу их тада очекује пресуда пред Страшним судом а касније и извршење казне. Извршење се одвијао у различитим мучилиштима.
У зависности од почињеног злочина током земаљског постојања бивају распоређени по појединачним коморама. Кажњавају се од самоубиства и абортуса до проституирања и прељубе, чак и пиратерија бива кажњавана.

На пример прељубнике и проститутке, очекују страшне казне у одаји са изметом. У овој соби, душе ће пливати у разјареном мору од фекалија где ризикују дављењу. После овог третмана, душе ће трунути у различитим местима.
Такође не треба потценити казнy за пиратерију. Такви трговци бивају кувани у огромним казанима с кључалим уљем. Према књизи, судије подземља не знају за милост. Криминалце очекује страшна судбину у паклу.
 

Рај и Пакао не би могли бити супротнији. Веровати у загробни живот, или не, свако мора да одлучи за себе.
На сигурној страни су у сваком случају они који се уздржавају од криминала.

http://www.epochtimes.de/Reise-durch-Himmel-und-Hoelle-a193845.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤